Anahtar Deliği - Altyapıda sorun mu var? - 23.06.2022

Maraş Caddesi’nde dün yağan yağmurun ardından logar kapaklarının taştığı gözlendi.

Anahtar Deliği - Altyapıda sorun mu var? - 23.06.2022

YARIN SEÇİM OLSA!

ORC Araştırma 'Siyasi Eğilimler Araştırması'nı yayımladı. Ankette, Trabzon’da seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusu soruldu. Buna göre; Trabzon’da siyasi seçim araştırması sonuçlarına göre; AK PARTİ (%41,4), CHP (%23,2), İYİ PARTİ(%20,7), MHP( % 6,9), SAADET PARTİSİ (% 1,8), HDP(%1,7), DEVA PARTİSİ(%1,5),BTP (%1,4), GELECEK PARTİSİ (%0,8),DİĞER (%0,6) Bu sonuçlara bakıldığında 6 milletvekili olan Trabzon’da, üç milletvekili Cumhur İttifakı, üç milletvekili de Millet İttifakı çıkaracağa benziyor. Yani oylar yarı yarıya bölünmüş durumda. Fakat Trabzon’daki muhalif partiler, AK Parti’nin yapılacak ilk genel seçimlerde en fazla iki milletvekili meclise taşıyabileceği görüşünü savunuyorlar.

Altyapıda sorun mu var?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bir kısmını tamamladığı bir kısmının da yapımına devam ettiği Maraş Caddesi’nde dün yağan yağmurun ardından logar kapaklarının taştığı gözlendi. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüntülerde tepkilerini dile getirdiler. Yeni yapılmış bir yolda ilk yağmurda logar kapakları resmen patladı. Bu ülkede hiçbir şey düzgün yapılamayacak mı diye isyan ettiler!

YALINCAK PLAJI, TIKLIM TIKLIM!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine kattığı ve gerekli tesisleri yaptığı, Yalıncak Plajına ilgi oldukça büyük. İçerisinde restorant, cafe, sokak lezzetlerini sunan üç adet büfe, çocuk parkı, oyun alanları, bisiklet parkuru ve otopark bulunan tesisler, halk tarafından büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 45 personelin çalıştığı tesislerde, fiyatlarda piyasa şartlarına nazaran olukça ucuz. Günlük olarak 10 bine yakın insanı sirküle eden tesislerde vatandaşlar hoşça vakit geçirip stres atıyor.

ORHAN, TFF BAŞKAN VEKİLİ OLUYOR!

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kuruluna seçilen Yalçın Orhan’ın Federasyon’da etkili bir göreve getirileceği öğrenildi. Trabzonspor’dan önceki dönem iki yönetici Federasyon’da bulunuyordu. Trabzonspor Yönetim Kurulu Federasyon’da gücünü kaybetmeme adına, Yalçın Orhan’ın etkili bir görevde olmasını öngörüyordu. İlk yapılacak yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı gerçekleştirecek olan TFF kurmayları, Yalçın Orhan’ı İcra Kurulu üyesi ve başkan vekili görevine getirmesi bekleniyor.

TRABZONLU KARAMAN’A ÖNEMLİ GÖREV

Aslen Köprübaşı Beşköy’lü olan Enes Karaman, Nükleer Düzenleme Kurumu Dış İlişikler Dairesi Başkanlığına atandı. Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman’ın da oğlu olan Enes Karaman’ın, İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu öğrenildi.

HÜSEYİN BAŞ’IN BUĞDAY TESPİTİ

Babası Prof. Dr.Haydar Baş’ın vefatının ardından, Bağımsız Türkiye Partisi’nin başına geçen Hüseyin Baş, yaptığı konuşmalarla partiye yeni bir sinerji kazandırdı. Özellikle genç ve dinamik bir lider görüntüsü veren Baş, yaptığı muhalif ironilerle sosyal medya gündeminden de düşmüyor. Baş, son olarak buğday üretimi ile ilgili olarak yaptığı açıklama ile dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Buğday’ın tam 12 bin yıl önce, Şanlıurfa’da yetiştirilmeye başlandığını belirten Baş, “tarihte 12 bin yıl önce insanoğlu buğdayı Şanlıurfa yöresinde buluyor ve yerleşik hayata geçiyor. Dünyanın en kolay yetiştirilen besinini biz Urfa’da ve Konya’da yetiştirmiyoruz, ithal ediyoruz. Niye böyle yapıyoruz bunu bende bilmiyorum? Bu bir beceriksizlik değildir. Rahmetli babamın çok güzel bir sözü vardı; Silahsız savaşabilirsiniz fakat buğdaysız savaşamazsınız” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ GENÇLER SOKAKTA!

CHP Trabzon Gençlik Kolları, meydan civarında değişik yerlere stantlar kurarak, halkla birlikte olmaya çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlerle dönük projelerinin yer aldığı broşürlerini halka dağıtan CHP’li gençler, vatandaşlarla birebir sohbet ederek sorunlarını dinliyor. CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu, “CHP Gençlik Kolları olarak uzun zamandan beri halkımızın içindeyiz. Partimizin projelerini, başta gençler olmak üzere bütün yurttaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Halkın sorunlarını dinliyor, bizlere sundukları çözüm önerilerini de not ediyoruz. Siyaset halkın içinde yapılır. İnsanların bizlere olan yaklaşımlarından son derece memnunuz” dedi. Çavuşoğlu,” halkımıza söz veriyoruz. Kul hakkı yemeyen bir yönetim gelecek. Dönemimizde, yargıçlar adalet dağıtacak. Temiz, aydınlık bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. Karanlığı aydınlığa birlikte çıkaracağız, söz” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DAN 5 TAKIM KATILIYOR!

2022-2023 Futbol Sezonu Bölgesel Amatör Futbol Ligine katılım başvuruları başladı. Trabzon'u temsilen lige 5 takım katılacak. DSİ Karadenizspor, Bahçecikspor,Çarşıbaşı Belediyespor,Sebat Gençlik ve1985 Derecikspor, bu sezon Bölgesel Amatör Ligde Trabzon’u temsil edecek takımlar olacak!

AYKAN'IN TAZİYE MESAJI

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu vefatı üzerine, Trabzon eski milletvekili Asım Aykan taziye mesajı yayınladı.

Bazı yazıları yazarken insanın elleri titrer, gönlü sızlar!
Bir ziyaretimdeki sözlerini, sizlerle paylaşmak istiyorum.
“Evladım fakirlere sahip çık, size emanet edilen makamın hakkını ver”.
Hayatı kendisi için değil, başkaları için yaşayan, kamil müminlerdendi.
Yurt içinde ve yurt dışında çok hayırlı işlerin mimarıydı, öncüsüydü.
Birçok insanın Hak yoluna revan olmasına vesile oldu. Rehberlik etti.
Her fani gibi sürgün hayatından, dar-ü bekaya hicret eyledi.
Ne mutlu hocamıza ki hayır dua ile anılacak. Minnetle yad edilecek!
İslam aleminin ve milletimizin başı sağ olsun. Mekanı nur olsun!
Ailesine, dost ve yaranına, talebelerine, ihvanlarına başsağlığı diliyorum.
Ya Rab! Değerli hocamızı huzuruna gönderiyoruz. Sen onu vadettiğin mükafatın ile taltif eyle! Rahmetinle sar! Merhametin ile kuşat!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler