Anahtar Deliği 17.09.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 17.09.2020

DEVA TRABZON’DA HANGİ BÖLGEDEN DAHA FAZLA İSİM YER ALDI SİZCE?

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Gökhan Onur, “Bugün itibariyle il yönetimimizi İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne sunmuş bulunuyoruz, oluşan il yönetimimiz Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek il yönetimini basınla paylaştı.
AK Parti Meclis Üyesi Nusret Onur’un oğlu olan Gökhan Onur bu yönüyle epey bir gündemde kalmıştı!
Şimdi!
Bundan sonra…
Yönetimiyle ve söylemleri ile siyasi hamleleri ile karşımıza çıkacak.
Yönetmeni şöyle bir inceledik…
Deva Partisi’nin kurucu il yönetiminde renkli simalar var.
İş kolu anlamında bakıldığında, neredeyse her sektörden isim bulunuyor.
Gazeteci var…
Emekli savcı var…
Mühendis…
Hatta kimyager, matematik öğretmeni bile var.
Z kuşağı dediğimiz bölgeden ise oldukça fazla var.
Yani eski partili, eski bilmem neli falan diye sözlere peki başlayamayacağız. Ha başlayacağız ama az biraz…
Bu ekip Trabzon’da bakalım ne kadar etkin olabilecek takip edip göreceğiz…

HABER61 HABER MERKEZİNDE O AN NELER Mİ OLDU?

Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 
Fahrettin Koca yoğun bakım doluluk oranını açıkladı. 
Gösterilen tabloda Trabzon’un yoğun bakım doluluk oranının yüzde 66.59 olduğu görüldü.
Bu rakama inanın biz haber merkezimizde duyduğumuzda herkes bir birine baktı.
Tuncay Doğan’a, Doğan Okan’a, Emrah Levent’e;
Berna hepsine birden…
Herkesin suratında hem acı bir gülümseme hem şaşkınlık ifadesi!
Çünkü pandemi süreci boyunca haber merkezinde Trabzon’daki hastanelerin, yoğun bakımlarının yetmediği haberlerini yazdılar, gördüler, derlediler, haber yaptılar.
Hatta çoğu hastanenin yoğun bakım ünitelerinin artırılması noktasında diğer servislerin kapatıldığı da ara pasajlarda dikkatlice verildi, maskesiz çıkılmaması için uyarılara konu edildi.
E haliyle şimdi kalkıp da yüzde 60 küsur derseniz! Bizim haber merkezi bir an böyle olur.
İnandırıcı gelmez… Onlar da haberi bakan beyin açıklamasıyla verdi, yorumu bize kaldı!
Anlayana…

KTÜ’DE ÇALIŞANLARIN ÇOĞUNUN MUTSUZ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

Türk Eğitim Sen Trabzon 2 Nolu Şube Şube Başkanı Metin İskenderoğlu,  dün bir bilgi notu paylaştı.
Yükseköğretim Kalite Kurulu(YÖKAK), üniversiteler nezdinde yapılan 2019 yılı memnuniyet anketlerini kamuoyuna açıkladığını bu ankete göre KTÜ’de çalışan personellerinin çoğunun memnun olmadığını söyledi.
Paylaştığı bilgi notunda şu detaylar yer aldı; 
Akademik ve İdari Personele yönelik "Memnuniyet Anketi" yapan üniversitelere baktığımızda, 127 devlet üniversitesinden 39'u 2019 yılında akademik personele yönelik memnuniyet anketi yapmamıştır. 
Bununla birlikte, aynı şekilde 127 devlet üniversitesinden 43'ü ise idari personel için memnuniyet gerçekleştirmemiştir.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ);
-88 Devlet Üniversitesi arasında yapılan; Akademik personel memnuniyet anketinde Türkiye ortalamasının (%71,52) altında kalarak %62 memnuniyet oranı ile 74. Sırada yer almıştır.
-84 Devlet Üniversitesi arasında yapılan; İdari personel memnuniyet anketinde ise yine Türkiye ortalamasının (%68,56)altında kalarak  %61 memnuniyet oranı ile 66. Sırada yer almıştır.
Memnuniyet Anketi yapılan üniversitelerin oranlarına ve sıralamasına baktığımız da şu sonuç net bir şekilde ortaya çıkmaktadır: 
Kadrosu, Ünvanı, ne olursa olsun üniversitelerde çalışanların çoğu mutsuz!!!
Fişlenir miyim? Başıma bir iş gelir mi? Görev yerim değişir mi? Ve bunun gibi birçok nedenden dolayı çekinceler olmasa, özel bir şirkete bu araştırma yaptırılsa emin olun bu oranlardan çok daha düşük oranlar ortaya çıkar. Özellikle de idari personeller açısından durum vahim…”

TRABZON BAROSU ÇİFT LİSTE RİZE BAROSU DA ÇİFT LİSTEYE DOĞRU 

Trabzon Baro seçimleri mevcut başkan Sibel Suiçmez aday oldu. Rize’de de mevcut başkan Ümit Peçe, adaylığını açıkladı.
Trabzon’da mevcut başkana karşı bir aday çıktı. Rize’dede büyük ihtimalle çift listeyle kongreye gidilecek. Daha önce Sibel Suiçmez’in kısa öz ve net adaylık açıklamasını vermiştik. Şimdi Rize Baro Başkanı Ümit Peçe’nin açıklamasını verelim.
 Av. Peçe,  “6 Ekim 2018 tarihinden bu güne büyük bir onurla sürdürdüğüm Rize Barosu Başkanlığı görevime 3 Ekim 2020 tarihinde yapılacak seçimli Olağan Genel Kurul’da sizlerin takdirleri ile devam etmek istiyorum. Bu nedenle Baro Başkanlığına yeniden adayım” dedi.
Görev yaptığı süre boyunca avukatların sorunları ile olabildiğince ilgilenmeye gayret ettiklerini kaydeden Av. Peçe, “Avukatlık mesleğinin onuruna yaraşır bir şekilde mesleğimizi icra etmek için önümüze çıkan engelleri aşmaya çalıştık. Hakkı üstün tutmaya, hukukun üstünlüğünü egemen kılmaya gücümüz yettiğince çalıştık. Başardıklarımız ve elbette başaramadıklarımız oldu. Ancak başaramadıklarımızda da en az başardıklarımız kadar gayretimiz oldu. Sizlerden gelen tavsiye ve eleştiriler hep ışığımız oldu ve yolumuzu aydınlattı. Mesleğimizin itibarı önceliğimiz olmakla birlikte hep siyaset üstü davrandık. Tüm meslek mensuplarımızın sorunları ile hiçbir ayırım yapmadan ilgilendik. İlimizin Yargısal sorunlarına sadece meslektaşlarımızı ilgilendiren yanı ile değil tüm Vatandaşlarımızı etkileyen boyutu ile çözüm üretmeye çalıştık. Meslek içi eğitimi önceledik. Sizlerden gelen taleplere göre seminerler düzenledik. Stajyerlerimize gerek Türkiye Barolar Birliğinin uhdesinde Ankara’da verilen eğitim gerekse Baromuz bünyesindeki eğitim merkezi ile staj eğitimi verdik. Kurumlarla iletişim en üst düzeyde sağlanarak meslektaşlarımızın kurumlarda yaşadığı sorunlar en üst düzeyde çözüme kavuşturularak engelleri kaldırdık. 
Sorunlarımız elbette ki bitmedi. Bitmeyecek de.  Hukuksuzluk insanlık tarihin hiçbir döneminde bitmemiştir. Hukuksuzluğun olduğu yerde sorun vardır. Hukukun sorunu avukatın sorunudur. Çünkü avukatlık hukuksuzluğa karşı dik duruştur. Savunmanın dik duramadığı yerde hukuk yoktur. Bizler her türlü haksızlığa karşı Rize Barosu olarak dik durduk ve durmaya devam edeceğiz.
Bu süreçte bizlerle birlikte bu onurlu görevi büyük bir fedakarlıkla yürüten; TBB Delegelerimize, Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Edindiğimiz tecrübe ile birlikte önümüzdeki dönemde sorunlarla daha etkin bir mücadele için 3 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan Genel Kurulda yeniden aday olduğumu siz kıymetli meslektaşlarımın takdirlerine sunuyorum.” diye konuştu.

YİNE O BENZER TARTIŞMA VAR AMA BİRAZ CILIZ KALDI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bir süreliğine tatile çıktı. 
Biraz istirahat edecek. 
En son Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile tatil meselesini makamında konuşmuştuk! 
“Siz tatile çıktınız mı?” diye sorduğumuzda, 
O da, “10 yıldır tatile falan çıkmadım” demişti. 
Ama Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’da ailesiyle yaşamadığı eleştirildi durdu. 
Herkesin bir yönetim şekli var. 
Bu tatil meselesi Belediye Başkanlarının hep başına bela olur. 
Halbuki onlar da insan. 
Aileleri ile tatil yapmaya dinlenmeye ihtiyaçları var. Tabi onunkisi başkaydı biraz. Neyse bir daha o konuya girip de tartışmayı büyütmeyelim. Murat Zorluoğlu’na iyi istirahatler, bol moral depolamalar dileyelim.
Buna ihtiyacı çok vardı. Murat Zorluoğlu’nun tatil meselesi konuşuluyor tabi… Hiç konuşulmuyor değil.
Ama öyle fena halde gündem oldu falan da değil.
Cılız sesler eleştiriyor diyelim.

BİR EĞİTİMCİ BAKIN HANGİ BELİRSİZLİKLERİ YAZARAK ENDİŞESİNİ DİLE GETİRDİ

Köşemiz takipçilerinden eğitimci bir okurumuz şunları yazdı;
Okulların kısmi zamanlı açılması eğitim sorununu çözmemekte aileleri daha büyük bir sıkıntıya sokmaktadır kararsızlıklarını daha fazla arttırmaktadır…
-Okullarda kantinler yemekhaneler çalışmayacak!
- veliler Kırtasiye malzemesi alıp almamakta büyük tereddüt içindeler. 
-Haftada 1 yada 2 gün için okul servisçileri servis yapamayacaklarını söylemektedir. 
Bunların tamamı cevaplanması gereken sorular?
Akademik kaygıları ve kayıpları olma riski olan 8.sınıflar 12. Sınıfların açılmayıp okul öncesi kurumların açılması da soru işaretlerinden biri…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler