Anahtar Deliği 20.05.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 20.05.2019

BAKIN BAKIN PROJEYMİŞ!

Ekrem İmamoğlu Okan Bayülgen’in tv100’deki programına çıktı.
Kendisi hakkında “Proje bu adam” diyenlere cevap verdi.
Hemde “projeyim” diyerek.
Ama nasıl bir proje..
Ne diyor İmamoğlu, “Ben bir projeyim. Ben şöyle bir projeyim ama ben Trabzon’nun 40 haneli bir köyünde 60 metrekarelik bir evde doğmuş bir çocuğum ve köy hayatıyla yetişmiş birisiyim. Aynı dönemde ilkokulu, liseyi şehirde okumuş birisiyim.
Esnaflığı öğrenmiş birisiyim. İnşaat yapardı babam. Babam beni inşaatın patronu olarak yetiştirmedi, amelelik de yaptım. Tümüyle bir proje aslında, bu proje Atatürk Cumhuriyeti’nin projesi. Beni 40 hanelik bir köyden alıp İBB Başkanı yapan bir proje.”
Yani oldu mu?
Nihayet bunu da adama açıklattınız.
Yapmayın şöyle şeyler..
Yapmayın artık!

TFF GENEL KURULU VE TRABZONSPOR

Trabzonspor Kulübü’nün bu sezon Varla onla bunla 15 puanı hiç edildi.  Bu sezonda yapılan haksızlıklar İstanbul medyası tarafındanda kısmen görüldü söylendi. Zaten ligin başında Başakşehir’i şampiyon yapacakları belliydi. Ardından gelen tepkilerle bir kaç kişilik taraftarı olan kulübü şampiyon yapmayalım dediler Galatasaray’da karar kıldılar belliki! Fatih Terim’in de lobisi ağır basınca ibre çevrildi Galatasaray’a. Trabzonspor gibi ülke futboluna alın teriyle genç yeteneler yetiştiren kulüpleri heba ettiler. Sırf kendi çıkarları uğruna neler yapıyorlar, fütursuzca pisliklerini nasıl da milyonların gözü önünde yapıyorlar izliyorsunuz. Bu nasıl düzelecek? Bakın Haziran’ın ilk haftası TFF Genel Kurulu toplanacak. Yeni başkanın Nihat Özdemi veya Rıdvan Dilmen olacağı perde arkalarında konuşuluyor. TFF Genel Kurulu’na Trabzonspor gibi kulüpler ağırlığını koymalıdır. Türk futbolu temiz insanların eline teslim edilmelidir. Trabzonspor bu konuda ne karar aldı bilemiyoruz. Mutlaka bir karar almışlardır. Yakında öğreniriz. İnşallah umut edeceğimiz kararlar alır.

NE OLACAK BU ÇÖMLEKÇİ?

Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, her sene açıklama yapıyor.
Çömlekçi’nin durumunu ortaya koyuyor.
Bakın ne diyor;
“Parasızlık yüzünden 10 yıldır dönüşüm tamamlanamıyor. Çömlekçi ihaleye çıksın, müteahhide verilsin. Ne vatandaş mağdur olsun ne de devletin cebinden para çıksın. Aksi halde Çömlekçi bir 10 yıl daha çözülemez” 
 “Arsa payı dahil insanların oturduğu eve 70 bin TL’yi geçmeyen ödeme teklif ediyorsun. Bu zülümdür. İhaleye çıkılsın müteahhit 3-4 yılda bitirsin. 4 yıl sonra bütün binaların tamamı bitmiş olur. Herkes eski dairesinin yerine yeni daireye kavuşmuş olur. Çömlekçi’deki pislikte temizlenmiş olur” 
Çömlekçi ile ilgili bir iddia da şu;
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri, buradaki hak sahiplerinin haklarını ucuza alıp, Bahçecik’te TOKİ’nin yaptığı dairelerden kapattılar. Bunu kendi yakınlarına, milletvekili yakınlarına, medyada ve diğer sektörlerdeki yakınlarına da peşkeş çektiler.
Bu iddia doğruysa vah halimize!
TOKİ gariban için ev yapar Trabzon’da tam tersi!
Yeni Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Çömlekçi konusunda ne yapacak?
Murat Zorluoğlu’nun en hassas konularından biri Uzungöl diğer Çömlekçi.

TRABZON’DA HANGİ HASTANENİN KANTİN İŞLETMESİ İHALEYE ÇIKTI?

Of Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin bahçesindeki kantin ihaleye çıkacak. İhalede şu maddeler yer aldı; 
1. Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin, Ataköy Mahallesi Laleli Caddesi mevkiinde ve hastanesinin bahçesinde bulunan 40 m2 kantin işletme hakkı, sözleşme imza tarihinden itibaren 3 (üç) yıllık süre için kiraya verilecektir. Yıllık tahmini kira bedeli 4.000,00 TL (Dörtbin Türk Lirası) üzerinden 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/c maddesine göre Açık Teklif Usulü ile Of Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimliğince ihale edilecektir.
2. Geçici Teminat bedeli 1.200,00 TL (Binikiyüz Türk Lirası)’ dir.
3. Teminat mektubu dışındaki teminatların hastane veznesine, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Muhasebe Birimine veya Of Devlet Hastanesinin Türkiye Halk Bankası Trabzon Merkez Şubesine ait TR94 0001 2009 7710 0006 0000 24 iban nolu hesaba yatırılması ve makbuzların teklif zarfının içinde sunulması gerekir.
4. Kantin işletme Hakkı Kiralama ihalesi 27.05.2019 tarihi Pazartesi günü saat: 11:00’da Of Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimlik Makamında yapılacaktır.
5. İhaleye katılacak olanlar istenilen belgelerin aslını veya noter tasdikli suretlerini ihale dosyası içerisinde sunulacaktır.
6. İhaleye katılacak olanlar, teklif dosyalarını ihale saatine kadar alındı belgesi karşılığında ihale komisyon başkanlığına teslim edeceklerdir.
7. Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin vergi kimlik numarasını yazılı olarak bildirmesi zorunludur.
8. İhaleye katılacak olanlar,
* Gerçek kişilerin Nüfus Cüzdanı Örneği (Noter tasdikli nüfus cüzdanı fotokopisi veya Nüfus Müdürlüğünden alınmış onaylı Nüfus cüzdanı örneği aslı veya vukuatlı nüfus kayıt belgesi örneği aslı). Tüzel kişilerin vergi kimlik numarasını belirtir belge.
* Son Adrese Dayalı Veri Tabanı Sisteminden alınmış Onaylı İkametgâh ilmühaberi.
* Geçici Teminat Makbuzu veya Teminat Mektubu (Banka Teyit Yazısı ile).
* İmza Sirkülerinin Aslı veya Noter onaylı sureti.
* Vekâleten iştirak edeceklerden, vekâlet edenlerin ihaleye katılmaya yetkili olduklarına dair vekâletnamenin aslı veya Noter onaylı sureti.
* Tüzel kişilik adına iştirak edecek veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş yetki belgesini ihale saatine kadar ihale teklif dosyası içerisinde hastanede ihale komisyon başkanlığına teslim edeceklerdir.
* Tebligat için Türkiye’deki adres belgesi.
9. İstekliler ihale saatine kadar İhale komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla tekliflerini posta yolu ile gönderebilirler. Ancak postada meydana gelebilecek gecikmelerden ve oluşabilecek diğer aksaklıklardan idaremiz sorumlu değildir.
10. Şartname ve eklerinin tasdikli örnekleri 50,00 TL (Elli Türk Lirası) karşılığında isteyenlere verilir veya hastane idaresinde bedelsiz olarak görülebilir.
11. İhale sonucunda doğacak her türlü vergi, resim, harç bedelleri ve varsa KDV firma veya müteahhide (kişiye) aittir.
12. İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

VEKİLLER SAMSUN’A ÇIKARMA YAPTI

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta Samsun’daki 100. Yıl etkinliklerine katıldılar. CHP Milletvekili Ahmet Kaya da buradaydı. Hatta birlikte poz verdiler. Parti liderleri pozu verince onlar da verdiler. Güzel bir anı kaldı. Bir ara Atatürk heykeli yanında Balta ve Cora selfi çekilirken gördük. TTSO yöneticisi Murat Zeki Solak, JMO Trabzon Şube Başkanı Semih Peker de burdaydılar. Salih Cora ile aynı araçla gittiler döndüler. Dönerken Tonya’ya Salih Cora’nın memleketine uğradılar. Salih Cora, Murat Zeki Solak ve Semih Peker ayrılmaz üçlü! Her yerde birlikteler. Dostlukları nazar almasın. Muhteşem üçlü diyelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler