Anahtar Deliği 15.09.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 15.09.2020

KTÜ Rektörü’nün ilk basın toplantısından öne çıkanlar

Karadeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hamdullah Çuvalcı, ilk basın toplantısını Zorlu Grand’da yaptı. Toplantıda slayt gösterisi eşliğinde projeler, yarım kalan tamamlanması gereken projeler ve KTÜ ile alakalı bir sürü konulara yer verildi. Geniş kapsamlı hazırlanan slayt tam not aldı.

KTÜ Tıp Fakültesi'nin yeni başhekimi Prof Dr Celal Tekinbaş, basın toplantısında söz alarak basın mensuplarına sitem etti.

KTÜ Tıp Fakültesi’nde 1100 perosnelin döner sermeye aldığını, fakültenin bölgeye hizmet veren güçlü bir kurum olduğunu, kurum hakkında ‘battı bitti’ gibi haberlerin olumsuz yansıdığını bu nedenle böyle haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bir basın mensubu da, medikal şirketlerin parasını alamadığını bu nedenle yıllarca beklediklerini, hatta bunlardan intihar girişiminde bulunanların olduğunu, neden paralarını alamadıklarını, haberlerin çoğunun bu nedenle çıktığını hatırlatması üzerine Rektör Hamdullah Çuvalcı araya girerek, “Olumsuz haberle nedeniyle kurum kötü imaj çiziyor. Hocamız buna dikkat çekti. Sizde haklısınız” dedi ve ortamı yumuşattı.

Başhekim yeniden söze girerek, “Her kurumda olan konular bunlar” diyerek sözlerini bitirdi.

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, eski rektör Süleyman Baykal dönemine fazla girmek istemedi. Özellikle liyakatsiz atamalarla ilgili gelen eleştirilere ve eski rektörün akrabalarının işe girmesiyle alakalı kısımlara..

Verimli bir basın toplantısı gerçekleşti lakin asıl hassas konulara girilmemesi de gelen eleştirileri artırdı. Bunlardan biri de FETÖ dosyaları! Hamdullah Çuvaclı’yı kolay bir süreç beklemiyor. Çünkü bazı konular onun döneminde deşilecek gibi duruyor. Buy noktada şeffaf kamuoyunu bilgilendirici ve kayırma gibi konulardan uzak durması gerekecek.
 

Demiryolu gündemdeyken bakın nasıl gertilere doğru düştü

“9 Mayıs 1919'da Samsunda Atatürk’e sahip çıkmak ne idi ise bugün Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmakta odur” bu sözler Trabzon’da gündeme oturdu.

Bu sözlerin sahibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman.

İşte bu konu demiryolu gündemini bir anda tersine çevirdi.

Hatta ortadan kaldırdı desek yeridir!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman’a ilk sert tepki ise İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’den geldi.

Kuvvetli’nin Ataman’a cevabında dikkat çekici eleştiri şu şekilde oldu: “ Sayın Ataman, bilmen gereken birinci gerçek; AK Parti, PKK'nın siyasi kolu olan HDP ile yaptığı çözüm süreci görüşmelerinden cesaret alan PKK, Maçka ilçemize inerek Eren Bülbülümüzü ve Astsubay Ferhat Gedik’i şehit etmiştir. Bilmen gereken ikinci gerçek; değil Sayın Tayyip Erdoğan, Dünyada hiçbir fani, Cumhurbaşkanı veya devlet başkanı Atatürk'le asla mukayese edilemez! Bilmen gereken üçüncü bir gerçek de var ki; o da siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil siyasi rakipleridir. Bu rekabet; AK Parti’nin taraf-bertaraf veya yandaş kayırma anlayışıyla değil toplumun refahı, huzuru ve güvenliği sağlama noktasında şeffaflık, hesap verebilirlik, denge ve denetlenme konusunda ortaya koyacakları anlayışlarla rekabet ederler. Dolayısıyla AK Parti bu anlayıştan yoksun bir şekilde; Türkiye'yi dini, milli, ekonomik, ahlaki ve güvenlik sorunları ile boğuşan bir ülke haline getiren AK Parti’den kurtarmak için İYİ parti kurulmuştur..”
 

Trabzon Baro seçimlerine doğru neler oluyor?

Trabzon Barosu'nun 3 Ekim'de yapılacak olan seçimlerinde mevcut Başkan Sibel Suiçmez’in karşısına kim aday çıkacak merakı artarken yeni bir gelişme oldu. Daha önce bu köşede Avukat Mahmut Yazıcı’nın aday olabileceğini gündeme getiremiştik. Lakin favori gösterilmiyor demiştik.

Yazıcı 22 Eylül'de yapacağı basın toplantısıyla adaylığını resmiyete kavuşturacağı öğrenildi.

Listesini hazırlıyor.

"Avukat arkadaşlarımla toplantı gerçekleştirdik” diyen Yazıcı,”Basın toplantısında adaylık gerekçelerimi de sıralayacağım. Şu an arkadaşlarımla istişareleri sürdürüyorum.” dedi.

“22 Eylül'de neden aday olduğumu, Sayın Sibel Suiçmez başkanlığındaki baronun yönetimiyle ilgili düşüncelerimi bu basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacağım" derken Suiçmez’e karşı eleştirilerini dozajının ne olacağı merak konusu oldu.

Baro seçimlerinde bundan sonra çift listeli bir seçim yaşanması bekleniyor.

Şimdi gözler iki vekile çevrildi diyebiliriz

AK Parti Trabzon İl Başkanlığında en hareketli ve en fokurdayan ilçe kongresi Ortahisar. Burası kesin! Bazen Hasan Dilekoğlu bazen Dündar Ayyıldız ismi öne çıkıyor. Dündar Ayyıldız ismi sadece partide konuşulmuyor. Diğer çevrelercede konuşulduğuna şahit olduk. Şehirde temaslarını sürdürürken, AK Parti’nin kurmaylarıyla da istişare yapmaya devam ediyor. Bu kısmı böyle kalsın sonra devam ederiz. Zaman zaman adaylarla konuşuyor ne yaptıklarını sorup, sizlere iletiyoruz.

Asıl konu şu; Ortahisar İlçe Kongresi için milletvekili listesinin en tepesinde yer alan Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın ne yapacağı? Onların kararları Genel Merkezce en çok dikkat edilecek husustur. AK Parti’de önemli bir şekilde ağırlıkları var. Şimdi onların düşünceleri merak ediliyor. Uzak gibi görülseler de tam içinde ve titizlikle kongreleri takip ettiklerine şahidiz. Basın toplantısı düzenleyerek değerlendirme yapıp yapmayacakları da merak konusu.
 

Demekki isteyince oluyor muş değil mi?

Tonya esnaflarından Adil Latifoğlu (53), bölgemizde zor olanı başardı. Bize de tebrik etmek düştü.

Biliyorsunuz her mevsim yağış alan bir bölge..

Bulunduğu konum nedeniyle sahil kesiminden de bir hayli uzak.

E haliyle soğuk..

Buna rağmen Adil Latifoğlu sera oluşturdu ve domates yetiştirerek olmaz denileni yaptı.

Normalde iklim şartlarından dolayı Tonya’da üretimi çok zor..

Ama kurduğu serayla üretim yapmayı başardı.

10 yıldır Tonya’da üretim yaptığını dile getiren Latifoğlu, yılda 3 ton domates ürettiğini söyledi.

Evet şaka değil gerçek!

Latifoğlu, “Yıllık 3 ton domates üretiyorum. Hepsini Tonya’da satıyorum. Domates üretiminin bana maliyeti 5 bin lira. Ancak ben bu işten 10 bin lira kâr elde ediyorum. Tonya’da 15 tane sera var, bunların 3’ü bana ait, geri kalanın hepsi atıl durumda. Bir aile, bir seradan kazanacağı parayla rahatlıkla geçinebilir. Belki insanlar domatesi, salatalığı yetiştiremeyebilirler, ama marulu, maydanozu yetiştirebilir. İnsan üretmek istediği zaman her zaman üretir.” diye konuştu.

E bu medyada emekliye ayrılmak isteyen, kendini toprağa vermek isteyen meslektaşlarımıza da güzel bir yol gösterici olur diye buraya koyuyoruz.

İçimizde belki bu yolda yürümek isteyenler olabilir.

Bizce başarılı..

Adil babaya bir uğrayın..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler