Anahtar Deliği - Trabzon’da 2. El araç pazarı durgun - 18.07.2022

Genç’in fanatikliği geçmişten geliyor! MHK’den hakemlere ‘var’ telefonu! Salih Cora sahalara geri dönüyor! Deva Partisi’nde hazırlıklar tamam, Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti, Yıldızlı mahallesi muhtarı uyardı!

Anahtar Deliği - Trabzon’da 2. El araç pazarı durgun - 18.07.2022

GENÇ’İN FANATİKLİĞİ GEÇMİŞTEN GELİYOR!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilkokul yıllarında Türkçe öğretmenin verdiği kompozisyon ödevinde, 1983-1984 Futbol Sezonunda şampiyon olan Trabzonspor’un, Ligi ikinci sırada bitiren Fenerbahçe ile oynadığı Cumhurbaşkanlığı Kupa maçını konu edinmiş. Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un 2-0 kazandığı ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını müzesine getirdiği müsabaka ile ilgili olara yazdığı kompozisyon’da hakem hatalarını da eleştirmiş. Yazı şöyle;

-Cumhurbaşkanlığı Kupa Maçı-

1983’te 1. Lig şampiyonu olan Trabzonspor, Ankara’da Lig 2’cisi olan Fenerbahçe ile karşılaşıyordu. Cumhurbaşkanımız Sayın Kenan Evren’inde izlediği bu maçta, Trabzonspor mutlak galibiyet için sahaya çıkıyordu. Maçı Sadık Deda yönetiyordu.

Maça iyi başlayan Trabzonspor, İskender ve Bahattin’in iyi anlaşması Trabzonspor’u daha da devleştiriyordu. Bunun yanında Fenerbahçe defansa önem veriyor ve kontrataklarla etkili olmaya çalışıyordu.

Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın 12’inci dakikasında soldan ortaya iyi vuran Büyük Hasan, Trabzonspor’u 1-0 öne geçiriyordu.

Golden sonra maçın hakemi Fenerbahçe’ye taraf çekmeye başladı. Trabzonspor’un bir penaltısını vermedi. Bundan başka bir sürü Trabzonspor’un yaptığı atakları, ofsayt diyerek kesti.

Hakem ne kadar Fenerbahçe’ye taraf çektiyse de ilk yarı 1-0 Trabzonspor’un lehine kapandı.

İkinci yarıda yine hakem Fenerbahçe’ye taraf çekiyordu. Fakat bu fırsatı Fenerbahçe değerlendiremedi. Buna karşılık Trabzonspor’un 82. Dakika da İskender ile golü gelince, artık Fenerbahçe iyice çöktü.

Maçın bitiminde Trabzonspor ve ben sevinç içerisindeydim. Fenerbahçeli futbolcularda sevinç içerisinde değil de üzüntülüydüler.

Cumhurbaşkanımız kupayı Kaptan Şenol’a verirken, herkes sevinç içerisindeydi.

Böylece en büyük kupayı alan Trabzonspor, büyük bir coşku ve sevinçle kupayı Trabzon’a taşıyordu. Dileğimiz, bundan sonraki Trabzonspor maçlarının da böyle bitmesi.


MHK’DEN HAKEMLERE ‘VAR’ TELEFONU!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, başkanlığı döneminde yapılacak icraatlardan birinin, saha ve VAR hakemlerinin ayrılması projesi olduğunu belirtmişti. Bu değişikliği uygulamaya koymak isteyen MHK’den hakemlere VAR için telefon gelmiş. Geçtiğimiz günlerde FIFA hakemleri dışında kalan 20 civarında Süper Lig hakemi, MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz tarafından aranmış.

Görüşmede hakemlere, VAR hakemi mi yoksa sadece saha hakemi mi olmak istersiniz diye teklif getirilmiş. Hakemlerin yüzde 90’ı VAR hakemliği teklifini kabul etmemiş. Hakemlerden aldığı cevaba göre sezon planlaması yapmak isteyen MHK, sezon başı seminer hazırlıklarına başlamış. Ancak, hakemlere yapılan bu teklifin çok kısa bir süre içerisinde sosyal medyada gündem olmasından TFF’nin rahatsız olduğu iddia edildi. Yapılan bu teklif bazı spor yazarları tarafından hakemlere 8 Mart operasyonu olarak yorumlandı.

TRABZONDA 2. EL ARAÇ PAZARI DURGUN

Araç fiyatlarında ekonomik durum nedeniyle yaşanan artışlardan 2. el piyasası da nasibini alıyor. Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre (arabahabercisidergisi) internet üzerinden araç satış ilanları yayınlayan bir sitede, 30 Haziran’da 608 bin vasıta ve yaklaşık 340 bin civarında 2. el araba ilanı olduğu belirtilmiş.

Normalde bayram ve yaz tatili döneminde stokların erimesi gerekirken, 17 Temmuz tarihi itibarıyla vasıta sayısı 683 bine, araba sayısı ise 385 bine yükseldi. Trabzon’da ise an itibarıyla 6600 civarında vasıtanın ikinci el olarak ilanda olduğu ve bunların içerisinde ise 5000 civarında arabanın satılık olduğu bildirildi. Yine Trabzon’da bayram öncesi dönemde azalması beklenen satıştaki 2. el araç sayısı, bayram sonrasında yaklaşık olarak 300 civarında artmış.

Ancak, daha çok orta ve alt gelir gurubunu ilgilendiren bu durum, Trabzon’da lüks araç satışı için geçerli değil. Sıfır araç satış yapan bayiler, müşterileri taleplerine 3 ay sonrasına gün verebiliyorlar.

SALİH CORA SAHALARA GERİ DÖNÜYOR!

AK Parti’nin Türkiye genelinde en aktif ve çalışkan milletvekili olan Salih Cora, bir haftalık bayram tatilinin ardından sahalara geri dönüyor. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte eşinin İç Anadolu’daki akrabalarını ziyaret eden Cora, ardından üç günlük tatil için Antalya’ya gitmişti. Ailesi ve çocuklarına yılda sadece bir hafta zaman ayırabilen Cora, yoğun bir çalışma döneminin ardından dinlenmeyi hak eden vekillerin başında geliyordu. Meclis çalışmalarının haricindeki zamanının tamamını, Trabzon’da parti çalışmalarına ayıran Salih Cora’yı, tatilde depoladığı enerji ile iki aylık yoğun bir çalışma programı bekliyor. Trabzon’un ilçe ve mahallerinde vatandaşlarla buluşacak olan Cora, sahada uzun soluklu bir mesai harcayacak.

DEVA PARTİSİ’NDE HAZIRLIKLAR TAMAM

DEVA Partisi’nin Karadeniz’deki teşkilat temsilcileri Trabzon’da bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, Rize İl Başkanı Ömer Lütfi Köroğlu, Gümüşhane İl Başkanı Hamza Çakır, Bayburt İl Başkanı Can Kurban Arslan, Ortahisar İlçe Başkanı Yaşar Önder ve Çaykara İlçe Başkanı Muhsin Yazıcı Güzel yemekte buluştular. Hafta içinde DEVA Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Babacan’ın Karadeniz turu öncesinde durum değerlendirmesinde bulunan DEVA Partisi kurmayları, yemekli toplantıda son hazırlıları da gözden geçirdiler.

MUMCU, TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, geçtiğiz hafta hizmete giren, Tıp Fakültesi yolunu sahil yoluna bağlayan alternatif yoldan geçerken çektiği video görüntüsünü sosyal medya hesaplarından paylaştı. Ve sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Sezgin Mumcu mesajında, “Tıp Fakültesi yolu trafiğini oldukça rahatlatacak olan Kalkınma-Sahil Yolu bağlantı yolumuz, mükemmel oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum. Daha nice güzel işlere imza atacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

YILDIZLI MAHALLESİ MUHTARI UYARDI!

Yıldızlı Mahallesi Medical Park Hastanesi’nin altında bulunan eski askeriye kampı, şimdilerde içki ve uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri oldu. Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufuk Can,
“Defalarca dilekçe mektup ve sözlü talebimizi bildirmemize rağmen, askeriye buradan vazgeçmiyor veya askeriyenin bu alanda orduevi projesi var gibi mazeretlerle karşımıza çıktılar. Hiç kimse elini taşın altına sokmuyor, sadece aynı sözleri tekrar edip duruyorlar. Bu bölge şehrinizin insanları için bulunmayacak bir alan. Plaj, kumsal, yeşil alan ve ağaçlar hepsinin bir arada bulunduğu eşsiz bir mekân. İnsanların stres atmak ve hoşca vakit geçirebilecekleri piknik, kamp, mangal yapabilecekleri çok önemli bir sosyal alan yapılabilir. Derdimizi anlayan yok. Şimdi zengin bir iş insanı veya bir holding gelir bu araziyi satın alır ve koskoca bir otel diker. Vatandaş da verdiği mücadele ve hayalleriyle baş başa kalmış olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler