Anahtar Deliği 23.01.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 23.01.2017
SÜLEYMAN SOYLU TRABZON’DA NELER DEDİ NELER YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir türlü fırsat bulup milletvekili olduğu memleketine gelemiyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken Trabzon’a her hafta sonu geliyordu. İçişleri Bakanlığında daha zor bir süreç içerisinde oturdu. Türkiye terör anlamında ve dış güçler tarafından hedef alındığı dönemde Bakan Soylu İçişleri Bakanı oldu ve inanılmaz operasyonlara imza attı. Kahramanlık öykülerini belkide bizden sonraki nesiller okuyacak dinleyecek. Şu anda bu süreçte Bakan Soylu ekibiyle beraber başarılı operasyonlara imza atıyor. Hatta dünya Soylu’nun sözlerini dinliyor yorumluyor. İşte tam da bu süreçte Trabzon’da hafta sonları artık eskisi kadar rahat gelemiyor. Ama Trabzon’a uzak kalıyor diye şehrin önceliklerini göz ardı etmiyor, şehirden gelen talepleri yok saymıyor! Trabzon’a katkısı olacak organizasyonları anında şehre çekiyor, yaptırıyor. Bakan beyin Trabzon ekibi de anında bu istekleri gerçekleştirmek için çaba sarfediyorlar.
Son olarak 134. Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın Trabzon’da düzenlenmesini sağladı.

Katılım oldukça yüksekti.

Bakan Süleyman Soylu havalimanından toplantının yapılacağı Ramada Otel’e gelene kadar kuş uçurtulmadı.

Hatta İl Jandarma ekiplerinin bomba koklayan köpeği de görevdeydi.

Bakan Süleyman Soylu iki konuya dikkat çekti.

Birincisi terör ikincisi ise uyuşturucu. Terörün uyuşturucudan beslendiğini ifade etti.

Uyuşturucunun terörden farksız olmadığını söyledi. Terör örgütlerinin de artık can çekiştiğini belirtti.

Bakan Soylu gün içerisindeki programları arasında 97 yaşında vefat eden Trabzon Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Sebahat Ülker İskenderpaşa Camii’ndeki cenazesine katıldı. Daha sonra 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’na geçerek burada 15 Temmuz Şehitler anısında düzenlenen veteranlar hentbol turnuvasına katılan Bakan Soylu, turnuvanın başlama vuruşunu yaptı.

Ayrıca Ak Parti Trabzon İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ne girene kadar 1 saat boyunca kendisini bekleyen vatandaşlarla ilgilendi. Kimiyle fotoğraf çektirdi kiminin taleplerini dinledi. Yanında Ali Faik Hacıoğlu ve Halilibrahim Demirtaş vardı. Ayrıca bir de koruma gelen talepleri ya not aldı yada gelen notları dosyaladı. Hiç bir talep geri çevrilmemek üzere alındı. Bakan beyle fotoğraf çektirenler de çoktu.

İl Danışma Kurulu’na memleketlilerinin moraliyle giren Bakan Soylu, enerji dolu bir konuşma yaptı. Toplantıdan çıktıktan sonra basın ekibinde yer alan Ahmet Aydın’a kız istemek için Pelitli’ye gitti. Kızı babasından aldı. Ahmet Aydın şanslı.

Mutluluklar dileriz.

Anahtar Deliği 23.01.2017

Bakan Soylu başkente moralli döndü.

Trabzon desteğini yine arkasına alarak döndü.

Türkiye Bakan Soylu’nun son günlerdeki başarısından ve sağlam çıkışlarından memnun ve destekliyor. Tıpkı Trabzon gibi.
 
O DOSYADA NE OLDUĞU SONRADAN ANLAŞILDI
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara’ya dönerken Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın’ın elinde dosya farkettik. Acaba neydi o dosya..

Ne vardı içinde?

Merak ettik.

Dosyanın içinde ne olduğunu sonradan öğrendik.

Meğer Başkan Aydın, Bakan Süleyman Soylu’ya Ankara’da yakından tanıdığı bir isim için referans oluyordu.

Başarılı işlere imza attığını çalışkan olduğunu ifade edip bir de elindeki o isimle alakalı bilgileri teslim etti.

Başkan Aydın bu konularda hassastır. Emin olmadığı kimseye bu denli güvenip referans olmaz.

Mutlaka bir bildiği vardır.
 
ARTIK ELİNİZİ ÇABUK TUTUN
 
Trabzon’un ulaşım sorunun çözülmesine az kaldı. Güney Çevre yolu şart tabiki o ayrı.. Ama Kanuni Bulvarı, Akyazı girişindeki Yıldızlı kavşağı, Kaşüstü’ndeki dal-çık hizmete girdiğinde inanılmaz bir değişim yaşayacak şehir. Fakat bazı noktalar var ki oralarda da bazı şeyler yapılabilir. Mesela Numune Hastanesi’ne Yenimahalle giriş tarafından alttan bir dal-çık projesiyle Fatih Devlet Hastanesi’ne kadar gidilebilir. Aynı şekilde Meydandan Çömlekçi’ye dal-çık yapılabilir. Bu gibi şehri nefes aldıracak projeler geliştirilebilir. Bunlar olmayacak şeyler değil! Hayal edilmesi güç gibi gelebilir ama olabilir. Ayrıca Çömlekçi kavşağı hala neden dönüşlere kapatılmıyor? Bunu da anlamış değiliz. Karayolları hatırlarsanız 1 ayda Beşirli’de döner kavşak üzerindeki üst geçiti yıkıp yeniden yaptı. Herkes seferber oldu ve 1 ayda o kavşak yapıldı. O halde diğer projelerde istenildiğinde hızlı bir şekilde yapılabilir. Şu anda yatırımlar yavaş ilerliyor ama projeler mevcutken olanları hızlandırmak yerel yönetimlerin elindedir. Mutlaka bu yatırımlar hızlandırılmalı ve ilgili kurumlar elini çabuk tutmalıdır. Trabzon’un kaybedecek zamanı kalmamıştır. Trabzon Ankara’da şu anda inanılmaz güçlü. Diğer şehirlere göre çok şanslı. O halde ne eksik? Yerel yönetim biraz daha hamarat olması gerekir.
 
HASAN MELEK’İ DUYGULANDIRAN ZİYARET
 
Haber61 geçtiğimiz günlerde Trabzonlu iki başarılı ismi yazdı.

Bu iki başarılı isimden biri Onur Genç.

BBVA’nın ABD CEO’su oldu.

Anahtar Deliği 23.01.2017

Onur Genç Türk Eğitim Vakfı (TEV)’in verdiği bursla Amerika’da okudu sonra Türkiye’yeye Garanti Bankası Genel Müdür Vekili olarak döndü. Ardından Garanti Bankası yönetimi BBVA bünyesine girdi. Sonra Onur Genç, ABD’de BBVA Bankalarının CEO’su oldu. İkinci başarılı isim ise Uğur Genç. Memorial Hastanelerinin Genel Müdürü. O da Onur Genç’in ağabeyi. İkisi de başarılı birer Trabzonlu.. Ülkemizi gururlandıran Uğur ve Onur Genç kardeşlerin babası emekli öğretmen Mehmet Genç, önceki gün Türk Eğitim Vakfı’nın Tanjant’taki ofisinde TEV Trabzon Şubesi Başkanı Hasan Melek ile bir araya geldi. Başkan Melek, yılların eğitimci Mehmet Genç’i tebrik etti. Aynı zamanda emekli öğretmen eşi Zehra Genç’i de böyle hayırlı iki evlat yetiştirdikleri için tebrik etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Başkan Melek, “Gerçekten çok mutlu ettiniz beni.. Sizi tebrik ediyorum. Böyle değerli evlatlar yetiştirdiğiniz için. TEV olarak böyle başarılı yüzlerce gençe vesile olduk. Bunda payımız olduğu için ayrıca mutluyuz” dedi.

Mehmet Genç de bu güzel buluşmadan memnun olduğunu ifade etti. Sohbet ettiler. Sonra Hasan Melek ile TEV’in balkonuna çıktılar. Ziyarette TEV Trabzon Şube Müdürü Elvan Sivri ve Yayın Danışmanımız Levent Ustabaşı da vardı.
 
TRABZONSPOR O TARİHİ AÇIKLADI VE OLCAY İDDİASI
 
Trabzonspor artık Akyazı Şenol Güneş Stadyumuna geçiyor.

Dün resmen Trabzonspor Kulübü’nün resmi internet sitesinde bu duyuruldu.

Trabzonspor taraftarlarını ayrı bir heyecan kapladı.

29 Ocak Pazar günü 16.00’da oynanacak olan Trabzonspor Gaziantep maçı Şenol Güneş Stadyumu’nda oynanacak.

Yalnız dün geç saatlere doğru uçak biletleri anında fırladı.

Firmalar o günü fiyatlarını yükselttiler.

Taraftarlar şimdi kara kara düşünüyorlar.

Bu arada dün Bordo mavililere 3.5 yıllık imza atan Olcay Şahan için eski kulübü Beşiktaş’a 200 bin Euro sözleşme fesih bedeli ödenmişti. Trabzonspor’dan yılda 1 milyon 700 bin Euro kazanacak olan Olcay’a da ekstra 500 bin Euro imza parası verildiği ortaya çıktı. Bu iddiayı ortaya atan Habertürk. Lakin hala kulüp yalanlamadı. Tecrübeli futbolcu böylece Trabzonspor’daki ilk yılında 2 milyon 300 bin Euro kazanacak. Olcay Şahan, 3.5 sezonda imza parasıyla birlikte toplam 6 milyon 450 bin Euro’yu cebine koyacak.

Eğer böyle ise bu ara menajerlere mi gitti?

Eğer böyle ise hani Başkan Muharrem Usta bir tavan fiyat belirlemişti?

Eğer böyle ise bu oyuncu ile bu kadar büyük bir anlaşma yapıldıysa neden bu kamuoyundan saklanmak istendi?

Eğer böyle ise hani Trabzonspor’un bir kuruşunu bile hesap ediliyordu?

Eğer böyle ise bu oyuncuya 3,5 yıllık neden anlaşma imzalandı da 1,5 yıllık imzalanmadı?

Herşey bir yana da bu da yeni mi çıktı?

Zaten böyle savurganlıklardan çekmedi mi bu kulüp? Siz de daha önceki yönetimi böyle şeyler yüzünden eleştirmediniz mi?
 
SALİH ÖZKAN’IN YERİNE KİM ATANACAK?
 
Trabzon Valisi Yücel Yavuz geldiğinde bazı kadrolar ya boştu ya vekalet bakılıyordu. Tam bunları doldurur kamuda ki bu derin çatlakları telafi eder dedik ama o ada bazılarını halledebildi bazıları boşta kaldı. Halen öyle.. Hatta kendi özel kalem müdürlüğü gibi..

Bir kaç aya da 65 yaşını dolduran Basın Müdürü Salih Özkan da ayrılacak. Salih Özkan gibi birini bulmak çok zor tabi. Onun tecrübeleri, diyalogları farklıydı. Trabzon medyasının Salih abisiydi.. AMa maalesef yaşa takıldı… Onun yerine kim atanacak? Bazı isimler duyduk duymadık değil. Şimdilik yazmıyoruz. Biri valilik bünyesinde şu anda görevi başında. belki de bir kadın? Neden olmasın? Salih Özkan’ın yerine atanacak isim Trabzon medyasını öncelikle iyi bilmelidir. Telefonları 24 saat açık olmalıdır. Olayları kavrama ve anlama yeteneği güçlü olmalıdır. En önemlisi de medya ile valilik arasında sağlam bir köprü olmalıdır. Ayrıca bir de iktidar tarafı var. Her zaman ve her yere olduğu  gibi Ak Parti oraya bir isim mutlaka düşünüyordur şimdi.. Acaba kimi? Vali bey ise kendisi seçim yapacaktır. Pek kulak asmaz diye düşünüyoruz önerilere..
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler