Anahtar Deliği - 15 Mart

Anahtar Deliği'nden kısa kısa...

Anahtar Deliği - 15 Mart
MHP ORTAHİSAR’DA HANGİ İSİM ÖNE ÇIKTI

MHP Trabzon il Teşkilatı referandum çalışmalarına başlarken bazı ilçelerdede kongre çalışmaları yapıyor. Son olarak Beşikdüzü’nde mevcut başkan tek listeyle yeniden seçildi. Beşikdüzü, Araklı, Sürmene hariç diğer ilçelerde kongreler yapılmadı. Uzun süredir kongre tarihleri açıklanmadı. Özellikle gözler Ortahisar’da… İl Başkanı Nihat Birinci’nin Ortahisar başkanlığı için tek listeyle Özgür Taflan’ı önereceği ileri sürüldü. MHP kulislerinden gelen bilgiye göre Özgür Taflan ile Başkan Birinci il binasında özel bir görüşme bile yaptı. Bu görüşmede Özgür Taflan’a, “Listeni hazırla” dediği belirtiliyor.

Mahalle teşkilatlarında tabanda ağırlığı bulunan Özgür Taflan’ın bu görev için tercih edilme nedeni olduğu konuşuluyor.

NAZIM ÖZCAN VE TURKAY GÜMÜŞ İLE SOHBET

Türkay Gümüş’ü ofisinde ziyaret ettik.
Trabzon’un önemli isimlerinden biridir.
Spor, siyaset her alanda vardır..
Şu sıralar Günebakış’a yazdığı köşe yazılarıyla ilgileniyor.
Bir kaç da elinde projesi var.
İki tane konut projesinin birini bitirdi diğeri yarıya kadar geldi.
İkisi de Yalıncak’ta.
Tam biz ofisine girince köşe yazısına noktayı koydu.
Referandum sohbetine başlıyorduk ki o sırada bir kitap kopyası uzattı. 
Profesyonel Kulüp yöneticiliği konusunda hazırladığı araştırma çalışmasını bitirmiş. 
Futbol sektörüne önemli bir eser sunacak. Yakında kitap severlerine beğenisine sunulacak.
Dışardan bir baktık Nazım Özcan geçiyor.. O da Trabzon’un önemli isimlerinden..
Şehir Hastanesi projesini tartışmaya başladık.
Özcan mevcut hastanelerin iyileştirilmesi ve daha temiz tutulması gerektiğini söyledi. Ayrıca bir de şöyle bir anısını anlattı.
“Arkadaşımın annesinin kafasında bir tümör tespit edildi. Burada doktorlar acilen ameliyat falan dediler. Hatta ölebilir diye de uyardılar. Arkadaş il dışına götürdü. Ufak bir operasyonla hasta sağlığına döndü. Doktorlarımız biraz daha tecrübeli olsalar iyi olacak yoksa ne kadar hastane yaparsak yapalım” dedi.
Biz de sözlerine katıldık.
Şehir Hastanesi de olsa kadro önemli ve hastaneler sık sık denetlenmelidir.

O HASTANEYE GİTTİK YERİNDE DİNLEDİK

Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 4 ay önce açıldı.
Yönetimsel sıkıntılar olduğu yönünde bazı bilgiler aldığımızı yetilileri uyarıcı şekilde burada paylaştık. Hastanenin başhekimi Mustafa Başkan davet etti hastaneyi ziyaret ettik. Kendisine de eleştirileri ilettik. Dinledi ve “bizde yönetimsel sorun yok ama yine de bu uyarılarınızı dikkate aldığımı ekip arkadaşlarımla söylüyorum” dedi. 
Sonra hastaneyi gezdirdi. Hastanenin iki noktasında içeriye çatıda oluşturulan dev pencerelerden güneş giriyor. Çok iyi düşünülmüş. Yemekhanesine kadar çıktık. Hastalarla görüştük. Güzel fikir ve düşünceler öğrendik. Numune’nin yanındayken eski binasında 30 olan ünite sayısı 60’a çıkarılmış. Lakin bir kaçı doktor olmadığından çalışmıyor ama şu anlık yeterli. Ayrıca Aralık ayında 6 doktorun tayin edilmiş iki hafta içinde görevlerine başlayacaklarını da öğrendik. Memnun olduk. Göreve başlamamalarındaki uzun süren dönemin güvenlik soruşturmalarının sürdüğündenmiş. Eski binada günde 800 hasta bakılıyorken bu yeni binada günde binin üzerinde hasta bakılmaya başlandı. 4 aydır yeni binasında olan Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni Trabzon sevdi. 

GÜLCEMAL’İN MAKETİNİ YAPIYOR

Haber61 köşe yazarlarından Recep Ergenç ve Coskun Eruz ile Alacahan ziyaretinde Metin Beyin Trabzon "Taka"ları ve geleneksel tiyatromuzun "Karagöz figürleri" çalışmalarını incelediler ve çok beğendiler.. Beş yıllık Bursa çalışma hayatından Trabzon'a getirdikleri ve düzenlediği eğitimler ile kazandırdığı yeni temsilciler için teşekkür ettiler. 

Metin Bey; Gülcemal gemisinin maketini yapıyor. Beşirli- Faroz yeni dolgu alanının adı Gülcemal da ondan. Özel bir gemi olan Gülcemal Trabzon'u İstanbul'a bağlamış vaktinde. Yelken ve makinesi olan Gülcemal okyanus aşan ilk gemi özelliğini de taşıyor.

Gülcemal'in hikayeleri anlatmakla bitmiyor: Birinci sınıf yolcularının taze süt ve yumurta ihtiyacı, gemide kurulan ahIrda beslenen ineklerden, yumurta ise yine Gülcemal'de kurulan kümesten sağlanırmış. 
Gülcemal'in tek maketi ARKAS müzesinde. İkincisi adı verilen yeni dolgu alanında sergilenecek. Büyük şehirin kentsel dönüşüm planladığı Karagöz Bahçesi içinde de "temsili bir Karagöz Perdesi"nin yer alması da yerinde olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler