Anahtar Deliği 16.1.2016

 TABZON AVRUPA’YA AÇILIYOR  Ankara’da düzenlenmeye başlayan Her Yönüyle Trabzon etkinlikleri, ardından İstanbul’da geleneksel olarak yapılmaya başlandı.  Bu yıl da Antalya ve Bursa’da ilk olarak Trabzon günleri yapılmaya başladıktan sonra, ilk olarak bu y

Anahtar Deliği 16.1.2016

 TABZON AVRUPA’YA AÇILIYOR

 Ankara’da düzenlenmeye başlayan Her Yönüyle Trabzon etkinlikleri, ardından İstanbul’da geleneksel olarak yapılmaya başlandı.

 Bu yıl da Antalya ve Bursa’da ilk olarak Trabzon günleri yapılmaya başladıktan sonra, ilk olarak bu yıl yurtdışına bu yıl açılıyor.

 Yurtdışında yine ilk etkinliğe imza atacak olan il Trabzon olacak ve tarihe geçecek.

 24-28 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Dortmunt şehrinde yapılacak Her Yönüyle Trabzon etkinliği için Trabzon üzerine düşeni yerine getirmek için gayret ederken, Almanya’da yaşamını sürdüren hemşerilerimiz de Dortmunt etkinliğinde bir aksilik çıkmaması için koşuşturuyorlar.

 DORTMUND YÜKÜ BÜYÜKŞEHİR’İN

 DORTMUND YÜKÜ BÜYÜKŞEHİR’İN

 Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının dün ki gündeminde Dortmund’ta yapılacak Her Yönüyle Trabzon etkinliğine Büyükşehir kontenjanından katılacak ve Büyükşehir bütçesindin yollukları karşılanacak personelle ilgili görüşme yapıldı ve karar verildi.

 Alınan karara göre Büyükşehir ve Ortahisar belediye başkanları hariç, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin tamamı Dortmunt’ta düzenlenecek etkinliklere katılımlarında tüm masrafları Büyükşehir bütçesinden karşılanacak.

 Bununla ilgili görüşme dün mecliste yapıldı ve karara bağlındı.

 Bu arada Durtmund’ta düzenlenecek etkinliklere katılacak –her basın kuruluşundan bir kişi- ismin masrafı da Büyükşehir tarafından karşılanacağı şeklinde.

 ONDAN MUTLUSU YOK

 ONDAN MUTLUSU YOK

 Son yıllarda en çok konutun yapıldığı ilçe Yomra.

 Yomra’ya bağlı Kaşüstü Mahallesi ile birlikte halı hazırda kullanıma hazır vaziyette yeni yapılmış on bin konut olduğu Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun ifadesi.

 Her konuda iddialı olduğunu söyleyen Başkan Sağıroğlu ilçenin artan nüfusundan  mutlu oluyor.

 Yaklaşık on bin civarında olduğunu söylediği konutların dolmasıyla Yomra ilçesinin nüfusunun 50 bine dayanacağından memnun.

 Aşırı artan nüfusa nasıl hizmet getiririm korkusu duymayan Sağıroğlu, hızlı nüfus artışından da son derece mutlu.

 BOĞAZ KÖPRÜSÜ TRAFİĞİNİ GEÇTİ!

 BOĞAZ KÖPRÜSÜ TRAFİĞİNİ GEÇTİ!

 Akşam mesai bitiminin ardından gecenin belli saatlerine kadar, Yomra’dan Trabzon’a gelmek, ya da Trabzon-Akçaabat arası karayollarında yol almak mucize gibi.

 İstanbul’un tıkanan köprü trafiğini aratmıyor.

 On kilometre yolu 2 saatten önce araçla aşmak zor oluyor.

 Güney Çevre Yolu ya da Yomra Akçaabat arası sahil yolunun dört gidiş dört geliş şekline dönüşmesi mümkün olur mu bilemiyoruz, mühendislik hesabı gerekir.

 Biz ihtiyaç olduğunu gündeme getiriyoruz, yetkililer de erkenden çözüm bulsunlar, ulaşım sorunu deyip geçmemek lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler