Anahtar deliği - Amma da bereketli işmiş! 19.6.2015

Halkların Demokrasi Partisi HDP’nin yüzde 10 barajını aşarak parlamentoya parti olarak girmesine siyaset içi ve dışı güçlerin hepsinin katkısı oldu.

Anahtar deliği - Amma da bereketli işmiş! 19.6.2015

AMMA DA BEREKETLİ İŞMİŞ!

Halkların Demokrasi Partisi HDP’nin yüzde 10 barajını aşarak parlamentoya parti olarak girmesine siyaset içi ve dışı güçlerin hepsinin katkısı oldu.

AK Parti dışında kalan güçlerin amacı bu partinin oyunun bölünmesi ve tek başına iktidara gelememesi idi.

Bu amacı taşıyanlar başaralı oldular, HDP barajı aştı parlamentoya girdi, AK Parti’nin oyu düştü, birinci parti çıkmasına rağmen tek başına hükümeti kuracak gücü kaybetti.

Seçimin ardından HDP kendisine gelecek koalisyon hükümeti kurma tekliflerini bekliyor.

Meclise girme korkusu yaşayan bir parti seçimin ardından hükümet kurmanın hesapları içine daldı.

Bu siyaset amma da bereketli işmiş.

İKİ KOALİSYON FORMÜLÜ

Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin seçim sonucunu açıklamasının ardından koalisyon hükümetinin kurulması yanaştığı anlamına geliyor.

Hükümeti kurma göreve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından öncelikle AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na verecek, Davutoğlu hükümeti kuramaz ise ikinci alternatif olarak seçiminden ikinci çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti kurmakla görevlendirilecek. Türkiye’nin menfaati için iki koalisyon formülü var bize göre. Birinci formül AK Parti+CHP, ikinci formül ise AK Parti+ MHP olarak görülüyor. Bu formüllerin dışında kalan formüller sakattır, oluşsa da Türkiye’ye fayda sağlamaz. İş dünyasının tamamı da, bu iki formülden yana siyasilere görüş bildirdiler.

SURİYELİ DİLENCİLER!

Türkiye yaklaşık olarak 3 milyon Suriyeli göçmene bakıyor.

Önemli kısmı bu insanlar için kurulan çadır kentlerde yaşarken, Suriyelilerin bir kısmı da Türkiye’nin çeşitli illerine dağılmış durumda. Dilencilik yaptırıyorlar körpe çocuklara, Trabzon’da her direğin dibinde çocuklar dileniyorlar, ne kadar kötü bir durum değil mi? Bu manzara insanı merakta bırakıyor, dilenene versen bir vermesen iki dert. En iyisi vermemek, çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti Suriyeliler için gerekenden fazlasını yapıyor, dilenene vermemek lazım. Sokakların dilencilerden temizlenmesi lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu zabıta marifetiyle topluyoruz, gönderiyoruz tekrar gelip dilenmeye başlıyorlar, tek başımıza baş edemiyoruz diyor. O zaman da devletin köklü bir mücadele programı geliştirmesi lazım. Mübarek ramazan ayında bir de Suriyeli dilenciler ayak bağı olmasın şehir yaşamında.

GÜNİZ SOKAK’IN SAKİNİ

Türk siyasetinde darbe ve muhtıralara en çok muhatap olmuş isimdi Süleyman Demirel. Ancak hiçbir zaman adresi belirsiz olmadı. Ankara’nın Güniz Sokağı Süleyman Demirel ile ünlendi. Öyle ki, önceki gün siyasi duayenin ölümünün ardından da Güniz Sokak yine gündeme geldi.

Çünkü, merhumun ailesine taziyede bulunanlar Güniz Sokak’a giderek başsağlığı dilediler, Demirel’e hayırla yad ettiler. Merhum için bugün Mecliste resmi tören, Kocatepe Camii’nde devletin cenaze töreni cumartesi günü de doğduğu yer olan İsparta’ya bağlı İslamköy’deki anıt mezara konulacak. Bir daha Allah rahmet eylesin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler