Anahtar Deliği - 22.12.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği - 22.12.2016

SÜLEYMAN BAYKAL’IN YANINDA ORHAN AYDIN!

Bu nasıl olur?
Ateşli bir KTÜ Rektörlük seçimleri geçirmedik mi?
Diyeniniz şimdi nasıl da sesli sesli bağırıyordur!
Veya.. 
Birine destek veren ötekini çevreleyen ‘yahu bunlar dost mu oldu?’ diyordur!
Tabiki ne var bunda!
Ama bu dostluk karesi falan değil.
Sadece Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin aylık haber bülteni olan ‘KTÜ Haber’in geçen ayki sayısında Rektör Süleyman Baykal’ın haberinin hemen yanında Rektör adayı rakibi Orhan Aydın vardır. Hemde başarılar dilenmişti.
Şık hareketler bunlar diyoruz.
Prof Dr Orhan Aydın için ayırılan bölümde yeni seçildiği YÖK Denetleme Kurulu üyeliği için başarılar dileniyor.
Demekki Üniversitede Orhan Aydın sansürü dergiye yansımamış diyebiliriz.
Aman!
Sizde yine bir ince ayar çektiniz rahatlıkla diyebilirsiniz.

AHMET ÇUBUKÇU’NUN KAŞIKÇI ELMASLARI

Trabzonspor Kulübü’nde bazı şeyler neden hep anormal gider?
Hiç anlamış değiliz.
Neyse anlamaya çalıştıkça daha çok dertlenip kederleniyoruz.
Geçtiğimiz günlerde bir gazete, “Şenol Güneş Trabzonspor Stadyumu’nun açılışında Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ile karşılaşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzonspor’dan Samsunspor’a Yusuf Yazıcı’yı istemiş!
Kulüp Başkanı Usta da ‘hay hay’ demiş.
Bu iddia sonrası bizde sorduk soruşturduk..
Doğrulatamadık.
Asbaşkan Ahmet Çubukçu da bugün, “Yusuf Yazıcı bizim kaşıkçı elmasımız. Söz verildi ama bu isimlerin arasında Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür yok” dedi.
Daha önce bir ziyarette verilen bir sözmüş bu söz!
Bölgemizdeki takımlarla böyle bağların kurulması çok iyidir.
Ama tabiki şöyle de bir gerçek var. Ne zaman böyle bir destek olsa Trabzonspor bölge takımlarımıza, nankörlüğün dik alasını görüyor!
Hatta tribünleri Trabzon kümeye diye bağırıyor.
Böyle olmaz yaşamayız umarız.. 
 
ŞABAN BÜLBÜL’ÜN O SÖZÜ

Trabzon’da doğalgaz 75 bin civarında konuta kadar uzandı. Lakin abone sayısı 35 bin civarında. Yani burada bir aksilik var. Bir tuhaflık var! Kapısının yada iş yerinin önüne kadar gelen doğalgazı neden vatandaş almaz?
İşte bu soru irdeleniyor. Geçenlerde Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül de, “Doğalgaz kapısının önüne gelip de abone olmayanlara hakkımı helal etmiyorum” diyerek bir çıkış yaptı.
Epey de konuşuldu…
Ne demek etmiyorum..
Hakkı var mıydı onlardan..
Geçtiğimiz günlerde ofisine uğradık.
Ofisinde çayını içtik.
Demiryolunu sorduk.
Rayları sorduk.
Trafiği ulaşımı sorduk.
Hepsiyle alakalı fikirlerini söyledi.
Mesela Trabzon’un ulaşım master planına ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Sıra doğalgaza gelince o sözünü sorduk.
Dediki; “Ben imkanı olmayanlar için söylemedim. Hatta böyle durumda olanlar varsa tespit edilip kredi verilebilir. Teşvik edilebilir. Benim sözüm imkanı olduğu halde doğalgaza geçmeyenler içindir. Aynı kişilerin Trabzon’da hava kirliliği eleştirisi yapmaya hakları da yoktur” dedi. 
Doğru diyor!
Ayrıca hava kirliğinin yoğun olduğu bölgeler Yenicuma, Meydan, Değirmendere, Boztepe, Çukurçayır’dır. Buralarda en fazla insan yoğunluğu var.  O nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu acilen doğalgazla ilgili yeni bir strateji geliştirmelidir. Kurmaylarını uyarmalıdır!

AKYAZI AÇILDI AVNİ AKER’İN YERİ TARTIŞMASI BAŞLADI

Trabzon’a Katar Emir’i geldi.
Ardı ardında Turizm toplantıları yapılıyor.
Son olarak Suudi Emir Seyful İslam Ali Suud, Trabzon'da turizmciler ve inşaat sektörü firmalarıyla turizm buluşması gerçekleştirildi. 
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, toplantıda herkesle ilgilendi. Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu da aynı şekilde..
Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara elinden geleni yapıyor.
Yani Katarlu, Suudlu yatırımcıları Trabzon çekiyor.
Turizm iş birliğini en güzel şekilde sağlıyorlar.
Ama bunlara rağmen vay efendim neden Katar Şeyhi’nin fotosu asılmışta neden bilmem ne olmuş tartışmaları yapılıyor.
Yapmayın yav!
Aynı tartışmayı yapanlar, aman Arap turistlere laf etmeyin, kentin ekonomisini onlar ayakta tutuyorlar diye cırıldıyorlar.
Yahu hangi tarafınıza inanalım.
Hele bi’ anlatın şu işi bize..
Diğer yandan Şenol Güneş Trabzonspor Staydumu açıldı.
Açılış yapılır yapılmaz Avni Aker’in yerine ne yapılacağı konuşulmaya başlandı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili şunları söyledi; “Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada “Akyazı’nın ikinci devre tesisi ve stadyumuyla hizmete girmesinin sonrasında Avni Aker boşalıyor. Karışık bilgiler olabilir. Şuanda geride kalan tarihi miras olan Avni Aker’in ve Yavuz Selim’in ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunun da beraber bulunduğu kompleks. Bu alanda ne ve nasıl yapılacak. Şehrin genel konsensüsü biz belediye olarak siyasilerin tümü, şehrin kanaat önderleri ve an başta sizler. Onların düşüncelerine tercüman olmaya gayret ettiğimizin sonucunda hepimizin birlikte gayretleri ile bu konsensüste tarihi miras olan hepimizin emeği olan Yavuz Selim’in oradaki 50 Bin metrekare alan içinde değerlendirilmesi ve o tarihi mirasa saygı göstererek yine yaşatılması genel kabullerin birincisidir. Bu yaşatılmanın yanına bir büyük şehir akciğeri, şehir parkı olarak düzenlenmesi de genel olarak oluşan bir kanaattir. Bunun ıssız olmaması yaşayabilir olması için sosyal etkinliği de gözeten bir iki kafeteryacığı ve bir dizi halinde bir iki çeşitli küçük ürünleri satan veya Trabzonspor hatıralarını satan değerlendiren küçük bir mağaza dizisi olarak şehir parkının yaşayabilirliğini sosyal olarak canlılığını muhafaza edecek bir proje halinde, birde o bölgeye sosyal kültürel merkez genel olarak istekler arasında yer aldı. Bu güzel düşünceleri orada hayata geçirmeyi kabul etmiştir. Bu bölgede eğer yapılabilirse doğusunun bitişiği olan Orman Bölge müdürlüğünün çok eski olan 40 lojmanı vardır. Orada bu kompleksin içine katılarak hakikaten o bölgeye en yakışır şekilde bir şehir akciğerinin oluşturulması cihetine gidilmiş olmaya çalışılacaktır. Bu gelişmeleri süreç içinde sizlere arz etmeyi sürdürürüz.” 
Bakan Süleyman Soylu da son seçimlerde Avni Aker’in yeriyle ilgili kente yeni bir yeşillik meydan kazandıracaklarını söylemişti.

BU ETO’YU KİMLER İTELİYOR?

Trabzonspor Kulübü transfer atağına geçti.
Başkan Muharrem Usta nokta transfer istiyor.
Yerinde takıma en verimli oyunculara yönelin diyor.
Hay hay herşey normal buraya kadar.
Başkan Muharrem Usta ile Trabzonspor’un teknik patronu Ersun Yanal, görüşüyordur.
Bazı isimler konusunda masaya oturmuşlardır.
Lakin Trabzon’da bazı gazetelerin ETO’yu başkanın gözüne sokmaya çalıştığını görüyoruz. Bazı iddialara göre bu işi Ersun Yanal’ın arkadaşlarının yaptığı.
Ersun Yanal’ın menajeriyle herhalde Ersun hocanın askerlik arkadaşlığı var..
Askerde aynı mıntıkada görev almış olabilirler ne dersiniz!..?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler