Anahtar Deliği - 17.04.2017

Anahtar Deliği - 17.04.2017

Anahtar Deliği - 17.04.2017
Referandum sonuçları ve Trabzon’da MHP’nin ‘evet’ oyları

Trabzon’da referandum sonuçları açıklanırken Ak Parti SKM’de endişeli bir bekleyiş oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara’da idi. Zaten Trabzon’a gelmesi bekleniyordu lakin bakanlar kurulu toplantısı nedeniyle gelemedi. Bugün gelecek. SKM’de sonuçlar gelirken yüzler son dakikaya kadar gülmedi. SKM’de Milletvekili Muhammet Balta, Salih Cora gibi isimler vardı. Trabzon’da alınan oy oranı AK Parti cephesi açısından en düşük seviyede çıktı. Çünkü Ak Parti Trabzon SKM’si evet oyunun yüzde 70 geçeceğini düşünüyordu. Lakin alınan oy da azımsanacak bir oy oranı değil. Türkiye geneline bakıldığında 1 puan farkla evet çıktı. Trabzon’da Ak Parti evet’i kendi son seçimde aldığı oy oranı kadar aldı. Hatta bir iki puan da altında aldı. 
MHP’den evet gelip gelmediği kulislerde tartışılmaya başlandı. Kimine göre Ak Parti içindeki bir kısım oylar hayır’A kaydı MHP’nin evet oyları bunu tamamladı. Kimine göre ise Trabzon’da evet oyları sadece Ak Parti’den geldi.
İlçeler arasında Beşikdüzü’nde Hayır çıkması ise AK Parti’yi üzdü.
Hatta bazı sinirlenen Ak Partililer bunda sorumluluğu Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu sorumlu tuttular.
Referandum sonrası herşeyin değişebileceğini ifade edenler oldu. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son haftalarda Beşikdüzü’ne ağırlık vererek mitingler yapması buradan gelen anketleri yeterli bulmaması olarak şimdi daha net görülebilir.
Sonuçta evet çıktı. Trabzon’a eveti destekledi.

Muhammer Demeli’ye göre sonuçlar

MHP Trabzon eski İl Başkanı Muhammer Demeli, seçim sonuçlarını meydandan takip etti. Sonuçlar geldikçe, “MHP hayır” dedi diye ekledi.
Demeli’ye göre hayır koalisyonu tutmadı. Hem Türkiye genelinde hem de Trabzon’da.. Kendisine,” Evet ve hayır koalisyonları bu sonuçlara göre hedeflerini tutturamadılar” dedik. İki tarafında üzgün olduğunu düşünüyoruz dedik. Buna katılmadı. “Ülkenin yarısı hayır diyor bu durumda böyle bir değişim doğru değil” diyerek üstledi. 

Volkan Konak’tan ilk mesaj YSK oldu

Volkan Konak seçim süreci boyunca pek konuşmadı.
Hatta hiç konuşmadı.
Kararını duyurmadı.
Pek tartışmalara girmek istemedi.
Ama şarkılarının kullanılmasına CHP’ye izin verdi
Yani Konak ‘hayır’cı idi diyebiliriz.
Dün referandum sonuçları açıklandıktan sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
YSK’yı hedef aldı.
YSK’nın sonuçları açıklamasının ardından şu notu paylaştı;
“Seçim doneminde, yapılan haksız rekabette ağzını açmayan YSK nın tarafsız olması mümkün mü?”

 Ak Parti’de milletvekillerinin performansı ne?

Referandum çalışmaları boyunca Ak Parti’nin milletvekillerinin yaptığı çalışmalar şimdi değerlendirmeye alınacak. Hatta Belediye Başkanlarının da çalışmaları değerlendirilecek. Alınan evet oranı kesinlikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu memnun ettiği düşünülemez.
Özellikle kent merkezinden.. Yapılacak değerlendirmede ilginç bir tablo karşımıza çıkabilir. Yani lafı uzatmadan eğip bükmeden şunu demek istiyoruz; Trabzon’da bazı isimler değişebilir. Bakan Süleyman Soylu’nun önündeki Trabzon dosyası şimdiden yazılmaya raporlar incelenmeye başlamıştır. Yapılan çalışmalarda performans değerlendirilirken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kendisi ve çevresi de bu performans değerlendirilmelerinde nereye konacak? İşte burası da önemli..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar