Anahtar Deliği 21.03.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 21.03.2017
TAKİPTE KALIN CANLI KALIN

Haber61 yoluna dolu dizgin devam ediyor.

Referandum öncesi en iyi objektif en kaliteli habercilik anlayışıyla elinden gelenin en iyisini veriyor.

Her görüşü her fikri her ifade edilmek isteneni okuyucusuna sunuyor.

O ya da bu farketmez.

Kim ne dediyse okuyucusuyla buluştururken objektif bir şekilde davranıyor.

Dürüst habercilik anlayışından ödün vermiyor.

Haber61.net okuyucusuyla büyürken Haber61 TV wep ekranına yansıttığı gündeme özel görüntülerle yine bir adım önde..

Sporda özel programların yanı sıra güncel konu başlıkları ile tarihe ışık tutan programlarıyla kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Haber61’in okuyucularına sunduğu bir ayrıcalık da SMS, Whatsapp ihbar hattı yoğun bir şekilde hizmet veriyor.

Takipte kalın canlı kalın..

FUTBOL ZİRVESİ VE TEMİZ FUTBOL GÖNÜLLÜLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kürsüye bütün futbol kulüpleriyle birlikte çıktı. Orada Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da vardı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da.. Galatasaray ve Beşiktaş kulübü başkanları da vardı.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın samimi görüntüleri dikkat çekti. Temiz Futbol Gönüllüleri bu kareleri içleri cız ederek seyretti. Bir dönem kanlı bıçaklı olanlar orada samimiydiler. Türk futbol tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile nasıl zıtlaştığını bilir. Oradaki portreyi çizenler kurgulayanlar Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören’di. Yani “Türk futbolunda herşey yolunda aslında” diyerek külliyeyi de kandıran onlar. Gerçekten öyle mi? Türk futbolu gerçekten yerinde kaliteli bir biçimde mi ilerliyor? Bunu Türk liginin dünyada güvenilir olmadığını gösteren emarelerle çürütmek mümkün.. Kalitesinde nasıl dip yaptığını veriler ortaya koyuyor. Men edilmesi gerekenlerin hala Türk futbolunun geleceğini yönlendirenler olması daha büyük bir faciayı işaret ediyor. Ama neden devlet büyükleri buna kulak asmıyor! 

Trabzonspor ise bu ay CAS davasından gelecek kararı bekliyorlar. Kimilerine göre bu karar öncesi bu organizasyon göz boyama organizasyonu.. Fakat kararı etkiler mi? Kimine göre hayır kimine göre evet. CAS davasından şikeye bulaştığı kesinleşmiş kulüp ve idareciler ceza alacak. Yada ceza almayacak CAS diyecekki git TFF cezasınızı versin vermezse ben Türk milli takımını cezalandıracağım. Peki cezalandırırca şu anda devlet büyükleri ne yapacak? 

Kimilerine göre de veya Temiz Futbol gönüllülerinin bir kısmı da, “Bırakın şike falan hikaye.. Böyle birşey olmayacak! 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’a hakkı verilmeyecek uğraşmayın artık” tarzında görüş bildiriyorlar. Kimileri de şike olduğuna inanmıyor kumpas diyor ama onlar azınlıkta.. Şu bir gerçekki Futbol Zirvesi’ndeki görüntüler çok su kaldıracağa benziyor.

Bu arada dikkat ettiniz mi bilmiyoruz ama Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a soruldu herşey, o ne derse o yapıldı. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ kulağına eğildi o yetmedi TFF Başkanı Yıldırım Demirören kulağına eğildi.. Adamda ne kulak varsa! Türk futbolu kabakulak oldu. 

AK PARTİ’DE REFERANDUM SENARYOLARI

Referandum süreci devam ediyor. Ak Parti Trabzon Teşkilatları teyakkuzda.. Hele il yönetimini sardı bir heyecan. Öyle böyle değil. Çünkü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vekil olduğu kent Trabzon.. Senaryolar bir biri ardında yazılıyor söyleniyor çiziliyor. Biz de bunları sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Mesela deniyorki referandumda evet oyu yüzde 50'lerde çıkarsa ne olur? O zaman İçişleri Bakanı Soylu sinirlenir, morali bozulur. Çünkü Trabzon’dan rekor evet oyu istiyor. Bu da yüzde 80 üzeri demek. Ya çıkmadı? İşte o zaman Bakan Soylu il yönetimini önce değişir diyenler fazla. Ya tam tersi çıkarsa.. İşte o zaman il Başkanı Haydar Revi milletvekili sıralamasında üst sıraları zorlar. Teşkilatta Hasan Dilekoğlu ve Halilibrahim Demirtaş gibi isimler de öne çıkar. Bu senaryolar devamlı artarak devam ediyor. Türkiye genelinde evet oylarının yüzde 60 çıkması Ak Parti’de büyük bir rahatlamaya neden olacağı ve vekil sıralamalarını etkileyeceği gözüyle bakılıyor. Hele de mevcut vekilleri nasıl etkileyeceği konusunda farklı görüşler hakim. En az 100 vekilin bir dahaki dönem değişeceği.. Hayır çıkarsa değişmeyecek mi? İşte bu soru da soruluyor. Değişebilir de değişmeyebilir de belki de kritik illerde bazı değişimler olur. Bunlardan biri de Trabzon.

VOLKAN CANALİOĞLU ORADA GÖRÜLDÜ

 CHP eski Milletvekili Volkan Canalioğlu ‘hayır’ kampanyası yürüten CHP’nin Trabzon’da ki çalışmalarında hiç görmedik. Katılmayı tercih etmiyor. Kendi kurmaylarıyla programlar yapıyor. Dolaşıyor ziyaretlerini sürdürüyor. Ama asla teşkilatıyla yapmıyor. Milletvekili Haluk Pekşen ile hatırlarsanız o dönem sürtüşme yaşadı ve Pekşen ekibiyle beraber Canalioğlu’nu saf dışı bırakmıştı.

Canalioğlu da adaylıktan çekilmişti. Volkan Canlioğlu’nu CHP eski Genel Başkanı ve CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın programında en önde ve ayrıca dün Zorlu’da Beylikdüzü Belediye Başkanı CHPli ve Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nun programında gördük. Canalioğlu Haluk Pekşen’in Trabzon’da oluşturduğu yönetici kadrosuyla pek yan yana gelmek istemese de yeni il başkanı Turgay Güngör ile arasının iyi olduğu biliniyor. Canalioğlu bundan sonraki süreçleri yakından takip ederek gidiyor. Yani Haluk Pekşen bir dahaki dönem Ankara’dan vekil adayı olursa Canalioğlu yine CHP’nin Trabzon’daki bir numarası olabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler