Anahtar Deliği 15.02.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 15.02.2018

Anahtar Deliği 15.02.2017
KENDİNE GEL TRABZON!

Mersin’in Mezitli İlçe sahilinde denize sıfır 76 dönüm arazi vardı. Bu araziyi belediye otel turizm alanı olarak işledi. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Halk ayağa kalktı. “Burası park olacak! Halka açık sahil olacak! Başka şekilde bir çivi çaktırmayız” diyerek eylem de yaptılar. 
Sonra ne mi oldu?
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, devreye girdi, park ve spor alanı kamuya kaldı. 
Yani halk başardı.
Halk haklıydı.
Oturdukları yeri korudu.
Kolladı.
Turizm tesisi olarak tahsis edilmesi nedeni ile verilen mücadelede Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da devreye girmesiyle mutlu sonla halka kamuya kaldı.
Peki Trabzon’da ne oldu?
Bütün sahil alanları dolgu oldu.
Halka sustu!
Bütün sahil doldurulup yok edildi.
Halk sustu.
Sahilde denize girilebilecek hiçbir yer kalmadı.
Halk sustu.
Trabzon sustu.
Hep sustu!
Ve gelinen noktada..
Mersin kazandı..
Mezitli kazandı.
Trabzon kaybetti.
Hemde yıllarıyla birlikte.
Gelecek 50 yılını.
Sonra olarak..
Haber61 olarak..
Diyoruzki;
Bari Avni Aker’in yerine sahip çık Trabzon.
Avni Aker’in yerine binalar diktirme Trabzon.
Kendine gel Trabzon.

HANGİ MEDYA GRUBU KAÇ KİŞİ YAZDI?

AK Parti Trabzon İl Kongresi’nin ateşi teşkilatlarda yanmaya başladı. Mevcut yönetimden Haydar Revi yanında yeni döneme kimleri taşıyacak? İşte bu konu tartışma konusu oldu. Mesela bize göre en fazla 10 kişi. Günebakış’a göre 12, Kuzey Ekspres’e göre 5, Karadeniz’e göre 3, Taka’ya göre 15, Son Nokta’ya göre 13. Yani medyada bazı oranlar veriliyor. Tahminler tespitler ortaya konuluyor. Ciddi şekilde bir yapılanma tartışması mevcut. Milli görüşten gelenler bazı değişimlerde bizzat kendi adamlarından olması için grup grup sohbet toplantılarına devam ediyorlar. Yani bir bilek güreşine dönüş durumda! Bazı isimler tepeden Ankara’dan geliyor! İlçeler de nüfuslarına göre 3 er, 5 er isim önerecekler. Of ve Akçaabat daha fazla isim öneriyor. Orada bakalım  Haydar Revi ne yapacak? Vekiller de bir çok isim önerdiler? Ortahisar’da dışarda kalan yöneticiler var. Onlara da il yönetici sözü verildi. Temel Altunbaş onlara, “İl yöneticisi olacaksınız biraz dinlenin” demişti. Haydar Revi bu isimler havuza atıyor. Hepsini derliyor. İnceliyor. Bakan Süleyman Soylu ile istişare ediyor. Lakin bir ayrıntı verelim Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hiçbir isim önermemiş önermeyecekmiş.. Önermesi istenmemiş! Yeni bilgiler geliyor. Paylaşmaya devam edeceğiz. 

O YÖNETİCİ ÇILDIRDI; ALÇAKSIN

Ortahisar İlçe Başkan Yardımcılarından Seyit Hisoğlu, sosyal medya hesabından Yılmaz Özdil ve Sözcü gazetesine veryansın etti. Hisoğlu ne yazdı ve nasıl tepki verdi..
İşte paylaştığı o konu;

ALÇAKSIN YILMAZ ÖZDİL....

13 şubat 2018 sözcü gazetesinde masa başında oturup sadece kalemşörlük yapan yılmaz özdil in Kırıkhan Devlet hastanesi ile ilgili yazısının bir kısmını aldım .Yazıyı okuyun devamında hastanede görevli doktor arkadaşımdan aldığım bilgileri paylaşacağım...
*
“Eminim oradaki hekimler çırpınıyordur ama… Küçücük ilçe hastanesinde “harp cerrahisi” yapılabilir mi?

Beyin cerrahı lazım, kalp cerrahı lazım, akciğeri böbreği göğüs kafesini toplayacak genel cerrah lazım, böylesine ağır hasarlarla karşılaşmış ortopedi cerrahı lazım, göz cerrahı lazım, çene-diş cerrahı lazım, kulak cerrahı lazım, yanık ünitesi lazım, plastik cerrah lazım, psikiyatr lazım.Üstelik, üçer dörder lazım…

Sen biraz bekle diyemezsin, çocuklarımızın hepsi aynı anda, aynı aciliyetle geliyor.

En başta beyin tomografisi, eksiksiz cihaz lazım, kullanacak uzman lazım, 24 saat kesintisiz hazır olmaları lazım.”

Evet, yılmaz adı gibi yılmaz ama YALAN SÖYLEMEKTEN YILMAZ adam.o basit dediğin hastanede MR cihazı, Tomografi cihazı var, Yoğun bakım ünitesi var. Şuanda orada görevli her branştan en az 3 cerrah var hatta bazılarından 4 cerah var. Cumartesi günkü acı olayımızda aynı anda 4 yaralı askerimiz ameliyata alındı.bu ne demek biliyor musun , eksiksiz ekipte var.Ekiplerin hastanede yattıklarını kesintisiz çalıştıklarını da bilmiyorsundur sen, demişsinya 24 saat lazım.Sonra sen hangi okulu okudun yada hangi otörden bilgi aldında o hastanede hangi branşların olması gerekyitiğini yazdın. Yazıklar olsun sana.Kendince ince yapıp askerimizi düşündüğünü yazıp zehirini kusuyorsun.Allah ülkemi milletimi içerideki düşmanlardan korusun.

Son olarak oradaki doktor arkadaşın sözünü paylaşmak isterim”onlar dışarda bizi , biz içeride onları koruyoruz”.Bende devletimizin sağlık ordusunun bir neferi olarak ama içeride ama dışarıda her zaman göreve hazırım.Allah askerimizin yardımcısı olsun.. 

TRABZONSPOR GÜNDEMİNDE ÇARPICI İDDİALAR 

Trabzonspor gündemi hayret verici şekilde değişiyor. Geçtiğimiz günlerde Günebakış  Gazetesi Rıza Çalımbay’ın adeta ipini çekti. 3-4 manşette Rıza Çalımbay’a vurdu. Beraberlikleri öne çekti Başkan Usta ile İstanbul’da görüşme yaptıklarını iddia etti. Başkan Usta’nın adeta Rıza hocayı azarladığını ileri sürdü.

Kuzey Ekspres Gazetesi’nde bambaşka bir iddia attı ortaya. 

İddiası şu; 

“Trabzonspor’da ikinci yarıda alınan başarısız sonuçların yanı sıra kulübünün ekonomisinin her geçen gün daha da kötüye gitmesi üzerine Muharrem Usta yönetiminin Olağanüstü genel kurula gidilmesi konusunda karar aşamasında olduğu öğrenildi.

Son haftalarda pek açıklamalarda bulunmayan ve sesi çıkmayan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın Trabzon Milletvekili ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı ileri sürülen bir görüşmede ‘ Sayın Bakanım bırakmak istiyorum’ dediği belirtildi. Bakan Soylu’ya yakın çevrelerden alınan bilgeye göre ‘ Başkan Mayıs ayına kadar devam ederek bir önünüz görün. Ondan sonra kararını daha iyi netleştirirsiniz’ ifadesini kullandığı kaydedildi.”

KÜLLİYEYE ÇIKTI POZ VERDİ TRABZON KARIŞTI

Teoman Yılmaz Külliye’ye çıktı. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın davetiyle burada bir kaç saat Trabzon’u konuştular.

Kentin sorunlarını konuştular. 

Yılmaz Trabzon’un sorunlarını sosyal medya hesabında paylaşan has bir Trabzonlu.

İlk defa böyle bir makamdan talep geldi ve görüşlerini rahatlıkla söyledi.

Bunu da kendi hesabında paylaştı.

Ak Parti tarafından bu nasıl görüldü?

Oktay Saral Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun önemsemediği dikkate almadığı birini ağırlayarak Başkan’a çaktı. Ona, “Sen kale almazsın ama o bir Trabzonlu ve kentini düşünüyor. Biz de onu Külliyede ağırlarız. Sen bunu o makamdayken yapacaktın” mesajı verdi diye görüldü.

Bu arada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bu aralar büyük sıkıntısı var. Bakan Süleyman Soylu ile ardı hiç yok. Hatta aralarında telefon restleşmesi yaşanmış deniyor! E bir de büyükşehirde müfettişlerin bir süredir olduğu ve belediyenin denetlendiği ifade ediliyor. Bu konuyla alakalı başkan bir basın toplantısı düzenlemesi gerekir diye düşünüyoruz. Kafalardaki soru işaretleri giderilir. 

Son aldığım iddia da dudak uçuklatıcı; Başkan Gümrükçüoğlu’nun görevden alınmasına Albayak grubunun yani limanın sahiplerinin karşı çıktığı öne sürülüyor. Bu konu sonra kapanmış. 

Bu arada Genel Sekreter Yardımcıları belediyedeydi. Lakin Genel Sekreter Davut Çakır nedense  çok nadir belediyede. 3 aydır varla yok arasında.. Acaba neden?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler