Anahtar Deliği 15.05.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 15.05.2021

Şenol Güneş’i linçlemek için fırsat aramak

Trabzonspor’un simge isimlerinden Şenol Güneş’e yönelik kapsamlı algı oyunu ve karalama kampanyası güdenler fırsat kollamaya devam ediyor.
Son olarak dün Güneş, milli takım aday kadrosunu açıkladı. 
Güneş, ilk olarak kadroda Trabzonspor’dan Berat Özdemir’in olmaması nedeniyle hemşerilerinden linç yedi. Hâlbuki bomboş bir sezon geçiren Abdülkadir Ömür’ü milli takıma çağıran da Güneş’in ta kendisi!
İlk linç dalgasının ardından bu kez söylediği sözler cımbızlanarak “Beşiktaş için canımı veririm” dedi diye kıyamet koparanalar Güneş’e bel altı vurmaya kalkıştı.
Sözleri kırpılmayan cümlede Güneş normalde şu ifadeleri kullandı; “Ben Trabzonluyum ama Beşiktaş camiası beni çok sahiplendi. Beşiktaş için ben canımı veririm. Fenerbahçe, Galatasaray, Barcelona fark etmez. Bizim kültürümüzde bu var çünkü…”
Maksat kendi değerini köreltmek olunca sözlerin önüne arkasına bakmayanlar tabi ki bu sözleri fırsat bildi. Aslında burada asıl cımbızlanması gereken sözler “beni çok sahiplendiler” kısmı olmalıydı. Yani Trabzon’un Trabzonspor’un bir türlü yapamadığı…
Bugün Güneş’e yapılanlar dün Özkan Sümer’e ve diğer efsanelere de yapılıyordu. Sümer için olmadık sözler söyleyenler, hakaret edenlerin vefat ettikten sonra hakkında “Filozof” dediğini de biliyoruz…
Ne yazık ki, Trabzonspor’un geçmişini kültürünü bilmeyenler,  sosyal medyadan aldıkları gazla Trabzonspor’u Trabzonspor yapan değerlere savaş açmayı marifet sayıyor.


Sokağa çıkmak yasak, protesto neden serbest?

Türkiye’de son dönemlerde ilginç sahneler görmeye devam ediyor.
Özellikle pandemi döneminde yaşananlar koronavirüse karşı verilen mücadelenin samimiyetini bozuyor.
Alınan kararların önü arkası sanki düşünülmüyor gibi…
Son günlerde malum gündemin ana maddesi bebek katili terör devleti İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulüm ve dünyanın bunu sadece izlemesi.
Aklı vicdanı olan hiç kimse yaşananlar karşısında sessiz kalamaz, kalmamalı.
Ancak, sokağa çıkma yasağında protestolara izin verilmesini kim akıl etti?
Oldukça hassas bir konu olan Filistin meselesinde tepkimizi gösterelim evet, ancak bu tepkiyi yüzlerce kişi yan yana sokaklarda göstermenin zamanı mıydı?
Bayramda insanlar büyüklerini görmeye gitmesi, mezarlarını ziyaret etmesi, dışarıya çıkması yasakken böyle bir harekete izin verilmesi ne kadar mantıklı?
Benzer yanlışlar parti kongreleri yapılırken de gerçekleştirilmişti, bu detaylar gözden kaçmıyor.
Aksine Filistin meselesinde verilmek istenen mesaj yerine, dünden bugüne konuşulan tek konu o kadar kalabalığa kimin neden izin verdiği.

Cumhurbaşkanı’ndan Trabzon’a selam

Bu yıl pandemi nedeniyle bayramlaşma törenleri online olarak gerçekleştirildi.
Bir çok siyasi parti ve STK online olarak buluşma gerçekleştirdi.
Bu buluşmalardan biri de AK Parti’de yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti’de video konferans yöntemiyle bayramlaşma töreni yapıldı. Bayramlaşmaya Trabzon’dan İl Başkanı Sezgin Mumcu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu katıldı.
Toplantı sonrası bilgilendirme yapan Başkan Mumcu “ Video Konferans Yöntemiyle bayramlaşma programı gerçekleştirdik. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli Trabzonlu hemşehrilerimize selâmları var, mübârek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 15.05.2021


AK Parti Trabzon’da online buluşma

AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı genel bayramlaşma töreninin ardından yerelde de online bayramlaşma gerçekleşti.
Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu  “Milletvekillerimiz, BB  Başkanımız, Kadın ve Gençlik Kollarımız, Belediye ve İlçe Başkanlarımız ile teşkilat mensuplarımızın katılımıyla video konferansla bayramlaşma programı gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde nice bayramlara kavuşmak dileğiyle...” dedi.

Anahtar Deliği 15.05.2021

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar