Anahtar Deliği 22.04.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 22.04.2021

TÜFAD’dan Ahmet Metin Genç’e teşekkür

Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç’in spora verdiği desteği bilmeyen yoktur. Trabzonspor ile ilgili açıklamalarının ve icraatlarının yanı sıra amatör spor kulüplerine ve görev yapan spor adamlarına da her fırsatta destek olmaya çalışır.
TÜFAD Trabzon şubesinden de Genç’e teşekkür geldi. Yayınlanan mesajda “Her zaman yanımızda. İlk günden beri sözde değil, varlığını yakinen hissettiren, manevi destekleriyle de bize güç veren, özellikle içinde bulunduğumuz zorlu süreçte Trabzon TÜFAD ailesini unutmayan, desteğe ihtiyacı olan üyelerimiz için imkanları seferber eden belediye başkanımız sayın Ahmet Metin Genç’e ve Ortahisar Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederiz.” İfadeleri kullanıldı.


AK Parti kadın Kolları’ndan Vakfıkebir çıkarması

AK parti Kadın Kolları aktif çalışmaya devam ediyor. İlçe ilçe ziyaretlerini gerçekleştiren üyelerin şimdiki durağı da Vakfıkebir oldu. Başkan Meryem Sürmen ve Vakfıkebir Kadın Kolları Başkanı Asiye Kamiloğlu, Vakfıkebir Belediye başkanı Muhammet Balta’yı ziyaret ettiler. 
AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ve beraberindekiler ziyaret sırasında ilçeye yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerle alakalı olarak Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’dan bilgiler aldılar.
 

Esnaftan esnafa yapılan yardıma tepki

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin esnaflara gönderdiği alışveriş kartlarında yapılan uygulama bazı esnaflar tarafından tepki çekti.
Pandemi nedeniyle işyerleri kapalı kalan esnaflara, Büyükşehir Belediyesi 500,-TL’lik alışveriş kartı gönderdi.
Tonya ilçesinde ticari faaliyet yapamayan 70 dolayında esnafa gönderilen kartlarla alışveriş için ilçedeki üç esnafın adres gösterildiği ifade edildi.
Üç esnafın özellikle seçildiğini ifade eden ilçe esnaflarından Mehmet Çömcüoğlu, “İşyeri kapalı olan arkadaşlarımıza 500 liralık destek yapıldı. Teşekkür ediyoruz. Ancak, bizi anlamaz yerine koymalarını içimize sindiremiyoruz. Dağıtılan para milletin parası, yani bizim paramız. Yardımın miktarına da itirazım yok. Ancak neden üç esnafa bağımlı kalıyoruz? Bu esnaflar, özellikle mi seçildi? Burada da mı siyaset yapılıyor? Yardımı yaparken, vatandaşın alışveriş yapacağı yeri sınırlandırmanız, insanları bölmektir, ayrım yapmaktır.” şeklinde konuştu.
 

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne Trabzonlu Başhekim

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük hastanesi Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin Genel Hastane Başhekimliği görevine Of Devlet Hastanesi eski başhekimi Oflu hemşerimiz İdris Kurtuluş atandı.

Pandemi sürecinde hizmete açılan ve Türkiye’nin en büyük hastanesi olan İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimliği görevine Oflu hemşerimiz İdris Kurtuluş atandı.

İçinde; Çocuk Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, Ortopedi ve Noroloji Hastanesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ve Genel Hastane olmak üzere 8 hastane barındıran Çam ve Sakura Hastanesi, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da en büyük hastanesi unvanını elinde bulunduruyor.

2009-2012 yılları arasında Of Devlet Hastanesi’nin de başhekimliği görevinin yürüten Op. Dr. İdris Kurtuluş, “Sorumluluğumuzun farkındayız. Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en büyük hastanelerinden birindeyiz. Burası kompleks bir hastane kampüsü. Nitelikli hekim arkadaşlarımız, hemşirelerimiz, sağlık ordumuz ve çalışanlarımızla halkımızın hizmetindeyiz” açıklamasında bulundu.

Başhekim İdris Kurtuluş Kimdir?

1971 Yılında Bursa doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Bursa İmam Hatip Lisesinde da tamamladı. 1997 Yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olarak İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanlığını tamamladı. Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzman Doktoru olarak mecburi Hizmetini tamamladıktan sonra 2009-2012 yılları arasında Trabzon Of Devlet Hastanesinde Başhekim olarak görev yaptı. 2012-2017 yılları arasında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Fatih Genel Sekreterliğinde Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak görev yaptı. 2017-2021 yılları arasında Başakşehir Devlet Hastanesinde Başhekim olarak görev yaptı. 2021 yılı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (S.B.Ü) Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Doktor Öğretim Görevlisi olarak atandı. Mart 2021 itibariyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi olarak atanmıştır. Yurt içi bir çok kongre ve sempozyumlarda sözel bildirileri mevcut olup, Ulusal ve Uluslar arası hakemli dergilerde Genel Cerrahi alanında makaleleri yayınlanmıştır. Başhekim Kurtuluş, evli ve 1 çocuk babası olup İngilizce, Arapça ve Rusça bilmektedir.
 

Bitlis’ten Zorluoğlu’na teşekkür

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu’na Bitlis’ten teşekkür geldi. Bitlis Mutki İkizler Cumhuriyet Yatılı Bölge okuluna çeşitli hediyeler göndere Zorluoğlu’na öğrenciler çektikleri bir video ile teşekkür ettiler. 
Sosyal medyadan gönderilen mesajda “Murat Amca teşekkürler. Bugün Trabzon günü olarak kutladık. Çok Seviyoruz. Her şey için teşekkürler” ifadelerini kullandılar.
Öğrenciler ayrıca gönderilen fındıklar ile de poz vererek “İftarda fındık var” notunu düştüler.


Yusuf Yazıcı maziyi andı

2015 yılında Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası finalinde, Yusuf Yazıcı'nın kaptanlığını yaptığı Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Brezilya temsilcisini 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.
İşte o tarih 20 Nisan 2015’di.
Aradan geçen 6 yıl sonunda, o başarının yıl dönümünde Yusuf Yazıcı yaptığı paylaşımla kutladı.
Kolbastı oynanan bir videoyu paylaşan Yusuf “ 6 sene önce bugün Erdoğdu Anadolu Lisesi’yle dünya şampiyonu olmuştuk. Futbolun o saf ve temiz halini çok seven çocuklardık” ifadelerini kullandı.


Bartın Üniversitesi'ne Akçaabatlı Rektör

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, atamalar ile ilgili kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.
Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne de Akçaabatlı Prof. Dr. Orhan Uzun atandı. 
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Akçaköy’den olan Rektör Uzun’a yeni görevi için tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Orhan Uzun kimdir?

18 Ekim 1965 tarihinde Trabzon'da doğan Prof. Dr. Orhan Uzun; Karadeniz Teknik Üniversitesinde Fen Bilimleri Eğitimi Fizik Eğitimi Öğretmenliği dalında lisansını, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalında yüksek lisansını yaptı. Doktorasını 1998 yılında Gazi Üniversitesinde Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı tamamlamıştır. 1992 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Uzun, daha sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesinde görev yaparken 1997’de Sheffield Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 2012 yılından bu yana Bülent Ecevit Üniversitesinde görev yapan Uzun, ayni zamanda YÖK Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.


Abdullah Avcı’nın mesajı Uğurcan Çakır’a mı?

Trabzonspor dün akşam oynanan karşılaşmada  Galatasaray ile berabere kaldı.
90+5. Dakikaya kadar 1-0 önde olan bordo mavililer, serbest atıştan yenilen gol ile İstanbul’da 2 puan bıraktı. Serbest atışta kaleci Uğurcan Çakır’ın topu tutmaya çalışması ve elinden kaçırması, neden yumruklamadı eleştirilerine denen oldu.
Abdullah Avcı’nın maç sonu yaptığı açıklamada da Uğurcan Çakır’ı hedefe koyduğu şeklinde anlaşıldı.
Avcı “Önümüzdeki yıl hedefe doğru koşacağız ama anları düzgün oynayacağız. Yediğimiz golün oyuncu değişikliği ile ilgisi yok. Zincir bozulmayacak. Orada faul yapmayacaksın, kaleci elinden topu kaçırıyor. Futbol akıl oyunudur kahramanlık oyunu değil.” İfadelerini kullandı.
Karşılaşma sonrası oldukça sinirli gözüken Avcı’nın bu sözleri şaşkınlıkla karşılandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler