Anahtar Deliği 17.01.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 17.01.2017
VALİ YÜCEL YAVUZ ZİYARETİ VE ŞİFRELERİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, göreve başladığında 15 Temmuz gibi olağanüstü durumlar yaşandı. Bu nedenle kentle buluşması zor oldu. Gecikti.. Şimdi arayı kapatmaya çalışıyor. Haftada 3-4 gün gelen randevuları öğleden sonra almaya başladı.

Haber61 ekibi de dün akşam Trabzon Valiliği makamındaydı. Akşam saat 17 gibi Vali Yücel Yavuz, Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu ve ekibini kabul etti.

Vali Yücel Yavuz Haber61 sahibi Akıncıoğlu’na, “Çoğu haberleri sizden takip ediyoruz. Önemli işlere imza atıyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. Ülkemizin bu zor günlerden geçtiği dönemde her zaman devletimizin yanında oldunuz.

Trabzon’un yanı sıra gurbetçelerimizin de anında ulaşabileceği bir haber siteniz var” dedikten sonra elindeki telefonu gösterdi. Telefonundan anında takip ettiğini, kamuoyunda yapılan yanlış algıları Haber61’in giderdiğini ve bundan çok memnu olduklarını söyledi.

Tanju Akıncıoğlu da, bölgenin ilk kurulan ve en güçlü haber portalı olma özelliğini her yıl yaşayan Haber61’in yeniliklerle yoluna devam ettiğini ifade ederek, sitenin teknik alt yapısı ve ekibiyle alakalı bilgiler verdi. Yatırımlar, projeler, Trabzon’un ulaşım sorunu gibi konular konuşulduktan sonra sıcak bir sohbette yapıldı.

Vali bey samimi.. İçten.. Trabzonlularla sohbetlerinden bahsetti biraz.. Trabzonluların gencinin de yaşlısının da aynı olduğunu ifade ederek, “Buranın insanını çok seviyorum. Hepsi kardeşim, dostum arkadaşım. Bakıyorsunuz 70 küsür yaşında iş bitmiş diyorsun. Bir başlıyorsun sohbete aman aman ne iş bitmesi.. İki dakikada hayat dersi verip bir de üstüne espri yapıp gönderiyor seni.. Her zaman onlarla bir arada olmak için dışarıya çıkıyorum. Bazen çıkamıyorum. Yoğunluktan. Ama boşluk bulup fısatı değerlendirip aralarına karışıyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Onları dinlemek onlarla çay içmek çok neşeli ve güzel” dedi.

Vali bey Trabzon’a hemen alıştı..

Burası kesin.

Ziyaretin şifrelerini verdik biraz.

Yakında detayları yine paylaşacağız.

ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU HANGİ MAÇLA AÇILACAK?

Bordo Mavililer Akyazı’da açılan Trabzonspor’un Şenol Güneş Stadyumu’na maç seyretme keyfini yaşamak istiyor. Stadyumda futbol oynanması için yoğun bir çalışma var. Eksiklik tamamlanıyor. Açılmıştı ama neden eksik var diyenleriniz vardır. Evet. Doğrudur ama resmi açılış sonrası yine herşey tamam olsun diye çalışma yapıldı.

En küçük eksiklik bile çok önemli olabilir. Merak etmeyin. Ne zaman açılacağını öğrendik. Çok yakında.. Hemde bir kaç haftaya kalmaz. Evet. Doğru duydunuz. Trabzonspor Gaziantep ile oynayacağı maçta Şenol Güneş Stadyumu açılacak. Seyiricisiyle buluşacak. Bu büyük buluşmada Trabzonspor’un da taraftarlarına minik sürprizleri olacak. Açılış maçı için Trabzonspor yönetimi özel ekip kurdu. Bu ekip ince eleyip sık dokuyor. Bordo mavililerin sevgisiliyle buluşma yeri Şenol Güneş Stadyumu, gelin gibi olacak..

TFF AVNİ AKER’DE KALDI

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde halen Avni Aker’i Trabzonspor’un stadyumu olarak veriyor. Takımların stadyumlarının yer verildiği bölümünde Trabzonspor’un stadyumu olarak Avni Aker’in fotoğrafları  bulunuyor. 19. hafta müsabakalarında Trabzonspor- Gaziantep kısmında stadyumun yeri olarak boş kutu halen dolmamış. Trabzonspor’dan net bir cevap gelmediğinden sanırız ki orası boş. Yakında doldururlar. Çünkü Antep maçında Trabzonspor büyük ihtimalle Şenol Güneş Stadyumu’nda sahaya çıkacak. 

BÖLGEDE KONTROLSÜZ YAPILAN PATLAMALAR!

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Trabzon Temsilcisi Hakan Civelek ile birlikte hem kurucusu hemde sahibi olduğu Royal Madencilik ofisinde bir araya geldik. Ofisin girişinde sıcak bir karşılamadan sonra Trabzon ve Trabzonspor ile ilgili konuşmaya başladık. Sohbet koyulaştıkça derdi daha da arttı. Ama sohbetin asıl kısmı bize göre Hakan Civelek’in patlayıcılar hakkındaki endişesi. Alelade izinler alınarak kentsel dönüşüm gibi projeler gerçekleştirilirken patlatılan dinamit ve bunlara benzer patlayıcılardı konu..

Bu endişesi konuştukça bize de bulaştı! Haklıydı.. Uzman olmayanların böyle izinler alarak patlayıcılar kullanması acı sonuçlar doğurabiliyor. Bu endişesini daha da sık sık dillendirmesi gerekiyor. Birde Doğu Karadeniz’de madencilik üzerine yadırganamayacak kadar çoğunlukta bir kitle var aslında. Hakan Civelek’in hedefi şu; meslektaşlarını bir araya getirmek, mesleki aktiviteleri daha da sık yapılmasını sağlamak. Yakın zamanda temsilciliğini aldığı Madencilerin kent gündeminde daha sık göreceğe benziyoruz. Sohbetimiz sonlanırken fikirlerimizi not etti.

Takipteyiz artık.. Bölgede madencilerimizin daha etkin olması ve kent sorunlarına çözüm noktasında daha aktif rol almaları gerektiğini düşünüyoruz. 

Bu arada kendisine Kalandar Soğuğu filminden bahsettik. Hani şu Oscar adayı olan ve Trabzon ile Türkiye’ye büyük gurur yaşatan yapıt! Artık dünya klasikleri arasına girecek kadar ödül aldı.. O filmde Doğu Karadenizli bir madenci canlandırılıyor. O filmin senaristi, oyuncuları ve yönetmeni ile irtibata geçeceğini de söyledi.

Nedenini bir süre sonra yazacağız yine burdan….
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar