Anahtar Deliği - KTÜ Farabi hastanesine ek bütçe! - 17.06.2022

Karadeniz Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde yaşanan ekonomik sorunlara Hazine ve Maliye Bakanlığı ilaç oldu.

Anahtar Deliği - KTÜ Farabi hastanesine ek bütçe! - 17.06.2022

KTÜ Farabi hastanesine ek bütçe!

Karadeniz Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde yaşanan ekonomik sorunlara Hazine ve Maliye Bakanlığı ilaç oldu. Doktorların döner sermaye hakedişleri bunun yanında hastanenin hizmet ve mal alımlarına ilişkin oluşan fiyat farklarının karşılanması konusunda sıkıntıları bulunan Hastane’nin hazineden yardım alması gerekiyordu. Hastane yönetimi konuyu Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya iletti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na temasa geçen Cora’nın, KTÜ Farabi Hastanesi’ne ek bütçe olarak 5 milyon lira para aktarılmasını talep etti. Olayı doğrulayan Salih Cora, ‘Hazine ve Maliye Bakanlığımıza, konuya hassasiyet gösterip sorunu çözdüğü için teşekkür ediyorum’ dedi.

TRABZONLU AVUKAT TFF DE !

TFF genel kurulunda başkanlığa seçilen Mehmet Buyukekşi’nin asil yönetiminde genç iş insanlarından Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Orhan da yer aldı. Ancak yönetim kurulu yedek yöneticileri arasında, bir Trabzonlu yöneticinin daha olması dikkat çekti. Bu isim Avukat Habil Yazıcı… Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde dünyaya gelen Yazıcı,

Ak Parti İstanbul İl yönetiminde de bulundu. Genç yaşta etkin görevler içinde bulunan Yazıcı'nın, iyi bir Trabzonsporlu olduğu belirtiliyor. Yazıcı’nın ağabeyisi Selami Yazıcı da İçişleri Bakanlığı’nda, Uluslararası Koruma Genel Müdür’ü olarak görev yapıyor.

NEYİ TANITIYORSUNUZ!

Kocaeli Trabzon tanıtım günleri, Trabzonsuz yapılıyor. Dün Kocaeli’nde başlayan Trabzon Tanıtım Günleri sönük başladı. Trabzon’dan katılımın yok denecek kadar az olduğu tanıtım günlerinin neyi amaçladığı anlaşılamadı. Kocaeli Trabzon Derneği’nin organize ettiği etkinlikte, Trabzon’u Kocaeli’ndeki Trabzonlular temsil ediyor. Bölgeden çok az sayıda firmanın katıldığı organizasyonun yeterince tanıtımının yapılamadığı ve ciddi aksaklıkların olduğu ifade edildi.

ALİ SÜRMEN AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Trabzonpor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sağ, TFF seçimleri öncesi iddalı açıklamalarda bulunmuştu.
Ali Sürmen, yaptığı açıklamada, "TFF üyemiz sayın Mustafa Hacıkerimoğlu hakkında Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun TFF Yönetim Kurulu'na önerilme kararı var. Aksi bir karar olmayacağına göre, sayın Mehmet Büyükekşi’nin oluşturmaya çalıştığı yeni kurulunda, olmayan bahaneleri var gibi kabul edip, şampiyon takım camiasını karşısına almayacağını, adaletsizliği ilke edinenleri değil, adaletli temsilcilerle yola çıkmayı tercih edeceğini düşünüyorum. Biz adaletli ligi ve onun temsilcilerinden biri olan sayın Mustafa Hacıkerimoğlu’nu savunmaktan asla vazgeçmeyiz” ifadelerini kullanmıştı. Kendisi de TFF seçiminde Trabzonspor delegesi olarak oy kullanan Ali Sürmen’nin önümüzdeki günlerde kamuoyuna bir açıklama bekliyor.

TRABZONSPOR GÜNDEM DEĞİŞTİRDİ!

Trabzonspor Yönetim Kurulu, TFF yönetiminde bulunması yönünde camianın desteğini arkasına alan Mustafa Hacıkerimoğlu’nu, Mehmet Büyükekşi’nin listesine koyamayınca, kamuoyunun tepkisini çekmeme adına gündemi değiştirme yoluna gittiği belirtildi. Trabzonspor Kulübü, Denswill, Eren Elmalı, Doğucan ve Larsen ile görüşmelere başladıklarını KAP’a bildirdi. Yaşanan bu transfer gelişmeleri, ‘Trabzonspor Yönetim Kurulu dün yapılan TFF seçimleri öncesinde peşpeşe futbolcu transfer hamleleri yaparak dikkatleri farklı bir yöne çekmeye çalıştı’ yorumuna neden oldu.

SEZGİN MUMCU BAŞKENTE GİTTİ!

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak ve bir dizi ziyaretler geçekleştirmek üzere Ankara’ya gitti. Mumcu, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı makamında ziyaret ederek, Trabzon’da İnşaatı biten et kombinasının faaliyete geçiş süreci ile ilgili olarak istişarelerde bulundu.

YILMAZ BÜYÜKAYDIN UNUTLDU!

Türkiye Futbol Federasyon’un Trabzonlu Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın, gündemdeki Mustafa Hacıkerimoğlu tartışmaları arasında unutuldu gitti! TFF’de başarılı bir performans sergileyen ve her platformda yaptığı özverili çalışmaları dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Yılmaz Büyükaydın’ın isminin gündeme getirilmemesi ‘vefasızlık’ olarak yorumlandı.

HAZIRLAYAN: Atakan KADIOĞLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler