Anahtar Deliği 15.1.2016

REFERANDUM BAŞLADI!   Ortahisar’a bağlı iki mahallede bugünden itibaren referandum başladı.   Yalı ve Esentepe mahallesinde yaşayan vatandaşlar, mahallesi eski ismini alması için oy kullanacak.   Bilindiği gibi Esentepe Mahallesi’nin eski ismi Arafilboy,

Anahtar Deliği 15.1.2016
REFERANDUM BAŞLADI!
 
Ortahisar’a bağlı iki mahallede bugünden itibaren referandum başladı.
 
Yalı ve Esentepe mahallesinde yaşayan vatandaşlar, mahallesi eski ismini alması için oy kullanacak.
 
Bilindiği gibi Esentepe Mahallesi’nin eski ismi Arafilboy, Yalı Mahallesi’nin ise Faroz Mahallesi idi.
 
Bu teklifi ortaya MHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır atmasına rağmen, üzerinde çok baskı kurulunca bu fikrini savunmamaya başladı.
 
Ali Sağır’ın üzülmesine de gerek yok.
 
Madem ki Yalı Mahallesi’nden kendisine mahalle olarak sözcümüz ol eski ismimizi alalım talebi gelmiş, o da vatandaş tercih halkını kullanması için referandum ortamı oluşmasına vesile olmuş.
 
Şimdi top iki mahallede yaşayan vatandaşlarda.
 
15 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında kullanacakları oylarla, ya mahallelerinin şimdiki ismine sahip çıkacaklar ya da eski isme dönüş kararı verecekler. 
 
 
“PEKŞEN PM’YE” 2. SAYFADA
PEKŞEN PM’YE
 
Siyasette her zaman herkesin istediği olmaz.
 
Madem ki siyasi partilerde de parti içi demokrasi işliyor, o zaman partiyi temsil eden tabanın tercihine müracaat etmek gerekiyor.
 
1 Kasım erken genel seçimin ardından Trabzon CHP Milletvekili seçilen Haluk Pekşen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu gitmeli diye bayrak açtı, daha önce genel başkan adayı olan Muharrem İnce’nin yanında yer aldı.
 
Kılıçdaroğlu kurultay kararını Ocak ayına aldı, 15-16 Ocak’ı kurultay günleri ilan etti.
 
15 Ocaık’ta genel başkanlık yarışı, 16 Ocak’ta da parti meclisi üyeliği seçimi olacak.
 
Çok enteresandır, Kılıçdaroğlu’nu zorlayacak sanılan Muharrem ince genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.
 
Bu durumda Pekşen’in PM’ye girmesi de zora girdi.
 
 
“MHP MAHKEMELEŞİR Mİ?” 3. SAYFADA
MHP MAHKEMELEŞİR Mİ?
 
MHP’nin 1 Kasım genel seçiminde büyük ölçüde milletvekili kaybetmesinin faturasını Genel Başkan Davlet Bahçeli’nin başarısızlığına kesenler, genel başkanlığa talip olarak Bahçeli’ye bayrak açtılar.
 
Bahçeli’ye bayrak açan isimlerden biri de çeyrek asırdır mecliste olan ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da yapan Trabzon eski milletvekili Koray Aydın oldu.
 
Koray Aydın genel başkan adaylığından vazgeçmiş değil.
 
Değer iki adayla güçlerini birleştirip noter kanalıyla kurultay üyelerinden yeterli imzayı toplayarak genel merkeze ulaştırma aşamasına geldiler.
 
Ancak, Bahçeli muhalefetin ne talebine ne de noter kanalıyla topladıkları imzalara inanmıyor, muhaliflerine mahkemeyi gösterip, gidin orada hakkınızı arayın diyor.
 
Bahçeli, Kurultay tarihini de 18 Mart 2018 olarak açıkladı.
 
 
“VALİLER KARARNAMESİ VE ÖZ” 4. SAYFADA
VALİLER KARARNAMESİ VE ÖZ
 
Bugünlerde hükümetin gündemine gelmesi beklenen valiler kararnamesinde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün isminin olmadığını duyduk.
 
Bürokrasi ile uyumlu çalışma göstermesinin yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun da takdirini kazanan Vali Öz’ü Başbakan Davutoğlu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’da tutuyor.
 
Önemli bir aksilik olmaması halinde Vali Öz’ün Trabzon’da en az beş yıl görev yapması bekleniyor.
 
 
“MALKOÇ’UN YÜKSELİŞİ” 5. SAYFADA
MALKOÇ’UN YÜKSELİŞİ
 
Şeref Malkoç olağanüstü koşullarda RP’den Trabzon il Başkanı seçildi ve ardından da milletvekili seçilerek Meclis’e gitti.
 
Ankara siyasetine adım attıktan sonra merhum Necmettin Hoca’nın bir numaralı adamı olarak sürekli Hoca’nın dizinin dibinde yer aldı ve Hoca hayattayken onu terk etmeyen isimlerin başında geldi, başarılı bir hukukçu olarak Hoca’yı ve partisini zor süreçlerde savundu.
 
HAS Parti genel başkanı olan Numan Kurtulmuş’la AK Parti’ye geçmesine rağmen Reis’in de en güvenilir adamlarından biri oldu.
 
Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan Şeref Malkoç’u Beştepie Külliyesi’ne hukuk ve Anayasa danışmanı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler