Anahtar Deliği 16.04.2021

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 16.04.2021

Filyasyon: Asansörsüz 7. kata çıkamam

Türkiye’de koronavirüsle mücadele sürerken ilginç olaylar da gündeme geliyor.

Bu kez size aktaracağımız bu ilginç olay komşu Rize’den

Pandemi sürecinde en ön safta koşan mücadele eden gruplardan biri de bildiğiniz gibi filyasyon ekipleri.

Ancak ne yazık ki onların da aralarında işi pek umursayarak yapmayanlar çıkabiliyor.

Rize’de arkadaşımızın başına gelen olay ise şu şekilde gelişti;

Bir apartmanın 7. Katında oturan koronavirüs hastası için filyasyonlar adrese geldi.

Ancak bu sırada elektriklerin kesik olması sebebiyle asansör çalışmıyordu.

Filyasyon ekibindeki kişiler bu durum karşısında hastaya şaşırtan bir yanıt verdi: “Asansörsüz 7. Kata çıkamayız, başka bir hastaya bakalım dönüşte elektrik varsa çıkarız.”

Skandal bir cevap!

Hasta da bize aktardığında biz de şok olduk.

Belki yorgunluktan belki başka bir sebepten bu tarz bir cevap hoş değil.

Böyle sorumsuz kişiler ne yazık ki bu kadar önemli işi yürüten filyasyon ekiplerinin adını kirletmekten öteye geçmiyor.

Mesela Trabzon’da koronavirüse yakalanan vatandaşımız da kroronavirüs test sonucunun pozitif çıkmasından sadece 2 saat sonra filyasyon ekiplerinin kendisine ulaştığını ve ilaçlarıyla beraber tüm bilgilendirmeyi tarafına yaptığını aktarmıştı.

Hem kendinizin hem de bu alanda tüm iyi niyetiyleler çalışan meslektaşlarınızın emeğini yok etmemek için lütfen Biraz daha dikkat…

**

Araklı’daki altın rezervi için Trabzonspor önerisi

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi dün bir açıklamada bulunarak Araklı’da altın rezervi olduğunun kesinleştiğini söyledi. Çebi sondaj çalışmalarının da yazın başlayacağını dile getirdi.

Bunun üzerine CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu’dan bir öneri geldi.

Yeterli miktarda altın sondaj sonucunda belirlenirse, doğa ve halk sağlığı için de tehlike yaratmıyorsa bir önerileri olduğunu dile getiren Zorlu “ Kanadalı ya da başka bir ülke şirketlerine verilmemesi gerekir. Verilecekse bile Trabzonspor’un bu işin içine bir şekilde sokulması lazım. Şehrin madenlerinden, şehrimizin kulübü faydalanmalıdır. Bu konuda tüm siyasi partilerin beraber çalışması gerekir. Haydi hep beraber çaba gösterelim.” İfadelerini kullandı.

**

Mumcu bu kez Sürmene’deydi

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun ilçe ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor.

İlçeleri tek tek ziyaret eden Mumcu, dün ise Sürmene’ye gitti. Burada ilk olarak ilçe teşkilatıyla bir araya gelen Mumcu çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Daha Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu ve ekibiyle birlikte ilçede ziyaretlerde bulunan Mumcu Sürmene Muhtarlar Derneği Başkanı Aslan Aydın ve yönetim kurulu ile görüşerek talepleri dinledi.

Mumcu daha sonra da ilçedeki ÇAYKUR Fabrikası ile İŞKUR Şubesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi edindi.

**

Davut Çakıroğlu’undan istifa sonrası ilk açıklama

Trabzon Büyükşehir Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, İYİ partiden istifa ettiğini geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştı.

İstifa sonrası Belediye meclis oturumlarına katılmayan Çakıroğlu sessizliğini yaptı bir açıklama ile bozdu.

Kendini her zaman bağımsız gördüğünü belirten Çakıroğlu, Meclis üyeliğinden istifa etmeyeceğini dolaylı yoldan da olsa kesinleştirmiş oldu.

Ayrıca Çakıroğlu “Bağımsız” kelimesinin altını defalarca çizerek “Hangi partiye gidecek?” sorularını da yanıtlamış oldu.

**

Mustafa Bıyık tek hedefini açıkladı

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçede bulunan trafolara görsel güzellik kazandırdığı resimleri paylaştı. Paylaşımının atına ise bira sitem, biraz dokundurma ve biraz da hedef koydu.

Tek hedefinin Yomra’ya görsel güzellik kazandırmak ve modern bir ilçe oluşturmak olduğunu söyleyen Bıyık, engel olmak isteyenler olduğunu da belirtti.

Bıyık açıklamasında “Tek hedefim Yomra'mıza görsel güzellik kazandırmak, bu namlı ilçeyi Türkiye'nin en güzel, en modern ilçesi haline getirmektir. Bundan başka ne ticari ne de siyasi bir beklentim yok, olmayacak. Bu amaçla ilçemiz merkez mahallelerinde bulunan elektrik trafolarını sanat ile güzelleştiriyor, kötü görüntüyü ortadan kaldırıyoruz. Bizlere engel olmak için kim ne yaparsa yapsın, Yomra'yı güzelleştirmek için gayret vermekten asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Umarız Yomra’da kısa sürede barış sağlanır ve Yomralılar hak ettikleri hizmeti alırlar.

**

Cora ve Ayvazoğlu'undan önemli ziyaret

Trabzon’un iki vekili Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, Bilim ve teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.

Beraber ziyaret ettikleri Bakan Varank’a elleri boş gitmediler tabi. Hem projeler hem de isteklerle dolu dosyaları Bakan Varank’a sundular.

İki vekil müjdeleri ayrı ayrı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bahar Ayvazoğlu “Ortahisar Belediyemizin “Mutlu Köy” projesi ve Ticaret ve Sanayi Odamızdan zatıalilerine iletilmek üzere tarafımıza ulaştırılan talep, beklenti ve önerilere yakın ilgi göstererek, desteğini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, kıymetli hemşehrimiz Sn. Mustafa Varank’a şükranlarımı arz ediyorum.” Derken Salih Cora’da “ Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa VARANK beyi ziyaret ederek şehrimizle ilgili yatırımları değerlendirdik.

DOKA aracılığı ile Tonya ilçemizde yapılacak olan ata tohumu meyve suyu fabrikasına ve Şalpazarı ilçemizdeki tekstil atölyesine destekleri için teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar