Anahtar Deliği - Berat Albayrak nerede? - 22.07.2022

Diyadin, Karadeniz’e mi dönüyor? Benli yeniden siyaset sahnesinde mi? Erdoğan kolları sıvadı! İsmail Saymaz’a büyük ilgi, Köprübaşı belediye başkanı öfkelendi, Eczacılara yeni başkan!

Anahtar Deliği - Berat Albayrak nerede? - 22.07.2022

DİYADİN KARADENİZ’E Mİ DÖNÜYOR?

Trabzon medyasında yeniden bir rüzgar esmeye başlayacak gibi görünüyor. Adı her zaman Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Karadeniz Gazetesi ile birlikte anılan, Mehmet Ali Yılmaz’la baba-oğul ilişkisi içerisinde olduğu bilinen ve gazeteyi uzun yıllar yöneten Gazeteci-Yazar Osman Diyadin’in yeniden Karadeniz Gazetesinde icranın başına geçeceği konuşulmaya başlandı. Trabzon medyasında önemli işlere imza atan Diyadin’in, Onursal Başkan Yılmaz’ı evinde ziyaret etmesinin ardından Facebook hesabından yayınladığı yazıda dile getirdiği, “Sayın Başkanım Mehmet Ali Yılmaz ailemizin büyüğü, babası... Aramızdaki gönül ve sevgi bağının makam mevki ile ilişkisi hiç olmadı, olamaz da. Bugün de öyle. Çünkü onun varlığının olduğu her yerde görevde olalım, olmayalım her zaman ev sahibiyiz” şeklindeki sözleri, Osman Diyadin yeniden gazeteye mi dönüyor sorusunu akıllara getirdi.

BENLİ YENİDEN SİYASET SAHNESİNDE Mİ?

Ali Babacan’ın Trabzon ziyaretinde dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı yaşandı. Anavatan Partisi’nin eski İl Başkanı Azer Benli, DEVA Partisi Ortahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın açılışına geldi. ‘Siyasete geri mi dönüyorsunuz başkanım‘ şeklindeki sorumuza Benli, “Artık bu işi gençlere bırakmak lazım. Ali Babacan ile geçmişe dayanan bir dostluğumuz vardı. Trabzon’a geldiği için kendisine hoş geldin deyip hal hatır sormak için buradayım” şeklinde konuştu. Azer Benli, Ali Babacan’ın programını takip eden gazeteci ve yorumcu İsmail Saymaz ile de ayaküstü sohbet etti.

ERDOĞAN KOLLARI SIVADI!

Bugün Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevine yeni atanan Tamer Erdoğan ile ayaküstü yarım saat sohbet ettik. Bizlere Trabzon’a geliş sürecini kısa cümlelerle anlatmaya çalıştı. Kendisi Tarsuslu. Babası ve ağabeyi Tarsus’un önemli yerel gazetecilerinden. Çocukluğu matbaada geçmiş. Basın sektörünün içinde yetişen sosyal bir insan. Eşi Ankara’da hekimlik yapıyor. Sakin, sıcakkanlı ve beyefendi bir insan. Personel ile ilişkileri iyi. Kısa sürede kendisini sevdirmeyi başardı. Erdoğan, öncelikle Trabzon’u tanıyıp neler yapabileceğini, hangi projelere imza atacağına karar verecek. Ama şunu söylemekte fayda var. Trabzon ile ilgili olarak dersine iyi çalışmış. Kararlı ve tuttuğunu koparan, başarıya aç bir insan izlenimi aldık kendisinden. İnşallah Trabzon’da çok önemli projelere imza atar ve turizmin daha üst sevilere gelmesini sağlar. Kendisine başarılar diliyoruz.

İSMAİL SAYMAZ’A BÜYÜK İLGİ

Gazateci ve televizyon yorumcusu İsmail Saymaz, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Karadeniz gezisini yakından takip ediyor. Kendisiyle sohbet ettik. Haber61.net’i yakından takip ettiği ve çok güçlü bir basın kuruluşu olarak gördüğünü ifade etti. Kendisine ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ettik. Ali Babacan, parti binasının açılışında yarım saat kadar vatandaşlara seslendi. Bu esnada Saymaz da Babacan’ın konuşmalarını not etmeye çalıştı. Fakat vatandaşların kendisine ilgisi öyle büyüktü ki bir yandan fotoğraf çektirdi, bir yandan da onlarca insanın sorununu dinlemeye çalıştı. Hatta aramızda, “Babacan’dan çok sana ilgi gösterdiler” espirisi oldu. Ama şunu söylemek lazım, İsmail Saymaz o yoğunluk içinde bütün vatandaşların sorunlarını büyük bir sabır içinde dinledi. Açıkçası kendisini takdir ettik.

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI ÖFKELENDİ

Bir vatandaş sosyal medyada, Köprübaşı ilçesinde bulunan birkaç köpeğin Belediye tarafından Bayburt sınırında bulunan Kemer Yaylası’na bırakıldığı ve bu hayvanların burada telef olduğunu paylaşmıştı. Haber servisimizden Okan Çıtlak arkadaşımız konuyu Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın’a sordu. Başkan Aydın konuyu kesinlikle yalanladı. Hatta bu yazıyı kamuoyuna yanlış aksektiren kişi için de çok ağır ifadeler kullandı. Köpeklerle ilgili olarak yaşanan sorunlarda Trabzon Büyükşehir Belediyesini aradıklarını ve hayvan rehabilite merkezinden görevlilerin gelip bu hayvanları aldığını, kısırlaştırma çalışması sonrası tekrar ilçeye bıraktıklarını söyledi. Saldırgan hayvanlarla ilgili de aynı işlemi uyguladıklarını ve o tür hayvanların Büyükşehir Belediyesinde bakımlarının yapıldığını söyledi. Başkan Aydın ayrıca konuyu paylaşan şahsın Belediyeye geçmiş dönemde ürün sattığını ve kendisinin göreve başlamasının ardından bu alımları durdurduğu için kasti olarak kendisini yıpratmaya çalıştığını vurguladı.

ECZACILARA YENİ BAŞKAN!

Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Çetin Kansız, Eczacılar Odası Genel Merkez’de Eczane Gereçleri A.Ş. (EGAŞ) Başkanlığına seçilmesinin ardından, Başkanlık görevini bıraktı.

Trabzon Eczacılar Odası yeni Başkanı Özlem Uğurbaş Arslan oldu. Özlem Uğurbaş Arslan, pazartesi günü mazbatasını alacak.

Özlem Uğurbaş Arslan aynı zamanda Trabzon Kent Konseyi Kadın Meclis Genel Kurul Üyesi. Başkan Özlem Uğurbaş Arslan’ın Yönetim Kurulununda görev dağılımı şu şekilde yapıldı.

BERAT ALBAYRAK NEREDE?

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcı ve Teşkilat Başkanı Bayram Öztürk, Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili yapılan eleştirilere sosyal medya hesaplarında cevap verdi. Öztürk, “Gayri Milli olanların olumsuz algı yapmak üzere söyledikleri 'Berat Albayrak' nerede? Sorusuna cevap vereyim. Türkiye olarak çok büyük kazanımlar elde edeceğimiz, Nadir Toprak Elementi'nin keşfinin mimarı

Trabzon' umuzun evladı, Berat Albayrak 'ın Yeniden Büyük Türkiye ülküsüyle, 'Mavi Vatan' için yaptıklarını ve

Bağımsız Milli Ekonomi hedefiyle attığı adımları bu Millet asla unutmaz! Algıcı trollere söylüyorum. Berat Albayrak’ı bulabileceğiniz tek yer var, o da; Aziz milletimizin gönlüdür” ifadelerini kullandı.

Hazırlayan: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler