Anahtar deliği - Yaşasın Cumhuriyet 18.5.2015

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yarın tüm yurtta coşkuyla kutlanacak.

Anahtar deliği -  Yaşasın Cumhuriyet 18.5.2015

YAŞASIN CUMHURİYET

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yarın tüm yurtta coşkuyla kutlanacak.

Gençlik ve Çocukluk ve özellikle öğrencilik yıllarımızda bayramı iple çekerdik, o rengarenk görüntüler altında yapılan sportif hareketler izleyici kesime büyük keyif verirdi. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kuruluşu için Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak buradan başlattığı kurtuluş hareketi, hürriyet ve bağımsızlığın sembolü olmuş bir tarihtir. Cumhuriyet’le birlikte kutlanıyor, cumhuriyet ebediyete kadar yaşayacağına göre 19 Mayıs kutlanmaya devam edecektir.

UTANDIK!

Hafta içinde oynanan 31. haftanın lig maçında Avrupa kupalarına katılma mücadelesinde en güçlü rakibi Bursaspor’u 1-0 yenerek büyük avantaj sağlayan Trabzonspor dün kazanmak için çıktığı Eskişehirspor karşısında tel tel döküldüğü gibi karşılaşmayı 2-0 kaybederek Avrupa yarışında büyük yara aldı.

Ersun Yanal bu takımın başına sorumlu Teknik Direktör olarak geldikten sonra iyi futbol oynadığı beş maçı geçmez, adam tutuldu sanki, Trabzonspor ne zaman çıkış yapması gerekiyorsa, ne zaman mutlak maç kazanacaksa tersini yapıyor, ne futbol futbol ne de alınan sonuç beklentiyi karşılıyor. Haciosmanoğlu gibi Başkan’a böyle tarak, Her gün gündemi değiştirmek için yeni yalanlar bulup gündeme çıkarmaya çalışıyor, adam yalan dünyanın hakimi olmak istiyor, bir sbene daha istiyormuş takımı şampiyon yapmak için şampiyonluk kim sen kim be Haciosmanoğlu. Şampiyon olmak için önce inanç olmak lazım, sen söylediklerine inanıyor musun gerçekten?

BALTA HEDEFİNE KOŞUYOR

Muhammet Balta’nın siyasette başarılı bir karnesi var.

Zigzag çizerek değil,. Her zaman çıtayı yükselterek yol almış. Bir tek il başkanlığı seçiminde dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın desteğine rağmen Ahmet Metin Genç’e kaybetti, başka da bir yenilgisi yok. Milletvekili adayı olmadan önce Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Burada kaldığı süre zarfında Ankara bürokrasisini tanıdı, işleyişi öğrendi hizmetin nasıl taşraya aktığını gördü ve hedefine kanat açtı. Balta’nın hedefinde milletvekili olmak sonra da kısmet olursa bakanlık koltuğuna oturmak vardı. Nasılsa bakan yardımcısı olmuş, bakanlığın yarısını elde etmişti, geri gitmek olmazdı, her zaman daha ileriye gitmek var hamurunda. Milletvekili sıralamasındaki yeri iyi, birinci derecede bakanlık kendisine göz kırpmıyorsa bile ikinci aşamada hedefine ulaşır.

SGK MÜDÜRÜ BULUT’A

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Musa Bulut hem vatandaşla hem de siyasetle iç içe bir yöneticidir, kurumunu da halka açmış ender bürokratlardan biridir.

Eleştirileri ne kadar titizlikle ele aldığını biliyoruz. Onun için kulak misafiri olduğumuz bir eleştiriyi kendisine buradan aktarmak istiyoruz. Yılbaşındaydı, bir paket açıldı, çıkan yasalar SGK’yı da kapsıyor. Yurtdışında uzun yıllar o ülkelerin SGK’sı kapsamında çalışmış Türk vatandaşlarına Türkiye’de borçlanma yapıp emeklilik hakkı tanındı, daha doğru mevcut yasada bir düzenlemeye gidildi. Yurt dışındaki vatandaşlar da yeni yasaya itibar ediyorlar, borçlanmak için SGK’ya müracaat ediyorlar. Ancak SGK’da işler yavaş gidiyormuş, bu konuda şikayetler bizim kulağımıza kadar geldi. Müdür Bey bu konuya el atarak birim yetkilileriyle bir durum değerlendirmesi yaparsa makbule geçer diyoruz.

KALABALIĞI HATİP TOPLAR!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs Cuma günü Trabzon’a gelecek Atatürk Alanı’nda halka hitap edecek.

Söylentiye göre Başbakan Davutoğlu Trabzon’da partinin üst düzey bir yetkilisine bizim miting de Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingi kadar kalabalık toplasın dediği şeklinde. Bu tamamen uydurma senaryodan ibarettir. Davutoğlu ile Erdoğan arasında bir yarış yok, neden Erdoğan’ın mitingine kafayı taksın, aynı kalabalığı isterim desin. Davutoğlu’nun mitingine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine katılan kalabalığın toplanması da mümkün değil. Miting sırf teşkilatların gayretleriyle oluşmaz, asıl kalabalığı konuşacak kişi toplar.

KIZILAY’IN YEMEĞİNE AK PARTİ’NİN ADAYI MHP VE CHPLİLERİ KIZDIRDI

Trabzon’da muhalif partilerden tek bir kadın vekil aday çıkmadı. Bunun sıkıntısını yaşıyorlar. Bu bilgi kenardan dursun size bunla bağlantılı bir olayı anlatmak istiyoruz. Bakın geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Trabzon kadın vekil adayı Ayşe Sula Köseoğlu Kızılay Trabzon Şubesi Kadın kollarının yemeğine katıldı. Buraya kadar herşey normal. Burada Vekil Sula Köseoğlu, anons edilmek istendi. “Ben vekil adayıyım ve Trabzon’un tek kadın vekil adayıyıyım beni anons etmelisiniz” diyerek 3 defa talepte bulundu. Kızılay yönetimi ise bu isteğini muhalifleri kızdıracağı düşüncesiyle reddetti. Bu defa Sula Köseoğlu durur mu? Hemen masaları tek tek gezmeye başladı. Bu defada MHP’nin ve CHP’nin kadın kollarından partililer itiraz etti. “Hayır masa masa gezemez Kızılay’a siyaset sokmasın” itirazını iletti. Fakat Ayşe Sula Köseoğlu masaların hepsini dolaştıktan sonra kısa bir süre salonda kaldı ve yemeği terketti. O yemekte Sula Köseoğlu’nun bilet ücretini vermediği ve salonu terk ettiği de iddia edildi lakin bu iddiaya Sula Köseoğlu, “Biz zaten baştan ödedik böyle birşey yok” diyerek reddetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler