Anahtar Deliği - İş dünyası ve Ak parti. 20.06.2015

İş dünyası ağırlıklı olarak AK Parti CHP koalisyon hükümetini destekliyor, daha doğrusu bu formüldeki koalisyon hükümeti olsun diyor patronlar.

Anahtar Deliği - İş dünyası ve Ak parti. 20.06.2015

İŞ DÜNYASI VE AK PARTİ

İş dünyası ağırlıklı olarak AK Parti CHP koalisyon hükümetini destekliyor, daha doğrusu bu formüldeki koalisyon hükümeti olsun diyor patronlar.

İş dünyasını MÜSİAD çatısı altında temsil eden muhafazakar kesim iş adamları da AK Parti+MHP koalisyonundan yana. İş dünyasının koalisyon formülü noktasında görüşlerini masaya yatırdığınızda AK Parti’nin seçimden birinci parti çıkması münasebetiyle hükümeti kurmakla görevlendirilmesi noktasında farklı bir görüşü söz konusu değil.

KANDİL’E MAHKUM!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran genel seçiminin hemen ardından sıcağı sıcağına yaptığı açıklaması ile AK Parti ile koalisyon hükümeti kurma konusunda bu partiye kapıları kapattıklarını açıklamıştı.

Sonraki safhalarda da benzen açıklamalar yaptı. Demirtaş, üç partili koalisyon hükümetinin oluşacağına inandığı için AK Parti ile hükümet yapma noktasında köprüleri atmıştı. Şimdi de, Yeni Anayasa ve çözüm sürecini ele alacak bir formüle sıcak baktıklarını açıklıyor. HDP’nin bu çıkışı ne anlama gelir?

AK Parti’ye zeytin dalı uzatmaktan başka bir anlam taşımaz. Kandil’deki terörüstlerin kıskacındaki HDP es başkanları, kuyruğu Kandil’den kurtarmanın hesaplarını yapmaya başladılar ama galiba geç kaldılar.

BAŞKENT KULİSLERİ

Trabzon’un çiçeği burnunda 4 AK Partili milletvekilleri birbirinden hiç ayrılmıyorlar. Mazbatalarını birlikte aldılar, Meclise birlikte gidip müracaatlarını yaptılar, Meclis Genel Kurulu’nda birlikte yer alarak yemin edip resmen milletvekili olacaklar. Mazbatalarını aldıktan sonra ekip halinde Trabzon’da yapmak istedikleri teşekkür ziyaretlerini kısa keserek Ankara’ya döndüler.

Öyle ya, koalisyon hükümeti senaryoları üzerinde konuşuluyor. Büyük ihtimalle de hükümeti AK Parti kuracak mecliste en çok milletvekiline sahip grup olarak. Ve kurulacak koalisyon hükümetinde bakanların çoğu da AK Parti’den olacak, Trabzon’a da bir bakanlık düşecek.

Bir aksilik olmaz ise Trabzon AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu bir aksilik olmaz ise kurulacak hükümette Başbakan Yardımcısı olamaz ise etkili bir bakanlığa oturun. Dolayısıyla Süleyman Soylu için çiçeği burnunda Trabzon AK Parti milletvekilleri Ankara’da kalıp kulis atıyorlar.

CANALİOĞLU KOZ VERMEZ

CHP eski milletvekili Volkan Canalioğlu seçim sürecinde partisine çalışacak mı, seçimden sonra yapılacak ilk Parti Meclisi toplantısında PM üyesi olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı gelip cephe alacak mı diye çeşitli senaryolar gündeme geldi.

Canalioğlu, 7 Haziran genel seçiminin ardından ilk CHP PM toplantısına katıldı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile herhangi bir sıkıntıya sebep olacak olumsuzluğa yol açmadı. Canalioğlu sporcu bir geçmişe sahip olduğu gibi bürokrasideki çizgisi de herkese layık olmayan tutarlı bir çizgidir. Kemal Kılıçdaroğlu ile kavga etmeyecek kadar akıllı ve tutarladır. Kaldı ki Canalioğlu kavga etse bile kimseye çaktırmaz, kamuoyuna ve basına koz vermez.

RAMAZAN MANZARALARI

Mübarek Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte, bazı vatandaşların her yıl tekrarladığı görüntüler ekranlardan c anlı olarak yansımaya başladı.

Türbelere, taşlara, kapılara ve duvarlara yalvarmak, dokunmak ve oralardan yardım istemek ilahi dinimizin neresinde var? Bu insanlara Diyanet İşleri Başkanlığı yol gösterip fetva veremez mi? Bir daha olmadı bir daha insanlara dini konular kutsal kitapta yazıldığı manasıyla anlatılmalı.

İslam karşıtları zaten kutsal kitabımıza zarar vermek için yapmadık numara bırakmıyor, her türlü yalana baş vuruyorlar. Hiç değilse İslam düşmanlarına koz vermeyelim, yardım isterken yanlış yere yalvartmayın insanları?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler