Anahtar Deliği - Asım Aykan neden aday adayı oldu?.17.02.2015

Yazının başlığını okuyunca, siz de Trabzon’da siyasetle yakından ilgileniyorsanız, neden sorusunun yanıtını bulmayı düşünün.

Anahtar Deliği - Asım Aykan neden aday adayı oldu?.17.02.2015

ASIM AYKAN NEDEN ADAY ADAYI OLDU?

Yazının başlığını okuyunca, siz de Trabzon’da siyasetle yakından ilgileniyorsanız, neden sorusunun yanıtını bulmayı düşünün.

3 Kasım 2002’de yapılan genel seçimde AK Parti’nin birinci sırasında milletvekili adayı Asım Akyan vardı.

2007 seçimine gelindiğinde Aykan bu kez milletvekili sıralamasının 6. sırasına düşmüştü ama seçilmeyi başardı.

2011 genel seçiminde milletvekili listesine giremedi.

30 Mart 2014 yerel seçimine gelindiğinde Aykan Büyükşehir Belediye başkan aday adayı oldu, aday gösterilmedi.

Aykan’ın siyasi grafiğinde giderek gerileme yaşanmasına rağmen, 7 Haziran genel seçimleri için ayağa kalkıp milletvekili aday adayı olarak yola çıkmasının esprisi ne olabilir diye, iktidar partisinde herkes bu soruyu birbirine soruyor!

FATİH DEVLET HASTANESİ SOS VERİYOR!

Fatih Devlet Hastanesi dalında uzman olan önemli doktorlarını özel hastanelere kaptırdı.

Gidenlerin yerlerini doldurmakta sıkıntı yaşandığı, hastaneye derdi için gidenler tarafından anlaşılıyor.

Gastroontoloji’de yıllarca görev yapan ve Trabzon halkı tarafından tutulan doktoru özel hastaneye transfer olduktan sonra yeri doldurulmadığı bariz bir şekilde görülüyor.

Uzman Doktor Murat Erkut, genç olmasına rağmen, kendisini şimdiden ya yorgunluk basmış ya da kapağı başka bir yere atmak için gün sayıyor.

Hasta muayene günleri bile hasta kabul etmemek için özel işlerini gerekçe gösteriyor.

Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi ve Devlet Hastaneleri Genel Sekreterliği’ni uyarıyoruz.

Özel hastanelere kaptırdığınız kaliteli hekimlerin yerlerini doldurmaya bakın ve elinizi de çabuk tutun.

Vatandaşların büyük çoğunluğu şifa bulmak için yine devlet hastanelerinin kapısını çalıyor.

Polikliniklerde adım atacak yer yok.

Ancak, derdine çare olmadan sağlık sıkıntısı yaşayan insanlara kapıyı göstermeyin!

TRABZON CHP HEYETİ KILIÇDAROĞLU’NA ÇIKIYOR

CHP Trabzon teşkilatları, Parti Meclisinin almış olduğu birinci sıra milletvekili adayı için genel merkezin kontenjan kullanacak kararı karşısında isyan etti.

Topluca Ankara’ya gitme kararı aldılar.

Dün akşam otobüsle Ankara’ya hareket eden CHP Trabzon heyetinde, İl Başkanı Uzun’un yanı sıra, tüm ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları, İl ve Ortahisar ilçe başkanlıklarından istifa ederek milletvekili aday adayı olan Yavuz Karan ile Ahmet Kaya’da yer aldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün meclis grup toplantısının ardından görüşme randevusu alan CHP heyeti önseçimi başından beri savunan tüm teşkilatlar ve tabanın tepkisini dile getirip, milletvekili adaylığı düşünün kim varsa önseçime girsin şartını getirmesini isteyerek, hakim huzurunda önseçim yapıldıktan sonra kontenjan kullanılma kararının gözden geçirilerek değiştirilme sözünü almak için bastıracaklar.

BALTA BUGÜN AÇIKLIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönem bile hayalinde milletvekilliği olan Muhammet Balta bu hayalini gerçekleştirmek için yola çıktı.

Bakan Yardımcılığı görevinden istifasını verdikten sonra soluğu seçim bölgesi olan Trabzon’da aldı.

İl genel meclis başkanlığı ve il başkanlığı dönemlerinde de kamuoyu nezdinde güzel intibalar bırakan Balta, milletvekili adayı gösterilmesi halinde, Büyükliman bölgesinde eksikliği duyulan siyasetçi boşluğunu dolduracak kişiliğe ve kapasiteye sahip bir isim.

Bugün milletvekili aday adaylığı için resmen müracaatını yapacak olan Balta’nın, Büyükliman bölgesinden Salih Cora, Müminhan Bilgin, Mesut İskenderoğlu, Nevzat Çabuk gibi bölgeden güçlü ve AK Parti’ye mal olmuş güçlü rakipleri var.

TRABZON KONTENJANINA SÜRPRİZ İSİM!

12 Eylül öncesinin hızlı solcularından Nuri Aydın, hiç yalpa yapmadan çizgisini devam ettiriyor.

CHP’ye her koşulda destek veren Aydın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük destekçilerinden biri.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimde Trabzon veya başka bir ilden milletvekili adayı olmayı kafasına koymuş, Kılıçdaroğlu ile de bunun görüşmesini yaparak, sözünü almış.

Bugün partinin Trabzon teşkilatları Ankara’da Kılıçdaroğlu’nu ikna edip geri adım attıramaması halinde, birinci sıraya Canalioğlu değil de Nuri Aydın gelirse kimse şaşırmasın!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler