Anahtar Deliği - Nwakaeme için yeterince ders alınmadı mı? - 15.09.2021

Trabzonspor’un tarihi ne yazık ki elinden yıldız oyuncularını kaçırmasının örnekleriyle dolu.

Anahtar Deliği - Nwakaeme için yeterince ders alınmadı mı? - 15.09.2021

Nwakaeme için yeterince ders alınmadı mı?

Trabzonspor’un tarihi ne yazık ki elinden yıldız oyuncularını kaçırmasının örnekleriyle dolu.

Hele ki şampiyonluğa oynanan her sezonun sonrasında elden kaçanları yazsak siz okumaktan sıkılırsınız.

Ancak son olarak karşımızda bir Nwakaeme gerçeği var.

Sezona bomba gibi giren yıldız futbolcunun sözleşmesi bu yıl sonu sona erecek.

Geçen yıldan beri bu konuyu yazdık, bu yıla bırakılmaması gerektiğini vurguladık.

Yaz döneminde yine bir girişim olmadı. Hatta Nwakaeme yaptığı açıklamada “Trabzonspor’da olmaktan mutluyum, yönetimden talep olursa konuşuruz” demişti.

Tekrar konuyu gündeme taşımak ve uyarmak istiyoruz. Sözleşme yenilenmesi devre arasına kalırsa bir çok takım ve menajer futbolcunun başına üşüşecektir, ki bunu yöneticiler çok daha iyi biliyor.

Örnekleri şuan hali hazırda Fenerbahçe’de forma giyiyor!

Futbolcunun “imzalarım, sorun yok” sözlerinin bile hiçbir hükmü yokken bir an önce sözleşme yenilenmeli, hem camianın hem de taraftarın içi rahatlamalı.

Bizden söylemesi; Nwakaeme’nin elden kaçırılması ne Sosa’ya ne Novak’a benzemez…

**

Trabzonspor’daki ayrılık Sivasspor maçı etkisi mi?

Trabzonspor’un Sivasspor’u ağırladığı karşılaşmanın öncesinde yaşananlar malum, stada girmek isteyen taraftarlar alınmayınca Emniyet güçleriyle taraftarlar arasında gerilim yaşanmıştı.

Maçın ardından bu durum günlerce konuşulurken Trabzonspor Kulübü 24 Ağustos’ta flaş bir açıklama yaparak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nü suçlamıştı. Açıklamada Emniyet güçlerinin taraftarımıza yönelik şiddet içeren davranışlarının tüm müdahalelerimize rağmen devam etmesi neticesinde, provokasyona gelmeden itidalli davranarak olayların daha fazla büyümesine meydan vermeyen taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Öncelikle bilinmesini istiyoruz ki; Trabzon insanı kati suretle güvenlik güçlerimizle karşı karşıya gelmez, getirilemez! Bunu yapmaya çalışan düşünce unutmasın ki Trabzon, güvenlik güçlerine göğsünü siper ederek can veren insanların yaşadığı bir şehirdir.” Denilmişti.

Bu açıklama yaşananlardan daha da büyük yankı uyandırdı.

Açıklama bir süre sonra resmi siteden kaldırılırken ardından önce 3 Eylül’de Trabzonspor heyeti Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’ı ziyaret etti. Daha sonra 12 Eylül’de de Müdür Aydoğan Vali İsmail Ustaoğlu ile bordo mavili kulübü ziyaret etti. Bu görüşmelerde belli ki buzlar eritildi.

Ancak dün Medyadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir görevinden ayrıldı.

Bu gelişme, doğal olarak olay olan açıklamanın sorumlusu olarak Özdemir mi ilan edildi, üst düzey noktalardan Trabzonspor’a baskı mı geldi? sorularını akla getirdi.

Eğer öyleyse 3 farklı durum ortaya çıkıyor;

Ulaş Özdemir bu açıklamayı başkan veya yönetim kurulunun bilgisi olmadan mı yaptı?

Ulaş Özdemir veya bir başkası kimseye sormadan kulüp adına açıklama yapabiliyor mu?

Gelen tepkiler üzerine mi Trabzonspor, Özdemir’i görevden almak zorunda kaldı?

**

TFF’nin çarpık mantığı!

Türkiye futbolu, bugüne kadar sürekli olarak yönetimsel hataların sonucu ile istikrardan uzak günlük başarılarla övünen, sistemden uzak bir yapıyla yaşam savaşı veriyor.

Genel olarak da fatura yönetenlere de teknik adamlara kesiliyor.

Bu adam asmaca oyununun son kurbanı da bildiğiniz üzere Şenol Güneş oldu. Güneş bu oyunun en ilk ne de son kurbanı olacak.

Ancak TFF kendi içerisinde inanılmaz çelişkilere düşen bir kurum haline dönüştü.

Sezon başında kulüpler transferlerini yaptığı sırada bir anda yabancı kuralını değiştirerek yabancı futbolculara sınırlama getiren TFF ve yöneticileri ne hikmetse A Milli Takımı bir yabancıya emanet etmek üzere!

Almanya’nın Ümit Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz ile büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Hedef Alman ekolünü getirmekmiş!

Daha önce birçok kez en ünlüsünden yabancıları getirip yolladık. Olmadı, olmuyor.

Sorun, kendi Ümit Milli Takımı’nda A takımı emanet edeceğin teknik adamı yetiştirmek yerine başkasının Ümit Milli Takımı hocasına bel bağlamak!

Yani sistem, yani yönetememek.

Bunu ülkece anladığımız gün başarı da gelecek.

**

Osman Özköylü’den Abdulkadir Ömür’e destek

Trabzonspor’un Galatasaray ile oynadığı maçtaki kötü performansı nedeniyle 37. Dakada oyundan alınan ve yedek kulübesinde ağladığı gözlenen Abdulkadir Ömür’e Trabzonspor’un eski futbolcusundan destek geldi.

Osman Özköylü Abdulkadir’e destek mesajında “Bu çocuk bizim çocuğumuz, bizim kıymetlimiz, bizim kardeşimiz, bizim değerimiz. Lütfen bu değerlere sahip çıkalım. Zor günlerinde yanında olalım. Yarın yine Abdülkadir ve onun gibi değerlerimiz bizi sevindirecek. Trabzonspor’lular olarak hepimize büyük görevler düşüyor.

Şimdi sahip çıkma ve tekrar kazanma zamanı. Birlik olalım, değerlerimize sahip çıkalım, güçlü olalım. Unutmayalım; biz kendi değerleri ile Anadolu ihtilalini yapan büyük Trabzonspor’uz” ifadelerini kullandı.

**

Beşikdüzü’nde otobüs konusunda yeni gelişme

Beşikdüzü Belediyesi AK Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu zamanında körüklü bir belediye otobüsü almış, şehir içerisinde özellikle öğrencilerin ulaşımında kullanmaya başlamıştı.

Beşikdüzü belediyesi el değiştirip CHP’li Ramis Uzun göreve gelince, otobüsün vadesini doldurduğu gerekçesiyle büyükşehir belediyesine ücretsiz devretmişti.

Bu devir günlerce polemik konusu olmuş, Başkan uzun eleştirilerin merkezine konulmuştu.

Otobüs konusunda dün yeni bir gelişme yaşandı.

Beşikdüzü belediyesi yeni bir otobüsün şehir içinde öğrencileri ücretsiz taşıyacağınu duyurdu.

Beşikdüzü Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Beşikdüzü Belediye Servis Aracımız Hafta İçi Hergün Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Fatih Cami Arasında Sefer Düzenleyecektir. Öğrencilerimize Hayırlı Olsun.

07.45 sabah

12.15 öğle

12.50 öğle geliş

16.25 çıkış” ifadeleri kullanıldı.

**

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler