Anahtar Deliği 23.02.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 23.02.2017
İBRAHİM SAĞIROĞLU VE ŞİFRELERİ
 
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu dün Haber61 TV’de Trabzon gündemini belirleyen Gündem Özel programının konuğu oldu. Canlı yayın saatinin hemen 10 dakika öncesinde Haber61 Medya Merkezi’ne geldi. Yanında danışmanı Salih Tezcan vardı. Haber merkezini gezdikten sonra İmtiyaz sahibimiz Tanju Akıncıoğlu ve Genel Müdürümüz Ergun Hardaloğlu ile kısa bir sohbet etti. Arından Programın yapımcısı Tuncay Lakot ile stüdyoya girdi. Rahat tavırlarıyla geldi.

Notları falan yoktu. Her soruyu sorun diye karşısında gazeteci yazar yayın danışmanımız Levent Ustabaşı’na seslendi. İki kere herşeyi sorun dedi. Sonra oturdu yerine.. Espri de yaptı. Haber61 personelini güldürmeyi başardı. Yayında da rahattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sözleri hatırlatıldığı ana kadar.  Ne demişti Gümrükçüoğlu; “Yomra beton mezarlığına döndü”

Bu soruyu Tuncay Lakot sordu. Lakot’un bu sorusuna Sağıroğlu Gümrükçüoğlu’nun adını hiçbir sözünde geçirmeden,” Geçmişte hatalar yapıldı. Ama geleceğe bakmak gerek. Çamur atarak hizmet yapılmaz.” dedi.

Kaşüstü eski belediye yönetimini kastediyor geçmiş derken..

Şunu da ekledi; “Ben o dönem verilen hizmete de teşekkür ederim. Arkadaşlarımız Novotel’in oraya yapılmasında bir turizm atağı başlattılar.”

Ardından bir kritik soru daha geldi.

“Büyükşehir belediye başkanlığına aday olur musunuz?”

Cevabı,” Görevimizin başındayım” oldu.

Yani ne ‘evet’ dedi ne ‘hayır’..

Demekki böyle bir durum var.

Kulisler doğru diyormuş..

Bizde ‘evet’ anladık.

Sağıroğlu Bakan Süleyman Soylu’nun geçmiştede yol arkadaşıydı.

Bu karar da onun etkisi büyük olacak.

Eğer Bakan Soylu ‘hayır seni düşünmüyorum’ derse aday olmaz.

Bakan Soylu ‘aday olacaksın’ derse olur.

Bunu da belirtelim.

Bu arada Sağıroğlu programda aslına bir detayı daha belirtti.

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın TBMM’de kendisini gördüğünde, “Bırak doğalgazı ben onu halledeceğim sen Trabzonspor ile ilgilen” diyerek kendisine seslenmesini anlattı. Bu uyarı Trabzonspor üst üste kaybettiği dönemlerde gelmişti.

Sağıroğlu da şu anda rahat. Yayında da, “Çok şükür Trabzonspor’umuz yeniden ayağa kalktı” dedi. Sağıroğlu Bakan Albayrak ve Bakan Soylu’ya teşekkür etti defalarca..

Trabzon ve Trabzonspor’u çok düşündüklerini her türlü desteği verdiklerini sözlerine ekledi.

Trabzon iki bakanıyla büyük fırsat yakaladı. Bu fırsatı Trabzon’u yönetenler iyi değerlendirir diyelim bizde..

Ve Başkan ibrahim Sağıroğlu’na, “Yine canlı yayına bekleriz” diyelim..
 
 
EKREM İMAMOĞLU GİBİ HER CAMİAYA BİR KAÇ TANE LAZIM
 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma günü İstanbul’da Trabzonspor’a gönül vermiş herkesi toplayacak.

Yani bu adamın Trabzonspor sevgisine hayran kalmamak mümkün mü?

Trabzonspor devriminin gerçek hikayesini anlatan ‘efsane - Avni Aker’e veda’ belgeseli hazırlatmıştı ya.. Trabzon’da yapılan ilk gala sonrası ikinci galayı İstanbul’da düzenleyecek. Beşiktaş Akatlar’da Uğur mumcu Caddesi üzerinde bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak gala.. Şu anda davetlilere davetiyeleri gitti. Trabzon’dan da galayı takip edecek bir basın ordusunu başkan ağırlayacak. Büyük bir izdiham bekleniyor. Başkan Ekrem İmamoğlu gibi her camiaya bir kaç tane lazım. Vallahi lazım billahi lazım. Helal olsun. Orada Haber61 de olacak. Galayı davetlileri takip edecek.
 
BAKAN SOYLU TRABZON’DA MÜZE AÇACAK
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yarın Trabzon’da olacak. Meydanda Oltan Vakfı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa projesini hazırladığı Trabzon Şehir Müzesi’nin kurdelesini kesip hizmete açacak. Saat tam 14’de açılışa vekiller de katılacak. Şehir Müzesi hatırlarsanız Akyazı’daki Trabzonspor Stadyumu’nun açılacağı gün hizmete girecekti çıkan aksiliklerden dolayı açılmamıştı.

Nihayet Bakan Süleyman Soylu’nun katılımıyla açılacak. Şehir Müzesi önemli bir proje katkısı olan Oltan ailesine teşekkür ediyoruz. Böyle güzel projelerde Oltan ailesinin her zaman katkısı olmuştur. Ayrıca Bakan Süleyman Soylu Trabzon’da bir dizi incelemelerdede bulunacak. Uzun zamandır Trabzon’a gelmiyordu. Kaşüstü’nde yapımı süren alt geçit ve yıldızlı kavşağı gibi projeler hakkında mutlaka bilgi almak isteyecektir. Alması da lazım. Yine bürokratlarla bir toplantı düzenleyip şehire yapılan yada yapılması düşünülen projeler hakkında brifing de alırsa iyi olur diye düşünüyoruz. Çünkü o kentin lideri.. O üzerinde durmazsa o gittikten sonra kim durmuyor! Öte yandan Bakan Soylu referandum öncesi teşkilatların durumunu soracak. İl Başkanı Haydar Revi rapor verecek. Bu görüşmeden bir yol haritası çıkacak. Bakan Soylu’yu Trabzon’da daha sık görebiliriz.
 
KTÜ’DE CAMİASINDAN BİR ACI KAYIP DAHA
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden acı haber yine geldi.. Geçtiğimiz günlerde KTÜlü 4. sınıf öğrenci kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Çok üzülmüştük. Bu sefer de emekli bir eğitimcisinden geldi acı haber.  KTÜ Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof Dr Münir Telatar vefat etti. Allah Rahmet Eylesin. Cenazesi memleketi Rize Pazar’da bugün ikindi namazına müteakiben aile kabristanlığına defnedilecek.  KTÜ camiasının başı sağolsun.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler