Anahtar Deliği 14.1.2016

UZUNGÖL GÜNDEMİ   Uzungöl turizm beldesinde son yıllarda artan turist trafiğinden kaynaklanan sebeplerden ötürü ortaya çıkan sorunları konuşarak gidermek, turizm mevsiminde mümkün değildi.   Bunun için ölü sezon seçilmiş ve kış mevsiminde yapılacak toplan

Anahtar Deliği 14.1.2016
UZUNGÖL GÜNDEMİ
 
Uzungöl turizm beldesinde son yıllarda artan turist trafiğinden kaynaklanan sebeplerden ötürü ortaya çıkan sorunları konuşarak gidermek, turizm mevsiminde mümkün değildi.
 
Bunun için ölü sezon seçilmiş ve kış mevsiminde yapılacak toplantılarla sorunların aşılması yoluna gidileceği açıklanmıştı.
 
Hale hazırda Uzungöl turizmi tek başına ele alınacak toplantı ya da toplantılar yapılmış değil.
 
Gündemde toplantı da yok.
 
Özellikle Arap turistlerin mesken tuttuğu ve yaz turizmi boyunca boş bırakmadığı Uzungöl turizm bölgesi kısmen de olsa sorunlardan arındırılmalıdır.
 
Bu konuda yetkililere büyük görev düşüyor. 
 
 
“YOL SORUNU DA ÇÖZÜLMELİ” 2. SAYFADA
 
YOL SORUNU DA ÇÖZÜLMELİ
 
Trabzon’a yapılması Sağlık Bakanlığı tarafından 600 yataklı olarak planlanan, Trabzon siyasetinin en az bin yataklı olarak planlanan hastanenin projeleri Ankara’da hazırlanıyor.
 
Akyazı dolgu alanına yapılması kararlaştırılan şehir hastanesinin o bölgeye getireceği yoğun trafik dikkate alınarak, yine o bölgede yapılan stadyumun yoğun trafiğini kaldıracak kapasitede yolun olmadığı muhakkak.
 
Her ne kadar Kanuni Bulvarı o bölgeden başlamış olsa da bu yolun hizmete girmesi de o bölgenin anlık trafik akışını rahatlatmayacağı kanısındayız.
 
Akyazı bölgesinde yapımı devam eden stadyum ve yapılacak şehir hastanesi ile birlikte bağlantı yollarının ihtiyaca cevap verecek şekilde başlanıp yapılması lazım.
 
 
“ACİL SERVİS DEYİP GEÇMEYİN” 3. SAYFADA
ACİL SERVİS DEYİP GEÇMEYİN
 
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nin acil servisi uzun yıllar Tıp camiası içinde tartışılmış, tam teşekküllü acil servis kurulmalı mı kurulmamalı mı görüşleri arasında gidip gelmiştir.
 
Önemli bir grup Tıp fakültelerinin acil servisleri olmaz, gelen hasta A’dan Z’ye tıbbı muayenelerden geçer hastalığı teşhis edilir tedavisi yapılarak gönderilir. 
 
Tıp acilinde şip şak hasta tedavisi olmaz görüşü daha ağır bastığı için, Tıp Fakültesi Farabi hastanesi tam teşekküllü Acil Servisi’ne kavuşması bayağı zaman aldı.
 
Ancak, yeni yapılan ve hastaların hizmetine sunulan acil servis hem geniş hem de tam teşekküllü, her türlü cihazı yerli yerine konmuş.
 
Tek başına KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi acil servisi hastaneyi andırıyor ve şifa dağıtıyor.
 
 
“SOYLU İHTİYATLI” 4. SAYFADA
 SOYLU İHTİYATLI
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bakanlıktaki kadrosunu atamaya başladı.
 
Görünen o ki, Soylu, Trabzon’dan bakanlığına bürokrat olarak kimseyi almaya niyetli değil.
 
Bunun Soylu için elbette ki sebebi olabilir.
 
Kendisinden önceki hükümetlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Trabzonlu hemşerimiz Erdoğan Bayraktar, bakanlığına Trabzonlu bürokratları tıka basa doldurmasının faturasını ağır ödedi.
 
Bir kazaya kurban gitmesine rağmen Trabzon’dan bir kişi çıkıp da arkasında durmadı, Erdoğan Bayraktar’a sahip çıkmadı.
 
Bakan Soylu, bu yüzden bakanlığındaki atamalarda kılı kırk yarıyor olması kadar doğal bir davranışı olamaz.
 
 
“İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ” 5. SAYFADA
 İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ
 
İkinci devlet üniversitesinin kurulması Trabzon’un hakkıdır.
 
Şehrin ekonomisine, sosyal ve ekonomik yaşamına önemli katkı yapacaktır.
 
İkinci devlet üniversitesinin Trabzon’a kurulması için Başbakan Ahmet Davutoğlu genel seçim arifesinde söz vermiştir.
 
İkinci devlet üniversitesi nereye kurulacaktır sorusu da az çok karşılığını bulmuş, Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesi’nde faaliyet gösteren KTÜ’ye bağlı Eğitim Fakültesi’nin bulunduğu alanın tahsisi uygun olacağı görüşü hakimdir.
 
Zaten Akçaabatlılar da ikinci devlet üniversitesini sahiplenmişlerdi.
 
Halı hazırda KTÜ’nün 57 bin civarında öğrencisi var.
 
Bir o kadar daha üniversite öğrencisi olsa şehrin iktisadı ve sosyal yapısı buna bağlı olarak olumlu yönde gelişir.
 
Trabzon ikinci devlet üniversitesini sürüncemeye bırakmaması lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler