Anahtar Deliği 20.06.2017

Anahtar Deliği 20.06.2017

Anahtar Deliği 20.06.2017
MUHARREM USTA TRANSFER SEZONUNA HIZLI BAŞLADI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta kulübe ne kadar hakim? Şu anda ipler kimin elinde? Şu aralar bu sorular gündeme geliyor. Herkes yorum yaparak cevap arıyor. Kimisi tamamen Asbaşkan Ahmet Çubukçu’ya teslim edildi diyor. 

Altyapı konusunda ki yaptırımı bizzat Ahmet Çubukçu yaptı. Hoca tercihlerini de.. Lakin alt yapıdan sorumlu olan yönetici Erhan Çimşit. Ona sorulmadığı da gelen bilgiler arasında. O halde Erhan Çimşit hiç itiraz etti mi? Gördüğümüz kadarıyla etmedi. Herhalde bu adımı uygun buldu. E bulacak tabiki asbaşkan kendisi değil Çubukçu.. Öyle değil mi? Şimdi maaş krizi yaşandı, oyuncu transferlerinde milyon dolarlardan bahsediliyor. Bunlar şu anda gündemde. Lakin maaş krizinde Başkan Usta bu kadar uzamasının önüne neden geçemedi? Asbaşkan Çubukçu neden buna mani olmadı? Bunlarda ayrı sorular. Sorularla kulüp yönetimini anlamaya çalışırsak daha doğru olur diye böyle gidiyoruz. Bakın mesela Milyon dolarlar havada uçuşuyor. İstanbul medyası ve belli başlı menajerler oyuncu vermeye çalışıyorlar Trabzonspor’a.. Peki Başkan Usta ne diyordu; Bir üst limit koyacağız ona göre transferlerde para harcayacağız. Öyle mi yapıyor? Hayır. Hani şu ‘imamın söylediğini yap yaptığını yapma’ misali.. 

Devam edelim. Başkan Usta yönetim kurulu toplantıları düzenliyor mu? Hayır! Peki öyle mi demişti. Tabiki hayır. 

Böyle nereye kadar gidilecek? Bu transfer sezonu da bol akçeli geçeceğe benziyor. 

Bir oyuncu yetenekliyse daha piyasada adı duyulmamışken tespit edilerek Trabzonspor’da yıldız yapılarak pazarlandığında kulüp daha çok kazanır. Bu yöntem Trabzonspor gibi köklü futbol kulüplerinin vazgeçilmezidir.

Peki Kulübü borçlandırarak nereye kadar? Trabzonspor bu yükü ne kadar taşıyacak? Geleceğini ipotek altına alınmaya devam ediyor. İstanbul’da yaşayan yöneticiler için belkide çok normal. Görevden ayrıldıktan sonra umurlarında olmazda ya Trabzonspor’un Trabzon’da yaşayan yöneticileri? Bu kadar transfer ve borç geride bıraktıklarında, başarısızlık bir de buna eklenirse ne olacak? 

Bakın bu sorular da hayati sorular.

Uyarıyoruz.

Aman dikkat diyoruz.

Lakin bizde dediğimizle kalıyoruz.

Ne gelir elden!

YUSUF YAZICI’YA SANSÜR!

Trabzonspor Dergisi’nin son sayısında Yusuf Yazıcı röportajı yer aldı. Röportaj’da kendisini yaratan yani futbol anlamında yeteneğini ortaya çıkaran Sadi Tekelioğlu’ndan tek bir kelime bile geçmemişti. Hatırladınız değil mi? Bunu da ilk biz yazmıştık. Yusuf bunu neden yaptı? Vefasızlık yapmış olmadı mı? diye yadırgamıştık.

Meğer kendisini futbolda var eden Sadi Tekelioğlu hocası için röportajda söylediği kelimeler sansürlenmiş. Son aldığımız bilgi bu! Hayır eğer böyle birşey yoksa kulüpten bir açıklama gelsin diye beklemedik ama gelmedi. Yusuf çevresine ‘evet Sadi hocamı söyledim çıkarmışlar’ demiş. Şimdi Yusuf bir ilke daha imza attı. İstemese de. Kendi kulübü tarafından sansürlenen belkide tek futbolcu olma ünvanını elde etti. Bu ünvanı ona layık görenleri tarih yargılayacak. Sırf Başkan Muharrem Usta’yı eleştirdi diye Sadi Tekelioğlu’nun emeğini görmezden gelenleri de.. 

SUAT ŞEN VE MUSTAFA AKKAYA’NIN İNCE GÖNDERMELİ SOHBETİ

Mimar Emrah Ömer Çam geçtiğimiz günlerde bir otelde konut projesi Loft Park’ın tanıtımını gerçekleştirdi. Siyasetteni iş dünyasından ve spor dünyasından bir çok ismin katıldığı programda herkes vardı. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’ndan Meclis Başkanı Şadan Eren’e kadar.. Neyse orda bir diyalog dikkatimizi çekti. Orada aynı masada oturan Suat Şen ve Mustafa Akkaya kısa bir sohbet etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’ya Suat Şen, şöyle seslendi; “Sayın Başkan.. Belediye Başkanımız Gümrükçüoğlu’nun 10-20 yıl sonra bu kente geldiğinde elinde bastonla torunuyla bu kentte yürüdüğünde, ‘işte burasını ben yaptım’ diye göstereceği bir şey var mı?” diye seslendi. 

Bir anda masada soğuk bir esinti hakim oldu.

Herkes bir birine bakarken, Mustafa Akkaya o sessizliği ve donukluğu bozarak şöyle dedi; “Evet çok var. Sadece Kanuni Bulvarı bittiğinde bile o yetecektir” 

Suat Şen bu cevaba pek memnun olmadı lakin şöyle dedi; “Yeterki dediğiniz gibi olsun ismi de Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olsun”

Sonra sohbet bitti.

Tanıtım da sona erdi.

RİZE BELEDİYE BAŞKANI SUÇ DUYURSUNDA BULUNACAK

Rize’nin haber sitelerinden Olay53 adlı haber sitesi Rize Belediye Başkanı Prof Dr Reşat Kasap’ı hedef aldı. Defalarca ağır eleştiriler yaptı. Son olarak twitterinde yine olay yaratan bir paylaşımda bulundu. Şöyle diyor; “Rize Belediye Başkanı, kuzenin ve eşin belediye ihalelerinden çeksin elini…”

Daha önce de Halil Bakırcı için aynı şeyler söyleniyordu. Her neyse. Başkan Kasap’ın buna cevabı şöyle oldu; “Mahkemeye gideceğim. Avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağım”

Başkan bu iddiaları ispat etmeyenleri yargılatıyor.

TRABZON’DA O OKUL İMAM HATİP OLUYOR

İmam Hatip Okulu dönüşümleri çok hızlı devam ediyor.

Trabzon’da bu dönüşümlerin en hızlı yapıldığı kentlerden bir tanesi. Lakin öyle hızlı öyle acele yapılıyorki mevcut okulun başarısız oraya gelen talebeleri öğrencilerin durumu hiç düşünülmüyor. Bu dönüşümlerde ciddi şekilde tepki çekiyor. Hani Erdoğdu Lisesi’nin adının apar topar değiştirilmesi gibi. Sonra ne oldu hata yapıldığı anlaşıldı. Bakan Süleyman Soylu sinirlendi. 15 Temmuz Şehitler ismi başka okula verildi. Yanlıştan dönüldü. Çünkü o okulun adı dünyada öyle tanınıyordu. Hani bir futbol takımı vardı liseler arasında dünya şampiyonu oldu. O takımında kaptanı şu anda milli takımda ve Trabzonspor’da oynayan Yusuf Yazıcı idi. 

Yani uzatmadan bürokratlar kendi kafalarına göre sırf siyasi iktidara yaranmak için abuk sabuk işler yapıyorlar. Kimseye sormadan. Trabzon Kent Konseyi bu şehrin vicdanıyken o bile çıtını çıkarmıyor! Yazıklar olsun. Bu kenti bu kadar suskunluğa mahkum edenler kraldan çok kralcı olanlar hesap verecekler. Elbet bir gün.

Ha bunu neden yazdık bakın şimdide  Trabzon Ortahisar ilçesindeki Ülkü İlkokulu İmam Hatip Okulu oluyor. Kararı verilmiş. Hiçbir gerekçe kamuoyuna duyurmadan! Yahu el insaf! Şimdiden büyük tepki geliyor. Özellikle anne babalar isyan ediyor.

BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR

KTÜ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi iken Antalya’da yeni açılan Özel Antalya Akev Üniversitesi’nda rektör olarak görevlendirilen Prof Dr Hayati Aktaş’a Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın katıldığı iftar programında ‘Türk Dünyasına Hizmet Ödülü plaketi aldı.

Aktaş, “Avrasya Sivil Toplum Derneği’nin düzenlediği iftar programında Türksoy Genel Sekreteri Duisen Kassainov, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı, Keçiören Belediye Başkanı ve Kazakistan Ankara Büyükelçisi ile birlikte bu plaketi almak büyük bir onur. Dernek Başkanımız ve İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eder, başarılılar diliyoruz..” dedi.

Anahtar Deliği 20.06.2017

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler