Anahtar Deliği 21.05.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 21.05.2019

KAYBOLDU SONRA TEKRAR GELDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası https://www.trabzon.bel.tr bir süredir kapalı kaldı. 
Bizim Haber Merkezi’nde kafalarda soru işaretleri belirmeye başladı.
Ne oluyor harbiden!
Neden kapandı? diye sorgularken, bir süre sonra açıldı. Yeni bir kaç değişiklik yapılmış belliki.
Yeni bir yapım aşaması ve geliştirme aşamasına girdi. 
Marka şehirlerde böyle şeyler çok önemlidir.
İnternet kitlelere ulaşmada, ani bilgi paylaşımlarında, önemli gelişmelerin doğru aktarılmasında ve en önemlisi de imaj konusunda çok hassas bir detay.
Bu konuda Trabzon Büyükşehir ekipleri daha önem vermeye başladılar gibi geliyor.
Bundan sonra resmi web sayfasında farklı, renkli, daha estetik duyuru ve paylaşımlar görebiliriz. 

HADİ ONLAR GÖRMÜYOR SİZ DEMİ GÖREMİYORSUNUZ? 

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde bir çocuk parkı var.
Hemen içlenin göbeğinde..
Zaten çok kısıtlı imkanlarla çocukların oyun alanları genişletilmişken hemen yanına oto yıkama yeri açılıyor.
Buraya kim nasıl izin verdi bilemiyoruz ama ilçe halkından ciddi şekilde tepki var.
Bir Çarşıbaşılı aradı.
Ve dediki; “Yahu hadi burayı orayı yapan işletmeci görmüyor. Yada mal sahibi arazi sahibi çocuk parkının yanına böyle birşey yapılmayacağını bilemiyor, cahil kalmış! Yahu tam karşısında ana okulu ve kaymakamlık var! Orada Kaymakam var! Devlet var devlet! Onlar da mı görüp uyarmıyor birşey demiyorlar? Hayret içerisindeyiz” 
Bu sese birileri kulak verir!
Şikayetler her geçen gün artıyor.
Belediye başkanı ve meclis üyeleri buna ne diyecekler? 
Ne yapacaklar zamanla göreceğiz. 

KANKALAR GİBİ KAFA KAFAYA SOHBET ETTİLER

Karadeniz Teknik Üniversitesinin 64. Kuruluş yıl dönümü töreni KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Öksüz, il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda Prof Dr Selahattin Köse’nin hazırladığı, “KTÜ 61 yaşında” “Belgelerle KTÜ tarihi” adlı kitabının sunumu oldukça beğeni aldı, ilgi odağı oldu.
Kitabında tarihi belgelerle KTÜ anlatılmış.
Hatta KTÜ senatosunun bugüne kadar yayınladığı yayınlar da yer alıyor.
KTÜ’nün kurulurken ne aşamalar geçtiği, neden 8 yıl gecikerek açıldığı, o dönemin gazetelerinin neler yazdığı, kuyumcular çarşısından gümüş mala yapılarak temel atılmasına kadar her detay var.
Mutlaka kütüphanenizde bulunması gereken bir eser.
Prof Dr Selahattin Köse’yi böyle bir eseri sunduğu için teşekkür ediyoruz.
Programda dikkat çeken detaylardan biri de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, MilletvekiliSalih Cora’nın ara ara sıkı muhabbeti oldu. Üçü de kafa kafaya verdi bişeyler konuştular.
Hani laf arasında bazı dostlar “Kanka naber” derler ya..
Onlarda öyleydi..
Kankalar gibi…

CANLI YAYIN YARIDA MI KESİLDİ? 

Ekrem İmamoğlu, dün akşam CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı.
İmamoğlu programda, "Son altı ayda tek bir müdürlükte fikir projesi olarak hazırlanan ama uygulanmayan projelere 226 milyon harcanmış. İsraf. İhtiyaç dışı araç masrafı 120 milyon. Yıllık bunlar. İsraf düzenini tasarruf düzenine dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan program sırasında Ahmet Hakan’ın İmamoğlu’na yönelik tavrı büyük tepki topladı. Hakan, İBB’deki israfları anlatan İmamoğlu’nun sözünü sık sık keserek, “Onu anlattın” diye hitap etmesi tepki çekti.
Dahası CNN Türk rejisinin İmamoğlu’nun israfı anlatmak için gösterdiği tablolara yakın plan çekimi yapmaması İmamoğlu'nu öfkelendirdi. Rejinin, İmamoğlu’nun ısrarı üzerine yakın plana geçmesi gündeme oturdu. Bu bölümde programı bitirmek isteyen Ahmet Hakan'a ise İmamoğlu "12 diye söylemişlerdi ama..." diyerek karşı çıktı. Reklama gidilen programda reklam dönüşü yayın bitirildi.

ALİ KAAN 19 MAYIS’I NASIL KUTLADI? 

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yönetim kurulu adına açıklamalarda bulundu. Kaan, “Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmıştır. Sömürgeci güçlerce dayatılan, esaret altındaki bir geleceği reddeden büyük Türk Milleti, destansı bir kurtuluş mücadelesi sergileyerek azim ve inancını aynı hedefte birleştirip karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Yok edilmek istenen yüce milletimiz, büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’yla hem bağımsızlığını kazanmış, hem de Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Tarihi boyunca bütün badireleri atlatmayı başaran aziz milletimiz, bundan sonra da aynı ruhla hareket edecek ve daha güzel yarınlara, daha büyük hedeflere kapı aralayacaktır” ifadelerini kullandı.

İÇİ HEP KEDİ KÖPEK DOLU

Yomra Belediye Başkanı eski İbrahim Sağıroğlu,  Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan uçağı Yomra’ya getirip, kafe ve kütüphane tarızında bir dinlence yeri yapacaktı. 
Pistten çıkan uçağı havalimanından alıp sahil yolundan Yomra’ya taşıdı.
Hatta o dönem Trabzon Büyükşehir Belediye eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da uçağı istedi şehrin bir yerine koyup ilgi çekmek, turistleri buraya çekmek istedi.
Ama nefesi yetmedi!
Sağıroğlu aldı Yomra’ya getirdi.
Şimdi durumu ne diye araştırdık.
İçi kedi köpek dolu!
Ne olacağı belli değil.
Yomra’da başkan değişti.
Mustafa Bıyık uçağı ne yapacak?
Bu arada Mustafa Bıyık “Ben Ak Parti’ye geçmem” dedi. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de buna karşılık, “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu trenden inen bir daha binemez” diyerek kapıları tamamen kapattı.
Lakin bu işi birileri kaşıyıp duruyor.
Acaba neden?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler