Anahtar Deliği 22.1.2016

NÖBET SIRASI SOYLU’DA   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bugün Trabzon’a gelecek, il koordinasyon kurulu toplantısına katılacak, öğlenden sonra da il teşkilatına giderek akşama kadar nöbet tutup vatandaşları kabul ederek, nöbetçi vekil sır

Anahtar Deliği 22.1.2016
NÖBET SIRASI SOYLU’DA
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bugün Trabzon’a gelecek, il koordinasyon kurulu toplantısına katılacak, öğlenden sonra da il teşkilatına giderek akşama kadar nöbet tutup vatandaşları kabul ederek, nöbetçi vekil sıra tutma görevini ifa etmiş olacak.
 
Bakan Soylu il teşkilatında kaldığı süre zarfında kaç tane vatandaşla görüşeceği de muamma.
 
Çünkü, Soylu ile görüşmek için randevu alan alana.
 
Görünen o ki, il teşkilatında bugün curcunanın yaşanacağı.
 
Öte yandan Bakan Soyu bu gelişinde sivil toplum örgütleri ve basın ile bir sabah kahvaltısında bir araya gelmeyi de programına almış.
 
 
 
“BAKAN SORGU ODASINA!” 2. SAYFADA
 BAKAN SORGU ODASINA!
 
Ahmet Davutoğlu asgari ücretli ve emekliye kaşıkla verdiği zammı, büyük çoğunluktaki engellilere daha önce bağlanmış olan üç ayda bir alınan maaşları keserek, kepçeyle geri almış oldu.
 
Davutoğlu hükümeti bu uygulamasıyla bindiği dalı kesiyor.
 
Ve engellilere yardımın limitini asgari ücretle bağlantı kurarak çok düşük tutması, yüz binlerle ifade edilen engellinin aylık üç-dört yüz liralık maaşların tamamen kesmesi büyük tepkilere neden olacağı görülüyor.
 
Engelliler dernekleri ve dayanışma platformları bugün yarın AK Parti hükümetinin bu yanlışını yüzlerine vurarak, maaş kesme limitinde yeni bir düzenlemeye gidilmesi konusunda destek isteyecekler.
 
Trabzon’da da engelli anneleri bugün bir dayanışma ekibi oluşturup teşkilatta nöbet tutup vatandaşların sorunlarını birebir dinleyecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya engelli maaşlarının kesilmesinin hesabını sormaya hazırlanıyorlar.
 
 
“İL BAŞKANI YAKINIYOR!” 3. SAYFADA
İL BAŞKANI YAKINIYOR!
 
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör kurultayın ardından yapmış olduğu ilk açıklamasında adeta günah çıkarmış, genel merkezin kurultay sürecinde Trabzon örgütüne bakış açısını üstü kapalı eleştirmiş.
 
Trabzon’un tek Milletvekili Haluk Pekşen’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olmalıydı görüşünü ileri sürmüş.
 
Günaydın Başkan Güngör, ancak mı aklına geldi.
 
Milletvekili Haluk Pekşen’i Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine koyduracak güç Trabzon il teşkilatının gücü ve çabası olacaktı.
 
Bu çabayı verdin yeterli çalışmayı yaptın mı?
 
Ne dersin?
 
Sıradan savma bir açıklama ile Trabzon İl Başkanı kurultay sürecinde hezimete uğramış olmasını geçiştirmemeli.
 
Milletvekili Pekşen’in kardeşi Galip Pekşen’i Trabzon kongresinde kurultay delegesi yapmayan anlayışın, kurultayın ardından Trabzon’da dizini dövmesi normal!
 
 
“AH YUFKA YÜREK AH!” 4. SAYFADA
AH YUFKA YÜREK AH!
 
Trabzonspor delegasyonunu anlamak hayli güç.
 
Kulüpte bir dönem başkanlık yapan Nuri Albayrak kendisinden sonra gelen yönetime 30 milyon borç bıraktı diye genel kurulda ibra edilmemişti.
 
Başkan Muarem Usta’ya göre batmış bir kulüp teslim alınmış.
 
Peki Kulübü kim batırmış?
 
Allah da kul da biliyor ki eski Başkan İbrahim Haciosmanoğlu.
 
Haciosmanoğlu son genel kurulda ibra edilerek gönderildi.
 
Maddi ve manevi olarak batırılmış bir kulübü teslim eden adam utanmadan da kulübe hizmet etmiş ve hizmet etmeye devam etmesi için başkan adaylığı yarışına girmiş, yarışı kaybettiği için üzülmüş, kongre salonunda hüzünlenmiş ve hüngür hüngür ağlamıştı.
 
Trabzonspor delegasyonu ne yazık ki timsah gözyaşları karşısında yufka yüreğine kulübün kaderini teslim etmiş. 
 
 
“TRABZON BÜROKRASİSİ YETERSİZ” 5. SAYFADA
TRABZON BÜROKRASİSİ YETERSİZ
 
Geçmişte Trabzon’da görev yapan bürokratların önemli ağırlığı vardı.
 
Bürokratlarımızın tamamına yakını Trabzon kökenli olduğu günleri yaşadık, aralarında görev yapanların çoğu siyasetçiye bırakmadan Ankara’ya gider adamını bulur Trabzon’un bir eksiğini giderir görevinin başına öyle dönerdi.
 
Kimse kusura bakmasın ama Trabzon’da halı hazırda iş bitiren, sürekli bir ayağı Ankara’da olan, Ankara ile bağlantılı olarak proje geliştirip şehrimize önemli hizmetler yapan kaç bürokratımız var.
 
Bakan Süleyman Soylu’ya şu bürokrat çok yetenekli ve iş bitirici onu Ankara’ya al orada Trabzon için iş bitirsin, senin de yükünü hafifletsin diyebileceğiniz kaç bürokrat ismi sayabilirsiniz?
 
AK Parti’nin yeterli düzeyde bürokratı yok, olanların çoğu ya yetersiz, ya da idareyi maslahat gidiyor.
 
Bu anlayıştaki bürokrasi Trabzon’a hiç yakışmıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler