Anahtar Deliği 17.02.2021

Anahtar Deliği'nden bakmaya devam ediyoruz.

Anahtar Deliği 17.02.2021

Böyle giderse koronavirüste daha çok zirvede kalırız!

Önceki gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin koronavirüs vaka sayılarını haftalık olarak duyurulacağını belirterek ilk haritayı da paylaştı.

Haritaya bir baktık ki, yüz bin kişi üzerinden gerçekleştirilen oranlama da Trabzon ülkenin zirvesinde yer alıyor!

Bu ne yazık ki kural tanımayışımızın bir göstergesi…

Hafta sonu sokağa çıkma yasağını “Bu bir yasak değil sadece kısıtlama” diyerek bulduğu her boşluktan çiğneyen binlerce kişi var.

Sanki hafta boyu her yer kapalıymışçasına cumartesi-Pazar günleri marketlerde sıra oluşturanlar var…

Eline bir ekmek alıp sahil turu atan var…

“Evin önü bişe olmaz” diyerek sitelerdeki kamelyalarda toplanıp çay sohbeti yapanlar var…

Bu bir sorumsuzluk örneği net!

Ama gel gör ki bütün hata da vatandaşın mı? Kesinlikle değil…

Bizce burada baş sorumlu Trabzon Valiliği ve onu takiben emniyet güçleridir.

Yasağa rağmen çoluk çocuk sokağa çıkanlar, sahil turu yapanlar sadece uyarıyla geçiştirilirse vakalar artarak devam edecektir.

İl bazında tedbir uygulamasına geçilmesine rağmen hala ek bir tedbir alınmış da değil. Bu konuda şuana kadar Valilik’in geç kaldığı ortada.

Umarız açıklanan tablo sonrasında gereken ders alınmıştır ve bir an önce harekete geçilir…

Vekil adayları yeniden sahaya çıktı

2018 yılında yapılan genel seçimlerde Trabzon Milletvekili olmak için AK Parti 5. Sıradan aday olan Vehbi Koç ile 6. Sıra adayı olan Selçuk Çebi yeniden sahaya indi.

Özellikle Vehbi Koç Ortahisar ilçe kongresi, AK Parti İl Gençlik Kolları kongresi ve İl Olağan Genel kongresinde dikkat çekti.

Aynı kongrelerde Selçuk Çebi de vardı ancak geri planda kalmayı tercih etti.

Adının ilk açıklandığı zamanlarda Trabzon’da tanınmayan Koç ise, 2023 seçimleri çalışmalarına erken başlayarak kendisini hatırlatma çalışmalarına başlamış.

Koç hem daha aktif davrandı hem de kürsüye konuşmaya çıkanların selamlama konuşmalarında kendisine yer buldu.

Hatta birkaç yerel gazeteye de özel röportaj vererek 2023 seçimlerini işaret etti ve “Hevesim de isteğim de var” cümlelerini kullandı.

2023 seçimlerinde Koç ve Çebi isimlerinin sıkça duyulacağının sinyalleri şimdiden veriliyor.

Metin Kaya kongreye neden katılmadı?

AK Parti Trabzon kongresine en iddialı şekilde hazırlanan isimlerden biri kuşkusuz Metin Kaya oldu.

Kaya, Sezgin Mumcu’nun başkan olarak atanmasına rağmen adaylığını sürdürerek “Son ana kadar adayım” demişti.

Adaylık konusunda büyük reklam çalışması gerçekleştiren Metin Kaya kongre salonunda yer almadı.

“Yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemesi halinde adaylıktan çekilirim ” diyen Kaya kongrenin öncesindeki akşam gözaltına alınmıştı.

Kaya’nın kongre sırasında da savcılıkta ifade verdiği ve bu nedenle kongreye katılamadığı ortaya çıktı.

Trabzon’da iki başhekimden sert tepki

Gara’da şehit olan 13 vatandaşımız için Türk Tabipler Birliği bir mesaj paylaştı. Ancak mesajda kullanılan ifadelerin ucu açık olunca tartışma alevlendi.

Trabzon’dan da iki başhekim Birliğe sert tepki gösterdi.

Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Birliğin kendine yakışanı yaptığını belirterek “Eleştirenler boşuna eleştirmiyor. Meslek örgütümüzden soğuttunuz bizleri, utanıyorum sizden, elinize geçirdiğiniz kurumları yıpratmayı bırakın. Adam gibi açıklama yapacaksanız yapın ya da susun. Yaşamını yitirenler dedikleriniz içinde PKK terör örgütünce kaçırılıp, acımasız şekilde infaz edilen ve onları kurtarmaya giderken ŞEHİT olan askerlerimiz var. Şerefle, şanla vatan ve millet uğruna ŞEHİT oldular. Yaşamını yitirenler dedikleriniz ve şehitlerimizle aynı cümle içinde kastettiğiniz 50 yeraltı faresi, PKK’lı terörist gibi en kısa sürede zihniyetinizde yok olur inşallah” ifadelerini kullandı.

Bir tepki de Vakfıkebir Başhekimi Aydın Kant’tan geldi. Kant ise şu ifadeleri kullandı; Kelime oyunu yaptığınız kitle, maalesef kağıt üzerinde de olsa temsil ettiğiniz hekimler. Kendinizi çok akılı mı sanıyorsunuz? Ya da bizi aptal? Gara’da yaşamını yitirenler derken kimi kastettiğinizi anlamıyor muyuz, kendi aranızda yaptığınız bu ilkokul çağı kelime oyunu zekanızla gurur mu duyuyorsunuz? Siz asla beni temsil etmiyorsunuz. Ben orada şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet dileyen, bu fakir halkın parasıyla okuyan bir hekimim. Şehitlerimizin sizin temennilerinize de ihtiyacı yoktur. Malum delege sistemi nedeniyle gerekeni yapamadığımız bu oluşuma tüm meslektaşlarımı tepkiye davet ediyorum

AK Parti kongresinde dikkat çeken detaylar

AK Parti Trabzon’da 7. Olağan il kongresini gerçekleştirdi.

Yapılan kongrede koronavirüs nedeniyle sıkı tedbirlerin alındığı görülürken, güvenlik önlemleri de dikkatlerden kaçmadı.

Bir başka dikkat çeken durum ise AK Parti kongrelerinin vazgeçilmezi olan ve büyük bir coşkuyla eşlik edilen müziklerdi.

Gara’da gerçekleşen ve 13 vatandaşımızın şehit olması ile sonuçlanan olay sonrası salonda müzik yayını yapılmadı.

Salonda bir başka dikkat çeken detay ise ay görseli üzerine işlenen Bize Her yer Trabzon sloganlı pankarttı.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve muhalefet tarafından eleştirilen aya astronot gönderme projesine sahip çıkarak gönderme yapılan pankartta horon oynayan astronotlara yer verildi.

Ayrıca salonun içine girenlerin maskeleri de değiştirildi. Gelenlerin mevcut maskeleri çıkarılıp atılırken yerine yeni maskeler verildi.

Trabzonspor’da vakaların sonu gelmiyor

Trabzonspor’da koronavirüs vakalarının sonu gelmiyor.

Dün bu köşeden vakaların çıkmaya devam edeceğini düşündüğümüzü yazmıştık, ne yazıkki de öyle oldu.

Dün yine 2 futbolcunun daha koronavirüs testi pozitif çıktı, böylelikle toplamda rakam 6’ya yükseldi.

Futbolcu kadrosunun yanı sıra çalışanlarda da koronavirüs testi pozitif çıkanlar var. Anlayacağınız virüs yayılmış durumda.

Bizi korkutan yeni vakaların da çıkabileceği endişesi…

Peki vakalar nasıl bir anda patladı, kimden bulaştı? Orası tam bir muamma.

Kritik maçlar öncesinde yaşanan koronavirüs kabusu nasıl atlatılacak, daha sert tedbirler alınır mı? Gözümüz kulağımız Trabzonspor’da

Bu arada normalde koronavirüse yakalananların isimlerini Trabzonspor açıklamadığı için biz de paylaşmıyoruz.

Ancak malum sosyal medya nedeniyle herhangi bir şey gizli kalmıyor.

Başakşehir maçında şimdilik görünen o ki kalecimiz 18 yaşındaki Kağan Moradaoğlu olacak…

Hızlı tren artık müjde mi?

Dün gerçekleştirilen AK Parti Trabzon İl Kongresi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Herkesin gözü kulağı Erdoğan’ın Trabzon için bir yatırım müjdesi verip vermeyeceğindeydi…

Erdoğan beklendiği gibi bir müjde verdi… O müjde hızlı tren oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Akçaabat-Arsin güzergahındaki raylı sistemi de hayata geçirmek için çalışıyoruz. Trabzon-Erzincan Hızlı tren projemizin güzergah etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Buraya kadar güzel, zaten biz de yıllardır Trabzon’da kimse sorsanız en çok istediği kenti raylı sistemin artık gelmesidir.

Ancak artık hızlı tren müjde olmaktan çıktı. Yıllardır Trabzon’a gelen her siyasi, hızlı tren, demiryolu, raylı sistem söylemlerini ısrarla dile getirerek umut verdi.

Yıllardır belediye başkan adayları proje kitaplarına bir tren resmi koyarak vatandaş karşısına çıktı…

Açıkçası artık bizim içimizde bu konuyla alakalı bir kırgınlık oluştu. Malum bu yılın yatırım planlarında da bu konu yer almıyor.

Trabzon’un demiryolu konusunda artık somut adımları görmeye ihtiyacı var. Bu konunun müjdesi artık sadece somut adım atıldığında olabilir diye düşünüyoruz.

2020’nin eylül ayında yaptığımız “Haber61’in yıllardır demiryolu için gösterdiği hassasiyeti Trabzon bürokrasisi göstermedi! İşte tarihe yolculuk” başlıklı habere gözatarsanız ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz. İlgili haber için tıklayın;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler