Anahtar Deliği 22.01.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz 22.01.2018

Anahtar Deliği 22.01.2018
ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI SEÇİMİ ELEKTRİKLENDİ

Elektrik Mühendisleri Odası’nın 25 Şubat tarihinde yapacağı kongre öncesi elektriklenme, bir gerginlik oluştu. Başkan adaylarından Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, geçtiğimiz günlerde Levent Ustabaşı’nın Haber61’de gündemi belirleyen programına konuk oldu. Ustabaşı’nın sorularına cevap verdi. Bu cevaplara diğer tarafı destekleyen AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan çok sert bir cevap verdi.

Çavdar’ın, iktidarın çizdiği 2023, 2053, 2072 vizyon için güçlü bir sivil toplum örgütü gerektiği ve bu yönde çalışmalar yapacaklarını ifade etmesi Aslan’ı kızdırdı. Aslan da sosyal medya hesabından, “Zira hoca, kendisinin iyi bir sol görüşlü olduğu bilinmesine rağmen sırf milliyetçi ve muhafazakar üyelerin oyunu almak için açıkça Cumhurbaşkanımızın ve Ak Parti'nin kullandığı 2023,2053,2071 projelerinden bahsederek resmen üyelerle dalga geçmiştir. Değerli Hocam, sen de benim hocamsın ve sana hocam olarak saygım var, ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Senin neyine 2023,2053,2071! Senin ortak hayallerin ancak Kılıçdaroğlu'nun hayalleri ile bir olabilir. Bu açıklamayı diğer aday olan ALTAŞ Hoca yapsaydı, işe siyaset bulaştırdı diye ortalığı yaygaraya verirdin.

Ancak sana da kızmıyorum. Zira böyle konuşmanı sana söyleyenleri de biliyorum. Demek ki sırf odayı kazanmak adına baskı altında kalmış olmalısın ki seni böyle TAKİYYE yapmaya yönlendiren bir sebep olsun. Çavdar Hoca, halbuki kendi dünya görüşleri ile açıkça çıksa bu tip inanmadığı şeyleri söylemeden gönlünden geçeni söyleyerek aday olsa kendisini hiç eleştirme gereği duymaz, kendi görüşlerini savunuyor derdik. Ama Hocam, arkandaki bir kaç öyle görünüp böyle davranan kişilerin(samimi olanlara saygımız var) gazına gelerek bu tarz konuşma.

Çık açıkça söyle...EMO Genel Merkezi beni destekliyor de! Nükleer'e karşıyız de... İHA'ya karşıyız de... Mesela 20 küsür yıldır gericilerinden(!) elinde bulunan odayı alacağız, mesela alkolü de serbest yapacağız de...Mesela Türkiye'nin Kudüs diye bir derdi yok de...Seni yukarıdan destekleyenlerin diliyle konuş bari...

Bazı Siyasi büyüklerimiz Trabzon'a geldiğinde onu karşılamak için sıra bekleyen ama arka taraftan onunla olmayanların gazına gelme... Biz onların kim olduğunu da çok iyi biliyoruz. Onlar da bizi bilsin.” İfadelerini kullandı.
Bu açıklamaya gelen bir yorum ise Çavdar ve ekibini daha da gerginleşmesin sebep oldu.

Yorumu yayınlamıyoruz zira orada terör örgüt mensunu iması bile var.

Hatta Çavdar’ı destekleyen muhafazakarlara, ’sizde tikkocu DHKPC’siniz’ göndermesi var.

Şimdi gözler Çavdar ve ekibine çevrildi. Çavdar’ın ekibinden Ak Partili bir kaç kişi, “Biz de mi teröristiz? Bizi de mi tanıyor” diyerek tepi gösterdiler.

Hatta bu tepkilerini kendi whatsapp gruplarından paylaştılar. Enes Aslan’ın bu tepkisi sonrası seçim ne olur? Artvin’den Ordu’ya kadar bu bölgeyi kapsayan bir temsilciliğin seçimi olduğundan biraz sert rüzgarlarla geçen bir seçim oluyor. Ha böyle olmalı mı olmamalı tabiki.. Odanın 1300 projesi var. Seçim sürecini anbean takip edip sizlerle paylaşacağız. 

 
AVNİ AKER’İNYERİNE YAPILACAK PROJE VAR MI?
 
Avni Aker yıkılıyor.

Yerine bir taslak proje ortaya konmuş.

Hatta bir tane değil iki tane.

Trabzon’da orda burda yayınlanan gösterilen iki tane.

Yalnız bunu gösterenler yayınlayanlar resmi organlar değil.

Yani henüz TOKİ projeyi Büyükşehir Belediye meclisine sunmadı!

Meclisten böyle bir proje çıkmadı.

Üzerinde düşünülen 10 taslaktan sadece biri.

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na göre, şu anda konuşanlar eleştirenler bu taslağı gösterip bir şeyler yazanlar, ‘doğmamış bebeğe don biçiyorlar’ göndermesi yaptı.

Aslında bu projeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Avni Aker’e yeşil alan yeni meydan yapılacak” dedikten sonra kimsenin birşey dememesi lazım. Öyle değil mi? Zaten Bakan Süleyman Soylu’nun seçim vaatlerinde bile orasının yeşil alan park kültür binası ve Yavuz Selim sahası var. AK Parti il başkanı Haydar Revi toplumda oluşan bu kafa karışıklığını gidermelidir. Bu konuyu uzattırmadan basın toplantısı düzenlemelidir. Mesela Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bile konuşuyor. Alan onun alanı bile değil. Büyükşehrin alanı. Yani ne oluyor herkes medya üzerinden birşey deyince? Gazetelerde boy boy fotoğrafları çıkınca? İcraat mı yapmış oluyorsunuz? Ak Parti iktidar partisidir. İcracı makamda ve bu kentin milletvekili hemde bakanı bir söz söylemiş. Hatta işi özellikle takip ediyor. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u Avni Aker’e gönderip, “Burada yeşil alan olacak” dedirtiyor.  Kente yapılacak olan böyle muazzam bir proje bu kente değer katmalıdır. Evet burası zamanında Akyazı karşılığı TOKİ’ye verilmiş. Lakin TOKİ her dediğini yapacak diye birşey yok. Bakan Soylu da TOKİ ile görüşmüş olacak ki yeşil alan olacağını ifade etmiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bunlar taslak diyor. E bu taslaklar neden böyle oluştu diye de sormak lazım. Bakan Soylu’nun onayladığı proje vardı o ne oldu yada taslak vardı o ne oldu?  Değil mi?

Avni Aker’e kepçe vuruldu. Yapılacak olan belli. Lakin yine kafalar karıştı.  Bu kafa karışıklığını lütfen birileri gidersin artık midemiz bulandı. Ağzı olan konuşuyor!

Öte yandan CHPli meclis üyesi Cahit Erdem, “Ne pahasına olursa olsun Yavuz Selim Sahası yok olmayacak, RANTA kurban gitmeyecektir..Ranta uzanan eller kırılacaktır..Az kaldı….!” diyerek o taslak projeyi yayınladı. Ardından o mesajı ve fotoğrafı sildi. Bu arada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili bugün yarın basın toplantısı yapacak. Henüz saati ve günü net değil.
 
O DOSTLAR YİNE BİR ARADALAR
 
Şehir Kulübü’nde Karadeniz Kulübü’nde, Zorlu Grand’da ve Funda Otel Restorant’ta tur atar bazen gözlerimiz kulaklarımız. Kentin nabzı en iyi buralarda atar biliriz. Sohbetleri şen, konuları kimi zaman derindir. Yine bir turda güzel bir dost masasına rastladık. Kimler mi vardı?  Osman Lütfi Karakullukçu, Erol Fettahoğlu, Tanju Akıncıoğlu, Cüneyt Zorlu, Cevdet Karaköse, Alaettin Genç.. Neler konuşulmadı ki? Dostlukları yıllara dayanıyor ve çok güzel. Fazla bekleme yapmadık. Yanlarından ayrılırken bu güzel kareyi çektik .

Anahtar Deliği 22.01.2018
 
ALTUĞ ATALAY VE GELEN YORUMLAR
 
Altuğ Atalay Beşiktaş’ta medya direktörü oldu.  Trabzonspor teknik direktörü iken Şenol Güneş ile çalışan Altuğ Atalay’ın Beliktaş’a medya direktörü olmasından sonra, “Siz Trabzonspor’un ne olduğunu nereden bileceksiniz?”  diyordu şimdi ne oldu?” diyenler var.

Altuğ Atalay Trabzon Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı. Aynı zamanda Kuzey Ekspres’te genel yayın koordinatörüydü. Günebakış’ta yöneticilik, Haber61 TV’de de 1 yıl Levent Ustabaşı’nın spor programında yorumcu oldu. Profesyonel biri sonuçta. Mesleğini yapıyor. Trabzonspor sevgisinden bir şey kaybetmemiştir.  Trabzonspor’un daha önceki yönetimiyle anlaşamadığından ayrılmıştı kulüpten… İşini iyi yapan biri. Başarılar diliyoruz kendisine.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler