Anahtar Deliği - Yalıncak plajı neden konuşulmadı? - 20.07.2022

Bu sorunlar çözüm bekliyor! Belediye meclisinde dikkat çeken konuk! Usta bakanlığa başvuru yaptı, Festivalde neden yabancı ülke yok! Köse’ye önemli görev!

Anahtar Deliği - Yalıncak plajı neden konuşulmadı? - 20.07.2022

BU SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Trabzon'un yıllarca bekleyen sorunları, bir türlü bitmeyen, söz verildiği halde başlamayan projeleri var. Hem de Trabzonlu 5 bakanın olduğu söylenen zamanda bile.

Öyle ki muhalefet de gündem belirlemede yetersiz kalıyor. Her iki kanat da günü birlik konuşmalar ve cılız haber bültenleri ile olayı geçiştiriyor. Tabi ki bu ortamdan da Trabzon ile alakalı sağlam bir gündem çıkmıyor.

Trabzon'un ve bölgenin bekleyen sorunları ve verilen sözlere rağmen başlamayan projeleri hakkına şöyle küçük bir hatırlatma yapalım;

1- Güney çevre yolu, Trabzon sahili bir kazada dahi trafiğin kilitlendiği görülmesine rağmen bekliyor. Kanuni Bulvarı bu işe çözüm olmayacağına göre muhalefet iktidar ne düşünüyor?

2- Demir yolu çok konuşuluyor ancak bir çalışma yok.

3- Yatırım adası bütçeye konulmadı.

4- Tekstil kent cazibe merkezleri programında yatırımcılar hazır, toplantılar yapıldı. Sonuç nedir?

5- Çamburnu eski tersanede, soğuk hava gökkuşağı alabalığı entegre tesisi için istenen yer boş duruyor. 100 milyar dolar olan balık ihracatımızın önünün açılması için acil olan bu konu çözüm bekliyor.

6- Trabzon-Soçi seferleri başlayacak sözü verilmişti. Bu sözün akıbeti nedir?

7- Sarp Sınır Kapısı’nda tırcıların günlerce sınır kapılarında beklemesi ve geçtiğimiz günlerde can kaybına yaşanmasına rağmen sorun çözülmüş değil! Alternatif olarak 2013 de bakanlar kurulu kararı alınmasına rağmen Sarptaki yığılmayı önleyecek Muratlı sınır kapısı neden faaliyete geçmiyor? Trabzon için önemli olduğunu düşündüğümüz bir kaç konuyu sizinle paylaştık.

Seçimlerin yaklaştığı bir bu dönemde bölgenin geleceğini şimdiden düşünmek, çözümlerini anlatmak gerekmez mi?

BELEDİYE MECLİSİNDE DİKKAT ÇEKEN KONUK!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, önceki gün yapılan belediye meclisi toplantısında önemli bir konuya değinmişti. Vatandaşların şehir içi ulaşımlarında sıcak ve nemden bunaldıkları için araçların klima ile soğutulması gerektiği ifade etmişti. Zorluoğlu, denetimlerin artırılacağını ve kapıları açarak soğutma işleminin taş devrinden kalma olduğunu belirtmişti. Denetleme yetkisi olan bir kurum olarak da, önümüzdeki günlerde ulaşım dairesi marifetiyle bu konudaki denetimlerimizi sıklaştıracağımızı da ifade edelim. Şoförler odası başkanımız Ömer Hakan Usta bu konuda çaba sarf ediyor. Bu konuda oldukça mesafe aldık, almaya da devam edeceğiz” şeklinde konuşmuştu.

Dün yapılan Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısına Şoförler Odası başkanı Ömer Hakan Usta da geldi.Usta, önceki gün kendilerinden bahsedilmesinden midir bilinmez, bu toplantıya katıldı. Meclis gündemini inceledi ve şoförler ile alakalı bir gündem var mı baktı. Belediye iç meseleleri ve imar ile dolu olan gündemi görünce, kısa bir süre kaldı ve gitti.

Usta, meclise zaman zaman gelir, izler ve gider. Bu genelde ilk günler olurdu. Bu seferki gelişi farklı, önceki günkü sözlere bağlandı.



USTA BAKANLIĞA BAŞVURU YAPTI

Trabzon'da hastanelerin güvenliği için bakanlıktan talep..

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61'e sağlıkta şiddet konusuna değinerek açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının inanılmaz bir özveriyle çalıştıklarını söyleyen Usta, güvenli çalışan bir sağlık personeli veya hekimin daha rahat hizmet verebileceğini vurgulayarak, Trabzon için Bakanlıktan X-Ray cihazı talep ettiklerini açıkladı.

Usta "sağlık kuruluşlarına silahla gelinemeyeceğini vatandaşımızın algılanmasını sağlayacak her argümanı kullanmaya gayret ediyoruz." dedi.

Usta şu ifadeleri yer verdi "Trabzon için bakanlıktan X-Ray cihazı için taleplerimiz oldu. Geri dönüşleri bekliyoruz. Olacak ama ne kadar etkili olacak onu da zaman gösterecek. Bir şekilde insanlarımızın algısını oluşturmamız gerekiyor. Buralara silahla gelinemeyeceğini, buralara güvenlikli bir şekilde çalışmanın vatandaşın lehine olduğunu, güvenli şekilde çalışan hekimin daha rahat hizmetini verebileceğini vatandaşımızın algılanmasını sağlayacak her argümanı kullanmaya gayret ediyoruz."



FESTİVALDE NEDEN YABANCI ÜLKE YOK!

Akçaabat'taki festivalde neden yabancı ülke ekibi yok? Akçaabat'ta çok önemli bir organizasyon yapılıyor. 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali öncesinde Başkan Osman Nuri Ekim, basın toplantısı düzenledi.Festivali anlattı, programı açıkladı. Bunları yaparken de heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Ancak dikkat çeken konu, isminde Uluslararası olan bir festivale Türkiye dışından sadece KKTC'den bir ekip katılmasıydı. Kıbrıs harici bir ekibin neden festivalde yer almadığı sorununu yanıtladı Başkan Ekim.

Pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan festivale bu yıl da pandeminin etki ettiğini açıkladı.

Sene başında yapılan planlama nedeniyle diğer ülkeler bu yıl talep göndermediklerini belirtti.

Önümüzdeki yıldan itibaren de Uluslararası düzeyle pandemi öncesindeki gibi festivalin yapılacağını da ekledi sözlerine.

Akçaabat Belediyesi'nin bu festivali yaşatma çabasını tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.



KÖSE’YE ÖNEMLİ GÖREV!

MHK de İsmail Köse' nin görevi belli oldu. Sabri Çelik başkanlığında ilk toplantısını TFF’ nin Riva Tesislerinde gerçekleştiren Merkez Hakem Kurulu, görev dağılımını yaptı.

Karadeniz bölgesini kapsayan 6.bölge sorumluluğu, eğitim komisyonu üyeliği ve futsal sorumlusu olarak görev alacağı belli olan Trabzonlu MHK üyesi İsmail Köse bayrağı devraldığı Hikmet Öksüzoğlu’ndan daha yukarılara taşımaya çalışacak. Bölgesindeki hakemlerin hakkını hukukunu korurken yine bölgemizdeki takımların hakem camiası ile olan sorunlarına çözüm arayacak.

İşi zor ama kendisi yıllardır bu camianın içerisinde emek vermiş bir profesyonel olduğu için görevini layıkıyla yapacaktır.Çünkü hakem camiasında hiçbir şey gizli kalmıyor. Mevcut hakemlerini koruyup, basarîli gençlere destek vermeli. Bölgesini kendi yönetmeli başkalarına göre icraatlarını sekilendirmemeli. Daha önce MHK da gorev yapıp esamisi okunmayanların veya her MHK da tercih edilenlerin analizini iyi yapmalı!

Sorumlusu olduğu illerde başta genç hakemler olmak üzere herkese şans vermeli. Trabzonlu olduğu ve Trabzon bölgesi hakemi olduğu için bu göreve geldiğini unutmamalı! Yeni görevinde başarılar dileriz

YALINCAK PLAJI NEDEN KONUŞULMADI?

Trabzon'da arkadaşlarıyla gittiği halk plajında, denizden çıkan Mustafa Uzun (20), yaslandığı aydınlatma direğindeki kaçak nedeniyle elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Ayın 18'inde başlayan Trabzon Büyükşehir Meclis toplantılarından bu konunun gündeme gelmesi ve muhalefet tarafından eleştirilmesi bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Konu hakkında tek kelime edilmedi. Nedenini sorduk özellikle meclis üyelerine. Aldığımız cevap ise "Günlerdir basın aracılığı ile sorular soruyoruz. Tek satır bir cevap verilmedi. Önce onları cevaplasınlar" oldu. Haklı bir bakış açısı olabilir ama basın aracılığı ile değil bizzat soruyu sorma şansları varken kullanmadılar bu haklarını.

Bakalım ileriki günlerde bu tarz bir soru gelir mi ya da basın aracılığı ile sorulan sorulara açıklama yapılır mı? Süreci izleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler