Anahtar Deliği - TİSKİ’den boru sergisi - 22.06.2021

Trabzon’da uzun yıllardır çözüme kavuşması istenen altyapı sorunu için kuşkusuz en ciddi hamleyi mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı. Şehrin alt yapısı tamamen yenilirken içme suyu hatları tazelendi.

Anahtar Deliği - TİSKİ’den boru sergisi - 22.06.2021

TİSKİ’den boru sergisi

Trabzon’da uzun yıllardır çözüme kavuşması istenen altyapı sorunu için kuşkusuz en ciddi hamleyi mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı.

Şehrin alt yapısı tamamen yenilirken içme suyu hatları tazelendi.

Bu meşakkatli iş özellikle yanında bazı eleştirileri de getirdi. Bunların başında da bir türlü tamamlanamayan üst yapı, yollar oldu. Hala şehrin bir çok noktası tamamlanmış değil, çamur içinde.

Hal böyleyken yapılan işin kıymetini göstermek için ilginç bir çalışma yapıldı.

İçme suyu hattından sökülen eski borular camekan bir yapı içerisinde sergilenmeye başladı.

Bir müzeyi andıran yapıyı Başkan Zorluoğlu ile TİSKİ Müdürü Ali Tekataş birlikte inceledi.

Bu anların görüntüler sosyal medyadan da yayınlanırken oldukça ilginç yorumları da beraberinde getirdi.

“Enteresan bir sergi” diyen de oldu “Tarihi eser çıksa üzerine beton dokerdiniz, eski borulari müzelik mi yaptiniz” diyen de…

Sonuç olarak Trabzon için önemli bir adım atıldı, altyapının yanı sıra üst yapıdaki işlemler hızlandırılır ve bir an önce bitirilirse o zaman bu eleştiriler de yerini teşekküre bırakacaktır.

TİSKİ’den boru sergisi

Hakka giriyorsunuz yapmayın!

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Trabzon’da da koronavirüs aşılama süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Ancak can sıkan bir durum var, o da randevu alanların oldukça önemli bir bölümü aşı olmaya gitmiyor!

Sebebi bilinmiyor!

Trabzon’da aşı randevusu alıp da aşısını olmaya gitmeyenlerin oranı yüzde 13.

Özellikle Biontech aşısı için randevu alıp gitmeyenler bu aşıların ziyan olmasına neden oluyor.

Diğer bir anlamıyla bunu yapanlar yüzünden başkaları da mağdur oluyor.

Vatandaşların hakkına giriliyor.

Aşı randevusu alıp randevuya neden gidilmez bilemiyoruz.. Yüzde 3’ün 5’in gerçekten geçerli sebepleri olduğunu düşünürsek geriye kalan yüzde 10’un niyetini anlamak mümkün değil.

İnsanların aşı bulamadığı, sıra beklediği bu dönemlerde en azından başkalarının hakkına girmemek için lütfen dikkat edin.


Siyasilerin yolu yeniden Trabzon’a düştü

Bugün dahil önümüzdeki birkaç gün Trabzon’da hareketli günler yaşanacak.

Trabzon siyasilerin bu haftaki odağı olacak.

Sırasıyla AK Parti, DEVA Partisi ve İYİ Parti’nin önemli isimleri Trabzon’a gelecek.

İlk olarak bugün AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir Trabzon’da olacak. Kente bazı ziyaretlerde bulunacak olan Keşir, partililerle buluşacak ve gün içerisinde belirlenen programlara katılacak.

Çarşamba günü DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu ve Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Haldun Hakçı Trabzon’a gelecek. 3 isim saat 10.00’da partilerinin il başkanlığı binasında basınla buluşacak.

Perşembe günü ise İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener Trabzon’da olacak. Akşener dolu dolu bir Trabzon programı geçirecek. Öncelikle geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a ziyarette bulunacak ardından Yomra, Akçaabat ve Ortahisar’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek


Yine sıkışınca altyapıya döndük

Trabzonspor’da her zaman altyapıya önem verildiği söylenir, hemen her gelen teknik adam, başkan bu potansiyelden yararlanacağını söyler ancak ne yazık ki bu söylemlerle gerçekler pek örtüşmez.

Genel olarak sıkıntıya düşüldüğü durumlarda gözler altyapıya çevrilir, sivrilebilen gençler kendilerini yukarıya atar. Onun haricinde birçok yetenek de yiter gider.

Son yıllarda kriz dönemlerinde kendini A takımda kalıcı halde bularak çıkış yapan Uğurcan Çakır ve Yusuf Yazıcı bunlara en önemli örnekler. Mehmet Ekici kadro dışı kaldığında Yusuf, Onur Kıvrak kadro dışı kaldığında da Uğurcan şans buldu. İki ismin dışında yetenekleri hemen herkesin dilinde olan Abdülkadir Ömür altyapıdan çıkarak takımın yıldızlarından olmayı başardı.

Saydığımız 3 ismin dışında Pereira sonrası transfer yapılamayınca Serkan Asan formayı kaparken, Hüseyin Türkmen de yine maliyetli yerli futbolcu pazarında transfer yapılmaktansa savunma için iyi bir alternatif olduğunu ispatladı.

Kısacası ihtiyaç olmadığı, zorunluluk olmadığı sürece altyapıdan gelen isimler çok fazla şans bulup kendilerini geliştirme şansını elde edemiyorlar.

Bu senaryonun bir benzerini bu yıl da yaşacağız. TFF’nin yabancı futbolcu kararı sonrasında Trabzonspor yerli futbolcu piyasasının adeta uçması nedeniyle transferde frenledi. Tamamlayıcı oyuncuları önce altyapıdan bulmaya karar verdi.

Örneğin kampta Berat Özdemir’in alternatifi olabilmesi için altyapıdan birkaç futbolcu denenecek. Onların isimleri de belli. Ancak diğer genç futbolcuların şevklerini kırmamak için yazmayı uygun bulmuyoruz.

Trabzonspor’un zorunluluk dışında da yüzünü altyapıya dönmesi şart.

Ayrıca altyapıdan gelen her oyuncu yıldız olmak veya 20 Milyon Euro’ya satılmak zorunda değil. Hem Türkiye’ye hem Avrupa’ya belli kapasitedeki altyapı ürünü futbolcularımız pazarlanabilir ve sürekli bir gelir elde edilebilir. Bunun Avrupa’da birçok örneği de var.

Unutulmamalı ki altyapı Trabzonspor’un olmazsa olmazıdır…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler