Anahtar Deliği - Yomraspor şirketleşiyor - 24.07.2022

Gençlerin kaykay pisti sitemi! Maçkalılar ormanlarına sahip çıktı, Sis Dağı şenlikleri başka olur, Ak Parti Köprübaşı ilçe başkanı belli oluyor, Maçkalılar bir karede! Balta’dan provokasyon tepkisi.

Anahtar Deliği - Yomraspor şirketleşiyor - 24.07.2022

GENÇLERİN KAYKAY PİSTİ SİTEMİ!


Trabzon'da millet parkı şehrin nefes almasına imkan veren bir yapı oldu. Emeği geçenlere teşekkür etmek gerekir. Millet parkı içerisinde geniş bir yeşil alanın yanı sıra buz pisti ve kaykay pisti de var. Ancak patenci gençler pistin işleyişinden çok da memnun değiller! Bize gelen şikâyetler üzerine gidip yerinde bir bakalım dedik. Gerçekten de gençlere hak verdik. Pist, çocukların egemenliğine geçmiş resmen. Aileler de çocuklarını buraya getirip oynamalarını izliyor. Durum böyle olunca patenci ve kaykaycı gençler fazla hareket alanı bulamıyor. Pistteki birkaç vatandaşla konuştuğumuzda da "Bir kaza olursa sorumlusu biz oluyoruz ama onlar bizim alanımıza giriyor" dediler. Bizce de gençler haklı. Pistin diğer taraflarına daha işlevli bir çocuk parkı yapılırsa veya pistin daha minyatürü farklı bir alana inşa edilirse gençlerin sıkıntısı da çözülmüş olur. Madem yapıldı, amacına uygun kullanılsın tarafındayız.

MAÇKALILAR ORMANLARINA SAHİP ÇIKTI


Maçka’da orman arazisinde gerçekleştirilen ağaç kesimine tepki gösteren grup adına açıklama yapan Maçkalı ses sanatçısı Osman Öztürk, “Maçka Paparza ve Ormanüstü yaylası sınırları içerisinde bulunan orman arazisinde yapılan ve bize göre uygun olmayan ağaç kesimini protesto etmek için basın açıklaması yaptık. Amacımız usulüne uygun damga yapılması, böcekli, sıklık ve gençleştirme gibi çalışmalara destek vermek. Ancak seyrek ve sıra kesime karşı çıkmaktır. Akdeniz ve Ege'de ciğerlerimiz yandı. Orada ateş, Karadeniz'de de ağaç kesme motorları ormanların cellâdı oldu. Ormanlardan tabii ki faydalanacağınız ama bilinçsizce ve para kaygısı ile hareket etmemeliyiz! Buradan yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz; akciğerlerimiz tehlikede! Ayrıca emeğe, emekçilere saygımız var! Bizim tepkimiz ne işçiye ne de müteahhitlere karşıdır. Yanlış uygulamalara ve kıyıma Maçka’nın her tarafında karşı çıkacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

SİS DAĞI ŞENLİKLERİ BAŞKA OLUR


Trabzon'un Şalpazarı ilçesinin Sis Dağı zirvesinde, "201. Geleneksel Sis Dağı Kültür Şenlikleri" yapıldı.
Şenlik, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de katkısıyla Şalpazarı Belediyesince organize edildi. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan şenliğe katılımın yüksek olduğunu vurguladı. Şenliğin, bilinen tarihiyle 201'inci kez yapıldığını belirten Kurukız, "Yıllardır insanlar burada buluşuyor. Gurbetçiler izinlerini bugüne göre ayarlıyorlar. Şu anda 50 bin civarında katılım var. 3 yıl önce yaptığımız en son şenliğe 41 bin 200 kişi katıldı” dedi. Eski A Milli Takım ve Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş de Trabzon'da ilk defa bir şenliğe katıldığının altını çizerek, duygularını şöyle paylaştı: “Sis Dağı'na daha önce gelmiştim, göçün geriye dönüşü olduğu zamandı.

Kimse yoktu, bomboştu. Hiçbir toprağın, hiçbir yerin aslında anlamı yok, orasını güzel yapan sizlersiniz. Burayı doldurarak zaten o güzelliği gösteriyorsunuz. Yurt içinden ve yurt dışından gelen herkese, 'Hoş geldin' diyorum.” Konuşmaların ardından katılımcılara yöresel yemeklerden ikram edildi, sanatçılar tarafından türküler seslendirildi. Şenliğe katılanlar yöresel kıyafetleriyle kemençe eşliğinde horon oynadı. Şenlik alanında yüzlerce metrelik horon halkası oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi mehter takımının da gösteri yaptığı etkinliğe, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Atilla Ataman, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da katıldı.

YOMRASPOR ŞİRKETLEŞİYOR


Yomraspor, 26 Temmuz’da yapılacak olağan genel kurulda Yomraspor Sportif A.Ş. olacak. Son çıkan spor yasası ile profesyonel kulüplerin şirketleşmesi kapsamında Yomraspor 26 Temmuz’da yapacağı genel kurulda delegelerden şirketleşme adına yetki isteyecek. Başkan Davut Atmaca’nın Yomraspor’un şirketleşmesinden sonra göreve devam etmeyeceği öğrenildi

AK PARTİ KÖPRÜBAŞI İLÇE BAŞKANI BELLİ OLUYOR

Köprübaşı ilçesinde yeni görevlendirilecek ilçe başkanı için, AK Parti İl Teşkilat Başkanlığı gerekli istişareleri yapmaya başladı. İlk önce Mahalle Başkanları ile istişareler yapıldı, ardından İlçe Belediye Başkanı ile de görüşüldü.
Belediye meclis üyeleri, geçmiş dönemlerde görev yapmış teşkilat mensupları ve kanaat önderleri ile de istişarelere devam eden AK Parti İl Yönetimi ince eleyip sık dokuyor. İl yönetimi ağustos ayında Trabzon’a gelecek olan Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısına elde edilen verileri rapor halinde sunacak. Ardından Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Köprübaşı İlçe Başkanı görevlendirmesi yapılacak. İlçede, ilçe Başkanlığı için ismi konuşulanlar isimler ise şöyle; Cevdet Karataş, Ali Osman Aydın, Mustafa Balcı, Adem Kahveci, Ali Osman Demirci, Mustafa Uzun..

MAÇKALILAR BİR KAREDE!

Yeni Dünya Düzeninde Türkiye için Riskler ve Fırsatlar’ paneli Trabzon’da düzenlendi

Trabzonda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarının katılımı ile ‘Yeni Dünya Düzeninde Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar’ konulu panel düzenlendi. Panelde, Türkiye’nin yakın tarihteki siyasal tarihi, avantajları ve riskli konular ele alındı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) toplantı salonunda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Cumhurbaşkanı başdanışmanları Mehmet Uçum ve İhsan Şener katılımcılara sunum yaptı. Panelde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değerlendirilmesi ve Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkılarının yanında, yakın siyasal tarihi, Türkiye’nin avantajları ile riskleri konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Ayşenur Bahçekapılı, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Faruk Adıgüzel, bir fotoğraf karesinde yar aldı.

BALTA’DAN PROVOKASYON TEPKİSİ


TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Balta son zamanlarda bölgemize gelen yabancı turistler üzerinden kara propanganda yürütenlere tepki gösterdi. Milletvekili Balta sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Bölgemize ve şehrimize gelen turistler üzerinden kasıtlı gerilim politikaları ve yürütülen iftira kampanyaları açık provokasyondur! AK Parti, nefret siyasetine karşı durmaya devam edececektir. Hemşerilerimiz de bu provokasyonlara bugüne kadar geçit vermediği gibi bugünden sonra da geçit vermeyecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler