Anahtar Deliği - Rekor Yomra’nın. 15.06.2015

7Haziran genel seçiminde Trabzon’da milletvekili seçilenlerin ilçelere göre ilginç dağılımı var.

Anahtar Deliği - Rekor Yomra’nın. 15.06.2015

REKOR YOMRA’NIN

7Haziran genel seçiminde Trabzon’da milletvekili seçilenlerin ilçelere göre ilginç dağılımı var.

Nüfus yoğunluğu bakımından Trabzon’un dördüncü ilçesi olan Yomra CHP Milletvekili Haluk Pekşen, MHP Milletvekili Koray Aydın olmak üzere iki milletvekili çıkarırken, 320 bin nüfuslu Ortahisar’ın milletvekili çıkaramamış olması kamuoyu tarafından da hayretle karşılanıyor.

Akçaabat Adnan Günnar, Vakfıkebir Muhammet Balta, Maçka Ayşe Sula Köseoğlu milletvekili seçilip meclise giderken, AK Parti’nin birinci sıra adayı Süleyman Soylu ise Of’tan seçilerek parlamentoya gitti. Ortahisar milletvekili kim olacak sorusu ancak 2019 seçiminde yanıtını bulacak.

AK PARTİ HALEN İKTİDAR!

AK Parti kendisini halen dahi iktidar görüyor, en azından iktidarının koalisyon hükümeti de olsa süreceğine inanıyor.

Milletvekilleri yemin ettikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyon hükümetini kurmak üzere göreve ilk olarak AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na verecek, Davutoğlu’da görüşmesine doğal olarak CHP Genel Başkanı Kılıdaroğlu ile başlayacak, buradan bir koalisyon çıkmaz ise Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Genel Başkanı Demirtaş’tan görüşme randevuları alacak.

İKİLİ OYNAMA SİYASETİN KURALI

AK Parti kendisini iktidar görürken, önündeki seçeneklerden hükümet çıkacağına inanıyor. CHP konum olarak ilk koalisyonun ilk tercihi olduğu gibi aynı zamanda ikinci koalisyon formülünü hayata geçirecek ikinci parti konumunda ve parti sözcüleri mesaj vermeye devam ediyor.

CHP bir yandan AK Parti’ye gel şu şartlarda hükümeti kuralım derken, MHP’ye de koalisyonu beraber kuracağız mesajı gönderiyor. Anlayacağınız koalisyon hükümeti kurma sürecinde CHP ikili oynayarak siyasetin gereğini yerine getirmeye çalışıyor.

PKK’YI DIŞLAR MI?

Trabzon’un duayen doktorlarından biri HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın seçim sonrası mesajlarının iyi algılanması noktasında uyarıları oldu.

Demirtaş’ın PKK ve Apo’ya karşı bir duruşu olduğu gözleniyor, eğer bu gerçek ise Demirtaş ile kol kola girilir PKK ile arasına daha da mesafe koyması sağlanır, terör örgütünün toplumla bağı kesilir yalnızlığa itilir. Bu önemli bir gelişme olur terörle mücadelede ancak Demirtaş söylemlerinde ne kadar samimi bunu bilmek lazım.

TEŞEKKÜR TURUNA ÇIKTILAR

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra milletvekili olunmuyor. Resmen milletvekili olunması için seçim kurulundan milletvekili mazbatasının alınması, meclis kürsüsünden de yemin merasiminin yapılması lazım.

O zaman milletvekili hakkı kazanıyor seçilenler. AK Parti Trabzon milletvekilleri, 4’ü bir arada bir ekip halinde cumartesi seçim kurulundan mazbatalarını aldılar ve araziye dağıldılar, başta teşkilatlar olmak üzere tüm seçmenlere teşekkür turuna çıktılar. MHP ve CHP’nin birer milletvekili var, onlar da muhtemelen bu hafta içinde mazbatalarını aldıktan sonra teşekkür turuna çıkacaklar. Seçimden seçime isimler değişse de temayüller değişmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler