Anahtar Deliği - Trabzonlu hakemler önemli maçlara atandı - 16.08.2022

Fatih'in torunları neredeydiniz! Vali Ustaoğlu’nun gergin anları, Selahaddin Çebi’den ince espri! Trabzon Türk Ocağı’ndan sert tepki! Babacan Trabzon’u yine unutmadı!

Anahtar Deliği - Trabzonlu hakemler önemli maçlara atandı - 16.08.2022

FATİH'İN TORUNLARI NEREDEYDİNİZ!

Trabzon’un Fethi’nin 561’ci yıl dönümü sönük geçti.

Organizasyonun iyi yapılmadığı açık seçik ortada. Bir anlamda, “adet yerini bulsun” der gibi yapıldı. Her konuşmasına başlarken, “ Fatih’in feth ettiği, Kanuni’nin doğduğu…. diye sözlerine başlayan siyasi ve siyasetin aktörlerini bu etkinlikte göremedik.

Trabzon gibi sinerjisi yüksek, dinamikleri aktif olan bu etkinlik ve organizasyon yakışmadı. Maraş Caddesi’inde yapılan fetih yürüyüşünde Ortahisar Kaymakamı ve Ortahisar Belediye Başkanı vardı.

Neredeyse yürüyüş pankartını taşıyacak, adam bulunamayacaktı. Bu kadar festival ve son olarak Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarında taze tecrübe edinmiş bir Kentte bu umursamazlığı kabul etmiyoruz.

Trabzon bu kurulamaları bütün ilçe yöneticileri, muhtarları, sivil toplum örgütleri, sanatçıları, aydınları, iş insanları ve bilim adamlarıyla kutlamalıydı. Fakat olmadı. İnşallah seneye bu etkinlik öyle coşkulu geçer ki, bütün bu olumsuzluklar hafızalardan silinir!

VALİ USTAOĞLU’NUN GERGİN ANLARI
Trabzon'un fethinin 561’inci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Zağnos Vadisi’ndeki organizasyonun yakıcı güneş altında yapılması ve güneş önleyici önlemlerin alınmaması, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun tepkisine neden oldu.

Vali Ustaoğlu protokolde otururken ceketini çıkarmak zorunda kaldı. Tören boyunca da yakıcı güneşten bunalan Ustaoğlu, sürekli terini kurulamak zorunda kaldı. Hemen yanında oturan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da sıcaktan bunalınca, törene aynı şekilde ceketsiz devam etti. Vali Ustaoğlu törenin ardından yaptığı açıklamada, fetih etkinliklerinin sönük geçtiği belirterek, “Vatandaşlarımız Trabzon’un fethinin yıl dönümü etkinliğine yeterince ilgi göstermedi. Organizasyonun yapıldığı bu alan, hava şartları dolayısıyla uygun olmadı. Gelecek yıl daha görkemli bir tören düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi.

SELAHADDİN ÇEBİ’DEN İNCE ESPRİ!
Trabzon'un fethinin 561’inci yıl dönümü kutlama töreni öncesinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Zağnos ve TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuri, Zağnos Vadisi’nde bir araya geldi. Zağnos Vadisi’indeki bir kahvehanede törenin başlamasını bekleyen ekipte yer alan Selahaddin Çebi espriyi patlattı.

Çebi kendilerine fotoğraf çeken basın mensubunun, “Başkanım 5’li masayı kurmuşsunuz” söylemine Çebi, “Bizim masamızda oturanlar belli. Bunu masasındaki sayıyı gizleyenler düşünsün” şeklinde cevap verdi. Çebi’nin bu cevabı ortamda kahkahaların atılmasına neden oldu.

TRABZONLU HAKEMLER ÖNEMLİ MAÇLARA ATANDI
Süper Ligin 2. haftası Trabzonspor-Hatay maçı ile başlamıştı. Maçı Kayseri bölgesi hakemi Abdulkadir Bitigen yönetti. Trabzon bölgesi hakemleri ise bu hafta İstanbul takımlarının maçlarına atandı. Özellikle şampiyonluk mücadelesinde yer alan Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir maçlarında Trabzonlu hakemlerin görev alması dikkat çekti. MHK tarafından Galatasaray- Giresunspor maçında FIFA yardımcı Abdullah Bora Özkara, pazar günü Alanyaspor Beşiktaş maçında Hakem Yasin Kol, pazartesi Konya -Başakşehir maçında yardımcı olarak Özgür Ertem atandı. Trabzonlu gözlemcilerden ise Ümraniye- Antalyaspor maçına Sabit Hacıömeroğlu, Konyaspor- Basakşehir maçına ise Hikmet Öksüzoğlu atandı. Bu durum yeni MHK üyesi İsmail Köse için olumlu bir izlenim oluşturdu.

TRABZON TÜRK OCAĞI’NDAN SERT TEPKİ!
Trabzon Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sarı, 15 Ağustos 2022’de Sümela Manastırı’ndaki ayini yönetmek için bir gün öncesinde Trabzon’a gelen Piskopos Bartholemeos’a “Ekümenik Patrik Bartholomeos” ibarelerini taşıyan Trabzonspor forması hediye edilmesine sert tepki gösterdi. Sarı’nın açıklaması şöyle;
“Son zamanlarda maalesef özellikle Trabzon’da gizli hedeflerine ulaşmak için sinsice faaliyet gösterenlerin de en önemli motive kaynağı yine patrikhane ve onun bizim nezdimizdeki Başpiskoposu’dur. Sözde Patriğin girişimleri, Lozan Antlaşması’nda statüsü belirlenen sözde Patriğin yetkisini aşmaktadır. Bir süredir devam eden ve bu sene Trabzon’un fetih tarihi olarak tescillenen 15 Ağustos’ta dini faaliyetlere kapalı olan Sümela Manastırı’nda bu fesat ocağına ayin yapma izni verilmesi de manidar olmuştur. Daha da önemlisi 15 Ağustos 2022’de Sümela Manastırı’ndaki ayini yönetmek için 14 Ağustos 2022’de Trabzon’a gelen Piskopos Bartholemeos’u karşılayan bir kişi kendisine kameralar önünde arkasında “Ekümenik Patrik Bartholomeos” ibarelerini taşıyan Trabzonspor formasını hediye etmiştir. Bu önceden planlandığı belli olan tiyatral gösteriyi, formayı büyük bir memnuniyetle ve gülerek alan bu sözde Patrik tamamlamıştır. Patrikhane böylece gizli amaçlarını adeta saklamadan teşhir etmiştir. Özellikle geçen seneki sözde ayini yönetmek için Trabzon’a gelen ve o ziyaretinde de bu şehrin en önemli ortak değeri Trabzonspor’un maskesini takarak ve Trabzonspor ile ilgili yapmacık övgülerle Trabzon halkının gönlüne bir yılan gibi girmeye çalıştığının farkındayız. Önceden beri Türk devletinin zayıf olduğu dönemlerinde bir fesat ve bölücü ocağı olan patrikhaneye ve ona bilerek veya bilmeyerek çanak tutanlara şunu haykırıyoruz:
Biz gücünü tarihinden ve Türk milletinden alan Türk Ocakları Trabzon Şubesi olarak bu organize gösteriden derinden rahatsızlık duyduğumuz gibi tehlikelerin farkında olarak dim dik ayaktayız ve vatanımızın, milletimizin yılmaz bekçileriyiz. Bizler bu milletin sevdalıları olarak, tarihten atalarımızın şanlı mücadelelerinden aldığımız ruhla, Trabzon ve çevresindeki gizli ve zehirli emellerinizi biliyoruz ve sizleri yakından takip ediyoruz. Kirli ve gizli emellerinizi her zaman olduğu gibi meşru ve bilimsel yollarla boşa çıkaracağız. Mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin de gizli ve sinsi emellerinize asla izin vermeyeceğinden eminiz”

BABACAN TRABZON'U YİNE UNUTMADI!
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Trabzon'a ciddi bir önem veriyor. Bölgeye her geldiğinde Trabzon'a uğramayı ihmal etmeyen Babacan, şehrin dinamiklerini de oldukça yakından takip ediyor. Genel Başkan Babacan, Trabzonlu sporcuların ve Trabzonspor'un kazandığı başarıların yanı sıra şehrin önemli günlerini de atlamıyor. Trabzon'un kurtuluşunun 561. yıl dönümü sebebiyle Trabzonlulara mesaj gönderen Babacan, “Kadim şehir Trabzon'un fethinin 561. yıl dönümünü kutluyorum. Bu toprakları bize kazandıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ile anıyorum” ifadelerini kullandı.
Babacan'ın bu takibini kendi genel merkez ekibi mi sağlıyor yoksa Trabzon İl Kurumsal ve Tanıtım Birimi mi bilmiyoruz fakat Trabzon’a ayrı bir önem verdiğini gözlemliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler