Anahtar Deliği - Akçaabat'ta barınak sorunu! - 20.06.2022

Akçaabat Belediyesi'nin sahil kesiminde yer alan bisiklet ve yürüyüş yolu projesi engellerle karşılaşıyor.

Anahtar Deliği - Akçaabat'ta barınak sorunu! - 20.06.2022

AK PARTİ’DE GECE YARISI ALARMI!

İl Başkanı Sezgin Mumcu, dün gece AK Parti Trabzon Teşkilatlarının ana kademe başkanlarını AK Parti Trabzon İl binasında toplantıya çağırdı.

Dün gece Trabzon’a gelen olan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un isteği üzerine aniden toplanan AK Parti ana kademe yöneticileri, yarınki İl Seçim İşleri Eğitim ve İstişare Toplantısı öncesinde son bir durum değerlendirmesi yaptılar. Trabzon AK Parti Teşkilatlarında yaşanan iç huzursuzluk dolaysıyla, Ali İhsan Yavuz, AK Parti Trabzon kurmaylarını uyardı. AK Parti’nin hassas bir dönemden geçtiğine işaret eden Yavuz’un, ‘Trabzon bizim için önemli bir kale. Parti olarak oylarımızı muhafaza etmek zorundayız. İç çekişmelerle uğraşacak vaktimiz yok. Herkes sorumluluklarını maksimum düzeyde yerine getirsin’ dediği öğrenildi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, bugün Saat 12.00 da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılacak olan AK Parti İl Seçim İşleri Eğitim ve İstişare Toplantısına başkanlık edecek.

AKŞENER İPLERİ ELİNE ALDI!
İYİ Parti İl başkanları, bugün Başkent’te Meral Akşener Başkanlığında toplanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önemli açıklamalar yapacağı toplantıda, ciddi hamlelerde yapması bekleniyor. Kulislerde konuşulana göre, Akşener’in teşkilatlarda homurdanmaları kesmek ve iç huzuru sağlamak amacıyla önümüzdeki genel seçimler öncesi milletvekili adayı olayı düşünen İl Başkanlarının şimdiden istifa etmesini isteyecek. Akşener, bu hamlesiyle hem merkez sağdaki muhalifleri ve küskünleri partiye dahil edecek, hem de Koray Aydın sonrası, teşkilatlara daha da hakim olmaya çalışacak.Akşener, kamuoyunda tepki çeken ve teşkilatlarda sevilmeyen İl Başkanlarından milletvekili adayı olmak isteyenlere, seçim döneminde kamuoyu yoklaması yaptırarak, parti dışına itmek istiyor. Akşener bu hamlesiyle, seçime kadar parti içerisinde huzursuzluk çıkmasını önleyerek, partiyi güçlü bir şekilde seçime sokmak istiyor.

AK PARTİ KAYNIYOR!
AK Parti Milletvekilleri içerisinde Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu’nun sürekli sahada olması, Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın ortalıkta gözükmemesi, AK Parti Genel Merkezi’nin dikkatinden kaçmadı. AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun iyi niyetli ve dürüst bir kişiliğe sahip olmasına karşın, göreve geldiği günden bu yana kamuoyunda gerekli sinerjiyi yaratamamış olması, AK Parti Trabzon Teşkilatlarını huzursuz eden en önemli konuların başında geliyor. Diğer taraftan AK Parti’de geçtiğimiz günlerde yapılan istişare toplantısında, Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ile AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu arasında yaşanan atışmalar ortamı oldukça gerdi. Buna ek olarak, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları ile İl Yönetiminin koordineli çalışamaması parti içinde sorun yumağını gittikçe büyütüyor.

Dikkatlerden kaçmayan bir başka konu ise AK Parti Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Selahattin Çebi’nin 7/24 sahada olması ve halkla diyaloglarını büyük bir içtenlikle sürdürmesi Genel Merkezin takdirini kazanırken, AK Parti İl Yönetiminin çalışmalarını gölge de bırakmış olması da İl yönetimini rahatsız ediyor.

TRABZONSPOR BARIŞI TESİS ETMELİ!
Ahmet Hamdi Gürdoğan ,iyi bir Trabzonsporludur. Her dönem Trabzonspor’da birlik beraberliğin olması için çaba sarf etmiş sözünü esirgememiştir.
Trabzonspor’un şampiyonluğunun en önemli mimarlarından birinin Mehmet Yiğitalp olduğunu ve mevcut yönetimin kendisine karşı vefasızlık yaptığını söyleyen Gürdoğan, Trabzonspor’un bankalarla ilgili olarak bağlantılarını yapan, Ahmet Ağaoğlu’na rağmen Abdullah Avcı’yı takımın başına getiren Mehmet Yiğitalp’in kendisidir. Trabzonspor yönetim kurulunun Yiğitalp’i onure etmesi gerekirdi. Henüz geç kalmış değiller. Madem şampiyon olduk. Artık camia içinde barışın sağlanması gerekir. Trabzonspor yönetim Kurulu bu konuda üstüne düşeni yerine getirmelidir” dedi.

HACIKERİMOĞLU GERÇEGİ!
TFF' nin yeni seçilen yönetim kurulunda, Mustafa Hacıkerimoğlu'nun yer almaması gündemdeki yerini koruyor. Ancak bu durumun hiç konuşulmayan bazı yönleri olduğu aşikâr. Öncelikle şunu söyleyelim. Hacikerimoğlu federasyonda yer almak için özel bir çaba sarfetmedi. İki ay öncesinden yakın çevresinden gelen sorulara, "Bizim listede olmamız önemli değil, önemli olan Türk Futbolunun gelişmesi" olarak cevap veriyordu. Ayrıca listede olmaması federasyondaki etki gücünü azaltmış değil. Çünkü görev yaptığı sure içerinde tarafsızlığı ile takdir toplamış bir isim. Önemli kararlarda mutlaka görüşü alınır. Konuların takipçisi olur. Bu arada Hacıkerimoğlu’nun federasyonda yer almamasını isteyen en önemli odak hakem lobisi. Çünkü Hacikerimoğlu, MHK başkanlarının adaletli davranmaları noktasında takipçisi oldu. Yapılan sınavları takip etti. Ancak hakem lobisi özellikle İstanbul’da Çakır, İzmir de Sarvan lobisi kendi amaçlarına uygun olmayan bu durumu hiç kabullenemedi. İstanbul yerel medyasını ve sosyal medya trollerini kullanarak Hacıkerimoğlu ile ilgili haberler yapmaya başladılar. İstanbul kulüplerini yönlendirerek yeniden ligi dizayn edecek ekibi kurmaya çalıştılar. Hacikerimoğlu'nun Federasyonda yer almaması ile yeniden sahneye çıktılar. Ancak her zamanki taktikleri başarılı olamayacak gibi gözüküyor. Çünkü Hacikerimoğlu'nun Türk Futbolu için adalet noktasındaki takipçiliği devam ediyor.

Akçaabat'ta barınak sorunu!
Akçaabat belediyesinin sahil kesiminde yer alan bisiklet ve yürüyüş yolu projesi engellerle karsılaşıyor ama belediyenin kararlılığı sürüyor. Bir deniz kenti olan Trabzon da halk kanuna aykırı olarak inşa edilen yapılar nedeniyle denizden uzak kalıyordu. Akçaabat belediyesinin bu kararlılığına siyasileri devreye sokarak engel olmak isteyenler oldu. Ancak taviz verilmemesi ve Akçaabat halkının projeye destek vermesi belediyenin elini rahatlattı. Balıkçılıkla ilgisi olmayan kariyer mesleklerinin barınakları istila etmesi geçimini balıkçılıkla sağlayan emekçilerin halkalarına saygısızlık olarak kabul ediliyor. Bu sorun çözülmeli ve şehir denizle buluşmalı.

POLİS AKADEMİSİ YENİ MEZULARINI VERİYOR!
Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi 27. dönem mezunlarını veriyor. 22 Haziran Çarşamba günü saat 10.00’da başlayacak olan mezuniyet töreninde başarılı olan Polis adaylarına diplomaları verilecek. Mezun olan polisler Anadolu’nun dört köşesinde Anadolu’daki emniyet teşkilat saflarına katılacak. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğon, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç törene katılacaklar arasında yer alacak.

METİN ALPER TRABZON’DA
Trabzon Emniyet Müdürlüğünün ardından Sudan Ateşi görevine getirilen Alper Metin Trabzon’a geldi. Ailesi Trabzon’da yaşayan Alper’in, Avukat olan oğlu Ahmet Alper hafta sonu dünya evine girecek. 25 Haziran saat 18.00’da Trabzon Hilton Otel’inde gerçekleşecek nikâh töreninde, Ahmet Alper hayatını İlayda Aydın ile birleştirecek.

CORA DİSPLİN KURULUNDA YER ALABİLECEK Mİ ?
Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri sonrası, Federasyonda kurullar yeniden oluşturulacak. Trabzon’un tecrübeli avukatlarında Osman Cora, TFF Disiplin Kurulunda görev alabilmek için bir diziz temaslar gerçekleştiriyor. Dün Trabzonspor Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas ile birlikte eski bakanlardan Faruk Özak’ı ziyaret eden Cora’nin TFF Disiplin Kurulu seçimleri öncesi Özak’ın desteğini arkasına aldığı belirtildi.

HAZIRLAYAN: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler