Anahtar Deliği 16.02.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 16.02.2018

Anahtar Deliği 16.02.2018
YOMRA’DA O PROJE GÖZBEBEĞİ OLDU

VARYAP Holding’in Trabzon’da hazırladığı proje ilgi gördü. Yomra Özdil yolu üzerinde sanayi sitesi proje hazırladılar. Bu proje bir sene içinde anahtar teslim olacak. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu bu proje için 10 yıl bekledi. Süleyman Varlıbaş’a Yomra’da sanayi sitemizi sen yap. Buna bu ilçenin ihtiyacı var teklifiyle gitti ve uzun bir süre hazırlık aşamasındaydı ve nihayet temelleri atılmaya başlandı. Proje hazırlandı lansmanı yapıldı. Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Varlıbaş, standartların üzerinde bir sanayi sitesi hazırladıklarını duyurdu. Gerçektende öyleydi. 300 iş yerinin bulunduğu sanayi sitesi, içerisinde sosyal alanlar içeriyor. Şu anda iş dünyasından büyük talep var. Bu iş yerleri hem merkeze yakın lojistik anlamda dikkat çekiyor. Ciddi talep olduğunu öğrendik.

KORAY KOÇHAN HANGİ YERİ TURİZM İÇİN PAZARLADI

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde önemli gelişmeler yaşanıyor.
Bunun nedeni genç dinamik bir belediye başkanının Maçka hayalleri..
Belediyeyi rayına sokmak için çok uğraştı. 
Geçmişte yapılan büyük hataları halletti hizmete dönük belediye anlayışını getirdi.
Bulamaç haline gelmiş, kitlenmiş bir sistemi çözdü.
Değiştirdi.
Programladı.
Hayallerinin peşine gidiyor.
“Sadece derenin kenarına dükkan yapmakla kent dönüşümü olmaz” diyenler, baktıkları açının çok dar olduğunu zamanla anlayacaklar.
Şimdi gelelim Koçhan’a..
Hayallerinin peşinden giden başkana..
Dün basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Daha önceki basın toplantısında uzun uzun yapacaklarını ve yaptıklarını anlatınca zaman kalmamıştı. Bunu telafi için tekrar basın mensuplarını davet etti.
Nato askerlerinin geçişten kalan askeri üssünü turizme kazandıracağını söyledi. Oraya bir filminde yer alan evleri yapacağını gençleri de bu bölgeye çekeceğini ilave etti. Bunun duyulması sonrası Amerika’dan bir kaç şirketin arayarak ‘Hobbit evlerini yapmak istiyoruz’ dediğini söyledi. Yani önceki basın toplantısı amacına ulaşmış. 
Dünkü basın toplantısında bir detay verdi.
Maçka Hamsiköy her yıl binlerce turist çeken bir nokta. Burada Mincanların taşocağını kapatmış turizm alanı yapmıştı. Hatta sahipleriyle oturup, “Bakın gelin bu taş ocağını kapatın otel yapın turizm bölgesi burası burda taş ocağı olmaz” demiş ve olumlu yanıt almıştı. Burası 30 dönüm. Bu 30 dönüm arazi üzerine otel şartıyla taş ocağı durdu. Hem Mincanlara hem Koray Koçhan’a bu güzel düşünceleri içni teşekkürler. Şimdi Koray Koçhan buraya küçük o bölgeye uygun otel yapacak yatırımcı arıyor. Mincanlar da her türlü olanağı kolaylığı sağlayacaklarını söylüyorlar. Bakalım bu 30 dönüm arazi kimin olacak!

TRABZONSPOR’DA DİVAN SEÇİMİNE DOĞRU

Trabzonspor Divan Kurulu için herkes gelecek. Bu divan kurulu toplantısı ayrı bir heyecanda olacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür Merkezi’nde yarın saat  12-16 arasında gerçekleşecek. Divan Başkanlığı seçimi de yapılacak. Seçimlerde mevcut başkan Ali Sürmen aday. Karşısına rakip Şükrü Kuleyn çıktı. Sürmen ve Kuleyn yarışıyorlar. Bakalım yarın kim seçilecek. Kulislerde bu divan kuruluna katılacakların daha dikkat çekici olacağını daha ilgili bir genel kurul olacağını söylüyorlar. Divan başkanlık seçimi gölgede kalacağı katılımcıların mevcut Trabzonspor yönetimi ve muhalifler arasındaki söz düellosu yaşanabileceği ifade ediliyor. Yani her iki tarafta bu divanda eteğinde taşları dökebilirler. Karşılıklı kişisel hesaplaşmadan çok Trabzonspor için öne çıkacak konuların tartışılması gerekiyor. Trabzonspor camiasını iyi analiz edilerek sorunların masaya yatırlacağı bir genel kurul bekleniyor. 

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU NE ZAMAN TRABZON’A GELECEK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uzun bir aradan sonra Trabzon’a gelecek. Her hafta sonu geliyordu bu defa uzun oldu. Zeytin Dalı Operasyonu ve diğer illerdeki programları nedeniyle uzun bir aradan sonra gelmeyen İçişleri Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu hafta sonu Trabzon’da olacak. 15 yaşındaki şehidimiz Eren Bülbül adına düzenlenecek bir kaç programa katılacağını öğrendik. Büyük bir aksilik çıkmaz ise Trabzon’da olacak ve kentin sorunları konusunda valilikte yapılacak toplantılara katılacak. Bu programlara kimler katılacak?  Trabzon Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  ile belediye başkanları. Bölge müdürleri. Bürokrasideki üst düzey yetkililer. Gündeminde yatırımlar, Kaşüstü alt geçidi ve diğer hayati konular da var. Bakan Süleyman Soylu, kentin önünü açacak projelerin ve yatırımları titizlikle takip ediyor. “Ben önce Trabzon vekiliyim” diyerek Trabzon’a olan ilgisini ifade ediyor. Trabzon da onun yanında ve ona destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler