Anahtar Deliği 20.04.2016

ZEKİ ÖZTÜRK’ÜN İSTİFA İDDİASININ PERDE ARKASI   Trabzonspor’da taze bir alevli kriz patlak verecekti ki son anda önlendi. Önlenmedi aslında sağ duyu ağır bastı. Yönetimsel tecrübe kıvraklığı sükunete çağırdı.  Evet doğru. Trabzonspor Yöneticisi Zeki Öztür

Anahtar Deliği 20.04.2016
ZEKİ ÖZTÜRK’ÜN İSTİFA İDDİASININ PERDE ARKASI
 
Trabzonspor’da taze bir alevli kriz patlak verecekti ki son anda önlendi. Önlenmedi aslında sağ duyu ağır bastı. Yönetimsel tecrübe kıvraklığı sükunete çağırdı. 
Evet doğru.
Trabzonspor Yöneticisi Zeki Öztürk, askeri üst düzey bir yetkiliden randevu almıştı. Hem çok sıkı arkadaşı hemde hemşerisi. 
Bunun yanında bir dizi ziyaret de vardı planda.
Sonra Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta Ankara’ya geldi. Kendi plan ve program çerçevesinde hareket etti.
Sonrası Zeki Öztürk sinirlendi tabiki.
Kırıldı ve üzüldü.
Ama istifa etmedi. Öyle dedikleri gibi de Bakan Süleyman Soylu ile de görüşmedi. 
Bunu yönetimde istifa var vay efendim patladılar felana yormak doğru değil. Zeki Öztürk de haklı Başkan da.. İkisi bir dahakine seyahate çıkarken Trabzonspor’u temsilen bir gün öncesinden haberleşirlerse camiada rahat eder kendileri de.. Böyle olmaz ise yönetim başına buyruk kafasına göre herkes… eleştirileri de normal olarak alırlar. 
“Son olarak herşeyden önemlisi Kara Kuvvetleri Komutanı’na ziyareti aman unutmayın” dedikten sonra birşey dikkatimizi çekti.
Hani başkent programında TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı ziyaret edildi burada fotoğraflar çekildi.
Asıl programı isteyen ve düzenleyenlerden Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk’ün tek bir fotoğrafı Trabzonspor’un resmi internet sitesinde yer almadı. Bu da gözümüzden kaçmadı.
Ahmet Çubukçu’nun fotoğrafları koyulmuş düzensiz bir şekilde. Hemde 4 tane. Bozuk ve düzensiz…  
Beyler biraz daha dikkat. Trabzonspor büyük bir marka ona yakışan şekilde olmasında fayda var.
 
ZEKİ ÖZTÜRK’ÜN AÇIKLAMASINDAKİ ŞİFRELER 2.SAYFADA
 
 
ZEKİ ÖZTÜRK’ÜN AÇIKLAMASINDAKİ ŞİFRELER
 
Bazı internet haber sitelerinde “Trabzonspor’da istifa Şoku” başlığı ile çıkan istifa ettiğim yönündeki haber içerik ve üslup açısından tamamen yanlıştır.
 
Haberde geçen Trabzonspor adına bir makamı ziyaret etmek amaçlı randevu alınması ile ilgili bazı zaman ve mekan sorunu yaşandığı doğrudur. Kulüp başkanımıza atfen yazılan cümlelerin ise bilgim dışında olduğundan, doğruluğunu veya yanlışlığını değerlendirme imkanım yoktur. Ancak bu randevu ile ilgili husus yönetim içinde halledilecek bir husus olup, yönetici tecrübem ve karakterim de bu konuyu bu yöntem ile çözmeye müsaittir.
 
Belli ki bu haberi yaptıranlar istifamı Sayın Süleyman Soylu’ya sunduğum cümlesi ile Trabzonlu ve Trabzonsporlu olan bakanımıza karşı beni zor duruma düşürmeyi amaçlamışlardır. Ayrıca Sayın Bakanın da kulüp yönetimine müdahil olduğu şeklinde bir intiba vermek istedikleri de ortadadır.
 
Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesinin istifayı sunacağı yer, Bakanlık makamı değil Trabzonspor Kulübü Yönetim Kuruludur. Ancak şu bilinmelidir ki ben Trabzonspor Yönetim Kurluna aday olurken, ailem, dostlarım ve düşüncelerine önem verdiğim büyüklerim ile istişare ederek bu kararı aldım. Doğal olarak da “şayet istifa” etmeyi düşünürsem yine aynı kişiler ile görüşerek bunu yaparım.
 
Trabzonspor yönetim Kurulu üyesi olarak aldığım sorumluluklar gereği, Akyazı Stadyumu ve HES projesiyle ilgili Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, diğer bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile sürekli istişare halindeyim. Kaldı ki Trabzonspor ve Trabzon ile dertlenen Sayın Bakanımız Süleyman Soylu bey ile Trabzonspor’daki pozisyonumu her aşamada istişare etmekten de keyif alırım.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur
Zeki Öztürk - Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi''
 
Aynen açıklaması üstteki gibi..
Kullandığı cümlelerden çıkardıklarımızı sıralayalım;
* Haberi yalanlamadı. Sadece yanlış olduğunu yanlış lanse edildiğini söyledi.
* Akyazı Trabzonspor Stadyumu konusunda Bakan Süleyman Soylu ile görüş alış verişinde bulunuyor. Ayrıca buna Bakan Berat Albayrak da dahil. 
* Zeki Öztürk’ün açıklamasında en etkileyici ve derin kısım şurası; “Bu haberi yaptıranlar istifamı ‘sayın Süleyman Soylu’ya sundum’ cümlesi ile Trabzonlu ve Trabzonsporlu olan bakanımıza karşı beni zor duruma düşürmeyi amaçlamaktadır” Öztürk burada kimleri kastediyor? Bu kısım camiada sıkça konuşulmaya başlandı lakin birilerinin böyle bir amacı olduğunu sanmıyoruz.
 
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ENSAR KRİZİ 3.SAYFADA
 
 
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ENSAR KRİZİ
 
Son günlerde tartışma konusu olan Ensar Vakfı Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan bağı devam ediyor. Birlikte proje yapıyorlar. Bu bağ bazı kesimleri şu son çıkan olaylar nedeniyle rahatsız etti. Vakıf Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ‘İyiliği anlat’ konulu kompozisyon yarışması düzenledi. Bu yarışmanın tanıtım broşürleri tüm okullara asıldı. İktidarın tam zıttı hareket eden ve aşırı muhalif olan sendikalardan Eğitim İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, bu projeye tepki gösterdi. 
Özlü, “Çocuk istismarının araştırılmasının TBMM’De AKP oylarıyla reddedilmesinin ardından vakfın kamu vicdanında aklanmadığı herkesçe bilinmektedir. Bu nedenle böyle etkinliklerle şirin gösterilmek isteniyorlar” diyerek tavır koydu. Milli Eğitim Müdürüne de seslenip proje iptal etmelerini istedi.
 
ORTAHİSAR’I GÖREVDEN ALDILAR 4.SAYFADA
 
 
ORTAHİSAR’I GÖREVDEN ALDILAR
 
Ortahisar ile MHP İl Başkanlığı arasında büyüyen krize genel merkez son noktayı koydu. İl Başkanı Nihat Birinci’nin isteği doğrultusunda Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar görevinden alındı. Peki şimdi ne olacak?
İddialara Birinci ne dedi?
“İlçe başkanlarından bazılarının istifa etmek istediklerini ama buna engel olunduğu” yönündeki iddialara Birinci “Böyle birşey söz konusu değil” dedi
Ortahisar İlçesi’nin yeni başkanı bir kaç gün içerisinde açıklanacak.
 
USTA AKYAZI YETİŞMEYECEK Mİ DEMEK İSTEDİ 5.SAYFADA
 
 
USTA AKYAZI YETİŞMEYECEK Mİ DEMEK İSTEDİ 
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Trabzonsor Stadyumu ile ilgili ilginç ifadeler kullandı.
Hatırlarsanız burayla ilgili Bakan Süleyman Soylu, “Akyazı’yı engellemek isteyenler var. Çalışmaları yavaşlatmak isteyenler var. Ben bunları biliyorum” demişti.
Hatta ‘çalışmalar hızlı ve sağlıklı değil’ eleştirilerini de kabul etmeyip her görüş söyleyeni “İstemezükçü” ilan etmişti.
Neyse biz gelelim dün Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta’nın basın toplantısına. Ne diyor Usta?
Akyazı Stadı sezona sezona yetişmek zorunda. Stat yeni sezona yetiştirilmek üzere yoğun bir çaba ile taşınmaya çalışıyor. Biz sonuçta burada stadı yapan taraf değiliz. TOKİ yapıyor. Gençlik Spor Bakanlığı da işin içerisinde. Benim ufak ufak kafama soru işaretleri takılmıyor değil. Hala ümidimi koruyorum. Sene başına yetişir diye.. Yakın zamanda görüşmemde yine bunlar söylendi. Fiziki anlamda bu stadın o tarihe yetişmesinde çok küçük de olsa içimde sıkıntı yaşamıyor değilim. Bu stadın yetişmesi bizim için hayati önem taşıyor. Ekonomik gelirlerin sportif başarı yaşanması için. Yeni bir heyecan için statla ilgili konuştuğumuz konuların zamanında devreye girmesi gerek”
Evet.
Bu sözlerden de anlaşılacağı üzere asıl basın toplantısının amacı Akyazı idi.
Bakan Süleyman Soylu ile bir gün önce görüştüğünde demekki Akyazı’nın yetişmeyeceğini söyledi.
Demekki Bakan Süleyman Soylu’ya, “Bu stat yetişmesi lazım, hem yeni stadyum açılışı hemde onun getireceği sponsorlarla alacağımız nefes tribünleri de doldurur. Renklendirir. Küskünleri çeker..” dendi. 
Lafı net söylemese de biz anladık

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler