Anahtar Deliği 17.12.2016

Anahtar Deliği 17.12.2016

Anahtar Deliği 17.12.2016
AHMET METİN GENÇ’İ KİM KOŞTURDU?

Dünya devi Apple’in Doğu Karadeniz Bölgesi’nde tek yetkili servisi olan
ESC Trabzon’da yüzünü yeniledi. Modern dizaynıyla Gazipaşa Caddesi’nde hizmete giren yeni Showroom’un açılış kurdelesini Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç birlikte kestiler.
Showroom açılışı sonrası programın devamı olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nde davetlilere lansman yemeği verildi. Yemekte konuşma yapan ESC Bilgisayar Yöneticisi İbrahim Samat, güzel de bir kampanya başlattı. Apple yeni çıkan ürününü açık artırmaya sundu. Açık artırmadan elde edilecek parayı bu bölgede eğitim gören kimsesiz yada yardıma ihtiyacı olan öğrencilere verileceğini duyurdu. Alkışlanacak bir hareket yaptı. Yeni iş yerine hem dua aldı hem örnek oldu.
Bu arada gündüz showroom açılışını yukarda biraz hızlı geçtik. Orada enteresan komik esprili şeyler oldu. Tam kurdele kesilecekken Ahmet Metin Genç gelecek dendi. Davetliler arasında  “Büyükşehir belediye başkanı Ortahisar Belediye başkanını bekler mi? Küçük büyüğü bekletir mi?” gibi mırıldanmalar tam başlamışken yukardan Genç’in koşa koşa geldiği görüldü. Herkes gülmeye başladı. Başkan Genç demekki gerçekten yetişmeye insanları bekletmemeye çalışıyormuş. Mırıldananlar biraz Genç’in hakkını yediler sanki.. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Genç’in geleceğini duyunca bekledi kurdeleyi kesmedi. Kucağında ise bir bebek vardı. Bebeği hiç bırakmadı. Meğer bebek apple esc showroom sahibi İbrahim Samat’ın minik kızıymış.. 
Maşallah.
Açılışta yaşananlar böyleydi. 
ESC’nin anlamını da öğrendik. 
Klavyedeki escape tuşundan değilmiş. 
Kardeşlerin isimlerinin baş harfleriymiş..
 
ÇOK TARTIŞILAN KONULAR

Trabzon’da gündemde bazı konular öyle yorumlanıyor ki yorumları yazmaya kalkamıyoruz bile.
Mesela bir kaçını yazalım;
* Şenol Güneş’in isminin Akyazı Spor Kompleksine verilmesi
* Trabzonspor’un son genel kurulunda eski başkanlardan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Ersun Yanal’ı takıma ihanetle suçlaması.
Yok canım nerde oldu o demeyin.. Hani dedi ya, “Bana zorla Waris’i sattırmaya kalktılar. Oğlu ve ortağı olduğu menajerle yanıma geldiler. Ersun Yanal ben fiyatı beğenmeyip vermeyince oyuncuyu oyuna almadı oynatmadı. Sonra menajer bana geldi, ‘yahu zaten oynamıyor ver oyuncuyu’ dedi. Bende vermedim. Bu iddialara Ersun Yanal hiçbir şey söylemedi.
Açıklama bile yapmadı.
Bu nasıl bir görmemezliktir?
* Çimento Fabrikası’nın 3-4 yıldır her ay ‘6 aya kaldırılacak’ konusu. Hala kaldırılacak!
* Değirmendere Sanayi Bölgesi’nin yıkılması istenmesi
* Trabzon’a metro ve tramvay düşünülmesi ve halen yapılmaması.
*Kanuni Bulvarı’nın bitirilememesi

PERSONELLERİN İSYANI 

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece Trabzon İlinin değil, bölge insanının da derdine derman aradığı en önemli sağlık dinamiklerinden biridir. Gelin görün ki, sunduğu hizmetle birlikte ön plana çıkması gereken böylesine bir kurumun firma personelleri bugünlerde hayli dertliymiş. Bizlere ulaşan bir kurum çalışanının iddiaları yenilir yutulur gibi değil. Bağlı oldukları Otelcilik Müdürlüğünce personeller arasında haksızlıklar ve mobing uygulamalar yapıldığı, arkası sağlam olanlara makamlarda kahvelerin ikram edilip, garibanların gece gündüz çalıştırıldığı gelen bu iddialardan sadece birkaçı. Zaten kırk kanaat geçinen taşeron çalışanlarına yönelik bu uygulamaların son bulmasını umuyoruz. 

ŞEHİR AKYAZI İLE DONATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Trabzon’a gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kent Müzesi’nin açılışını yapacak. Ayrıca Zorlu Grand Otel’de düzenlenecek olan ekonominin yıldızları plaket  törenine katılıp vergi rekortmenlerine plaket verecek. Pazar günü saat 18.00’da Trabzonspor’un yeni Akyazı Stadı’nı açacak. Açılış öncesi Ak Parti Gençlik Kolları şehrin 30 kilometre sahil bandı boyunca binlerce Türk Bayrağı ile donattılar.
Katar Şehri Ramada Otel’de ağırlanacağı için otelin hemen önündeki 1 kilometrelik hat boyunca sahil yolu kenarında ki direklere katar Şeyhi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı.
Üst geçitlerin neredeyse tamamına Akyazı fotoğrafları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan  fotoğrafları asıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler