Anahtar Deliği 16.11.2016

Anahtar Deliği 16.11.2016

Anahtar Deliği 16.11.2016
VALİ YÜCEL YAVUZ’UN TGC ZİYARETİ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni seçilen yönetimini Trabzon Valisi Yücel Yavuz ziyaret etti. Ziyaretin zamanlaması meslektaşlarımız arasında tartışıldı. Mesela şöyle diyen oldu; “CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Vali beye istifa çağrısında bulunmasından dolayı ziyaret ediyor. Çünkü ona soru geleceğini cevap vereceğini biliyor. Yoksa neden şimdi? Daha önce neden değil?” 
İşte böyle diyenler oldu.

Konuyu atlayanlar için tekrar edelim; CHP Lideri Kılıçdaroğlu Vali Yücel Yavuz’un Trabzon’da Başbakanlık otobüsüne çıkması ve vekiller ile bakanlarla poz vermesini siyasi bir davranış olarak algılayıp etik dışı dedi ve Vali beyi istifaya davet etti.
İşte bu konu dün kendisine soruldu; ” Ben Başbakanlık programına katıldım. Her bakanın temsilcisiyim.” diyerek cevap verdi.
Diğer taraftan Vali Yücel Yavuz, KHK soruşturmaları ve FETÖ’dan açığa alınmalarla ilgili de bazı soruları da yanıtladı. 
“Açığa alınmalarda mağdur olanlar şikayet ediyorlar. Valilik bürosunda başvurulacak olan masadan hiçbir sonuç alamadıklarını söylüyorlar. Buna ne diyorsunuz?” sorusuna Vali Yücel Yavuz, “Kılı kırk yararak FETÖ unsurlarını temizliyoruz. Asla böyle birşey olamaz. Çok dikkat ediyoruz” diyerek cevap verdi. 

VALİ YÜCEL YAVUZ KİMİ İŞARET ETTİ 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla buluşmasında; “Sosyal medya sayesinde sizin sayenizde 3-4 saat önceden olayları öğreniyor konuyu araştırmaları için arkadaşlarıma talimat veriyorum” demişti. Haber61’den arkadaşımız Levent Ustabaşı da, “Sayın valim siz bize rahat ulaşıyorsunuz da biz size ulaşamıyoruz” diye cevap verince Vali bey de basın müdürünü işaret etti. Yani top Salih Özkan da... Akılda kalan, sorulmak istenen ne var sa Salih Özkan, anında Vali beyle köprü olacak. İvedilikle...


HÜSEYİN ÖRS VE AK PARTİ’NİN TERCİHİ 

MHP’nin milletekili adayı Hüseyin Örs, en son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği destekle akıllarda kaldı. Bakan Soylu’nun terör konusunda çıkışları ve yaptırımlarından dolayı destek verdi. Örs hem MHP’den hem de AK Parti kanadından büyük destek gördü. “Siyaset sadece laf yetiştirmekle, muhalefetlik yapmakla değil destek olmakla da olur” dedirtti. Aldığımız duyumlara göre Hüseyin Örs ile ilgili kamuoyu araştırması yapan bazı AK Kulisler var! Bu AK Kulisler Hüseyin Örs’ü AK Parti’de görmek ister misiniz? diye soruyor. Anladığımız kadarıyla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için değil de, vekillik için. Öyle düşündük. Herhalde Trabzon’da 6 vekil çıkartmak için AK Parti’nin seçim planlarından biri bu! Kulisler şaşırtır ama yalan söylemez! 


EN BAŞARILI İL TRABZON

Her ay Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen il başkanları toplantısı bu hafta sonu da gerçekleştiriliyor. Dün toplantıların ilk ayağı yapıldı. Trabzon’dan İl Başkanı Haydar Revi ve İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ile teşkilat üyeleri birlikte gittiler. İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, tüm teşkilatlar içinde çalışmalarından dolayı Trabzon çok başarılı iller arasında olduğunu söyledi. Bunun da toplantıya yansıdığını ve bu başarının mimarının Trabzon’daki teşkilat üyesi arkadaşları olduğunu vurgulayarak hepsine tek tek teşekkür etti. Başkan Ayvazoğlu haklı gururu yaşadı. İl Başkanı Haydar Revi ve İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu bu toplantılar dışında 2 saat boyunca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanındaydılar. Trabzon’u konuştular. Bakan Soylu’nun Trabzon ile ilgili sorularına cevap verdiler. Toplantılar bugün de sürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler