Anahtar Deliği 22.12.2015

TONYA’NIN TEPKİSİ!   Hafta sonu yapılacak olan CHP Trabzon il başkanlığı seçimi için parti içinde müthiş kulisler atılırken, Tonya ilçe teşkilatından önemli bir tepki yükseldi.   Tonya ilçe teşkilatı il başkanlığı seçimine günler kala kongreye tepkisini k

Anahtar Deliği 22.12.2015
TONYA’NIN TEPKİSİ!
 
Hafta sonu yapılacak olan CHP Trabzon il başkanlığı seçimi için parti içinde müthiş kulisler atılırken, Tonya ilçe teşkilatından önemli bir tepki yükseldi.
 
Tonya ilçe teşkilatı il başkanlığı seçimine günler kala kongreye tepkisini koydu ve parti paramparça bir şekilde il seçimine giderse il delegeleri olarak seçime katılmayıp boykot edeceklerini açıkladı.
 
Tonya’lı il delegeleri haklı bir tepki koyuyorlar.
 
CHP Trabzon’da son iki genel seçimde almış olduğu oyla neredeyse tabana oturduğu halde, il kongresine giderken birlik beraberliğin değil de, birbirlerine kazık atmanın yarışının kongre sürecine hakim olması, bu gelişmelerin partiye daha büyük zararlar vermesinden korkan Tonyalı delegeler, il kongresi yapılmadan mesaj verme ihtiyacı duymuşlar.
 
Parti içinde birbirimizi yok ederek il kongresine gitmeyelim, herkes üzerine düşeni yapsın uzlaşma sağlayarak tek listede birleşip sandıktan güçlü çıkalım diyorlar.
 
Bakalım Tonyalı delegelerin isteği CHP’de kabul görecek mi?
 
 
“YILDIRIMHAN’IN KADERİ” 2. SAYFADA
 
YILDIRIMHAN’IN KADERİ
 
7 Haziran genel seçimi öncesi olduğu gibi 1 Kasım erken genel seçim öncesi de Mazhar Yıldırımhan, AK Parti milletvekili adayı olan Süleyman Soylu ile birlikte Trabzon’da birebir seçim kampanyası yürüttü.
 
Soylu bakan olduktan sonra kamuoyu Mazhar Yıldırımhan’ın bürokraside hangi göreve atanacağını merak etmesinin bir nedeni de iki genel seçim öncesi yapılan işbirliği.
 
Mazhar Yıldırımhan milli görüş geleneğinden gelen ve çizgisini değiştirmeyen bir isim, halen Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü.
 
Bakan Süleyman Soylu Yıldırımhan’ı Ankara’da daha üst düzey bir göreve getirmeyi düşünüyor.
 
Ancak, Yıldırımhan’ı yıllardır yakın tanıyan AK Parti doğal lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’da onun Trabzon’da kalması için talimat veriyor.
 
Trabzon’da Yıldırımhan’a göre fazla da görev yok.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaldırımhan’ın Büyükşehir Genel Sekreteri olarak görev yaparak bu kurumun faaliyetlerinde etkili olmasını istiyor.
 
Belki de 2010 yerel seçiminde Yıldırımhan’ı Büyükşehir’e hazırlamak istiyor.
 
Genel Sekreterlikte başarılı olursa, Büyükşehir adaylığı mümkün olur.
 
Perde arkasındaki gelişmelere rağmen, Yıldırımhan’ın gönlünde Ankara bürokrasisinde hizmet yapmak yatıyor.
 
 
 
“LUCESCU YÜKSEK ATTI” 3. SAYFADA
 
 
LUCESCU YÜKSEK ATTI
 
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, teknik direktör adayı olarak birinci sırada Rumen Lucescu’yu açıklamasına rağmen, deneyimli hoca Usta’ya olumlu mesaj vermedi.
 
100 milyon dolarlık bütçe ve oğlunun da teknik kadroda çalışmasını şart koşuyor.
 
İstediği transfer bütçesi çok fazla.
 
Trabzonspor Kulübü’nün içinde bulunduğu koşullarda şu aşamada karşılanması zor görünüyor, zaten UEFA kriterlerine uyulmadığı için bu kurumla papaz olunmuş.
 
Başkan Usta içe dönük yapmış olduğu araştırmadı eski hocalardan Ersun Yanal ile görüşme yapmış, bu ismin olurluğu yüksek bir ihtimal.
 
Dün bu sütunda Ersun Yanal’ın görev yaptığı dönem şehirle ilişki kurmadığı, medeni durumu gereği günlerini İstanbul’da geçirdiği takıma ve kulübe de gerekli zaman ayırmadığını ifade etmeye çalışmıştık.
 
Ersun Yanal, Başkan Usta’ya benim de yanlışlarım oldu, ders çıkardım dediği basına yansıdı, umarız öyle olur.
 
Kaldı ki, iki dönem Trabzonspor’u çalıştıran ve şampiyon yapamayın Ersun Yanal’ın Trabzon kökenli teknik direktörlerden, arşivinde bulunan futbolcu listesi mi fazla, bunun için mi tercih ediliyor, sormak gerekiyor.
 
 
“GÜLCEMAL YOL ALDI” 4. SAYFADA
GÜLCEMAL YOL ALDI
 
Gülcemal ismini çocukluğumuzda çok sık duyardık.
 
Bizden önce Trabzon-İstanbul arasında yolcu taşıyan geminin ismiydi.
 
Eskiden karayolu ağı yeterli olmadığı için ve yeterli toplu taşıma aracı bulunmadığından bölgemize ulaşım deniz yoluyla gerçekleşiyordu.
 
Gurbete çıkacak herkes Gülcemal vapuru ile seyahat yapmaya mecburdu.
 
Gülcemal ismi yıllar sonra yine Trabzon’un gündemine girdi.
 
Taşıma projesi değil, bu kez yatırım projesi olarak karşımızda.
 
Şehrin sahili dolduruluyor, bu vesileyle Trabzon şehri temiz ve düzgün bir sahile kavuşuyor, şehir halkı Gülcemal projesi ile denizle yeniden buluşuyor.
 
Akyazı’dan Ganita’ya kadar dolgu yapılacak ve dolgu yapılan bu alan insanların hizmetine sunulacak, Trabzon halkı şehirle buluşmuş olacak.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun bu önemli projesi start aldı, hayırlı olsun diyelim.
 
 
“DOĞU VE GÜNEYDOĞU!” 5. SAYFADA
 
DOĞU VE GÜNEYDOĞU!
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, bazı il ve ilçelerde savaş var.
 
Bu savaş bugün ortaya çıkmış değil.
 
Kabul etsek de etmesek de otuz yılı aşkın süredir devam eden PKK terörünün başlatmış olduğu savaş on binlerce insanımızın ölümüne sebep oldu.
 
PKK’nın arkasında içerideki hainler ve dışarıdaki düşmanlar yer alıyor.
 
Güvenlik güçlerimiz PKK militanlarına karşı şehirlerde ve ilçelerde devam eden savaşlarda kahramanca mücadele ediyorlar, sivil vatandaşlara zarar vermemek için özen ve itina gösteriyorlar.
 
Güvenlik güçleri bir yandan da demokrasi insan hak ve özgürlüklerine önem veriyor, canlı bir şehirde, ilçede kalleş terör örgütü unsurlarına karşı savaş yapmak kolay değildir.
 
Ancak, güvenlik güçlerimize zoru başarıyor, PKK terör örgütüne göz açtırmamak için kahramanca mücadelelerine devam ediyor.
 
Terör örgütü Kandil’den yönetiliyor, sivil uzantıları da aynı noktadan yönlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar