Anahtar Deliği 14.10.2016

Anahtar Deliği 14.10.2016

Anahtar Deliği 14.10.2016
VEKİLİN AKRABASINA NASIL KIYAK YAPILDI? 

Trabzon’da kamu alanında müthiş derecede seviye düştü.
Bürokrat atamalarında iş bilmeyenler öne çıktı. 
Bu durum Trabzon’u aşağıya çekiyor.
Ne yazıkki böyle.
Son 10 yıldır böyle.
Mesela Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde neler oluyor?
Kurumun iyi yönetilmediği ve dolayısıyla kamu hizmetinin aksadığı kulağımıza geliyor. 
Belliki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü kurumu yönetiminde zorluk yaşıyor.
Bunun nedeni kendisi mi yoksa ekibi mi?
Mesela İl Müdür yardımcılarından birinin kaç akrabası il müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda çalışıyor? 
İl Müdürlüğüne bağlı Trabzon Huzurevinde kuruluş müdürünün görevden alınmasından sonra burada çalışan personele görevden alınan müdürün adamı maktığıyla bakılmakta mıdır? Personel işten atılmakla tehdit edilmekte midir?
İl Müdür yardımcılarından hangisi  Bayındırlık İskan İl Müdürlüğünde inşaat teknikeri iken bir partinin yöneticisi ve milletvekilinin akrabası olduğu için il müdür yardımcısı yapılmış mıdır? 
İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşların hangisinde kuruma sonradan geçiş yapan bir hemşire alanı olmamasına rağmen bir partinin milletvekilinin akrabası olduğu için müdür yapılmış mıdır? 
Bu sorulara cevap bulunması gerekiyor.
Şimdilik bu kadar. Haftaya diğer kurumlarla ilgili cevaplanması gereken sorular yazacağız.
 
BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Zekeriya Karaçengel son dönemde acı günler yaşıyor.
Eğitim camiasının sevilen ismi ağabeyi Hüseyin Karaçengel, geçirdiği beyin kanaması sonrası toparlayamadı. 
Tedavi gördüğü Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde  gördüğü tedavi sonuçsuz kaldı. Beyin ölümü gerçekleşti.
Başkan Zekeriya Karaçengel yıkıldı.
Hüseyin öğretmenin sevenleri ailesi yıkıldı.
Bu acı haberi ise ilk kendisi verdi.
Zekeriya Başkan, “Sevgili ağabeyim Hüseyin Karaçengel geçirmiş olduğu beyin kanaması neticesinde (beyin ölümü gerçekleşmiş olup) makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi vermektedir.ALLAH onun da bizim de yardımcısı olsun..” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI O SORULARI SORACAK MI?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon Havalimanı’na gelecek. Ardından Rize’ye geçecek. Saat tam 22.00 civarında havaalanı VİP kapısı önünde karşılanacak. Trabzon ve Rize teşkilatlarına mesajlar çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak isteyen vatandaşlara da kolaylık sağlanacağı söylendi. Peki Trabzon dosyası verilmesi gerekiyor mu? Yada Trabzonla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi almak isterse kim verir? Buna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hazırlanıyor. Her an için Trabzonla ilgili Cumhurbaşkanından gelebilecek bir soruya cevap verecek. Hazırlıklı olacak. Mesela Şehir Hastanesi, Mesela Çimento Fabrikası, Mesela Akyazı..
Hepsi için detaylı soru sorabilir ve cevap isteyebilir. Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçü de hazırda olacak. Temennimiz herşeyi sormasıdır. Belki bazı şeyler daha düzgün ve hızlı yapılır.

DEVLETİN TEPESİNİ UYARDIK!

Balyoz kumpasından yargılandı.
Kumpasa uğratıldı.
Emekliye ayrıldı.
Sonra yılmadı.
Kitaplar yazdı.
Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nden olan emekli Jandarma Albay Mustafa Önsel, TBMM darbe komisyonuna bilgi verdi...
Önsel şu bilgileri komisyonla paylaştı;
TBMM Darbe Komisyonu'na bilgi veren Mustafa Önsel “Harp Okulu'nda 1982'de özel sınıf ihdas edildi. Bunun önemi; sivil kaynaklı öğrencilerden oluşuyor. 1985'te mezun oldular. Sivil, böyle bir şey olmaz bizde. Bu kısmın (özel sınıfın) yarısı general oluyor. 11 general. Bu da rastlantı olabilir. Ama bu 11'i de 15 Temmuz darbesinin içinde. Alay Komutanımız kim; kasaptaki ete soğan doğramam diyen Hilmi Özkök….Suçlu kim? Bütün darbeciler suçludur. Siyasiler suçludur. Hepiniz suçlusunuz. Bütün yöneticiler suçludur. Halkımız da sarfı nazar değildir.” dedi... FETÖ 1985'te askeri liselere sızmaya başladı. 1986’da bütün askeri liselerde öğrencilerin 400 kişi alınıyorsa yarıya yakını Türkçe sorularını tam yaptı. Bu hayatın olağan akışına aykırı. Merkezden almışlar. 15-20 kişi göstermelik atılıyor. Diğerleri devam. TSK tarihinde en fazla kurmay subayın çıktığı devre. 1994 yılı. Kazananlar kim? Türkçe sorularını tam yapanlar. FETÖ’cüler, devletin tepesinin yakın çevresini 2015'te sardı. Bunu görüp uyardık. 2015 yılında Cumhurbaşkanının arkasında bir kurmay albay duruyor. Bir devre arkadaşı geldi. Bu Fetullah'ın en has adamı. Muhafız alay komutanı bunların has adamı dedi. Bağımsız istihbarat teşkilatları varsa, bilinmemesi mümkün mü? Cumhurbaşkanına, Genelkurmay Başkanına haber gönderdik. Yangın var dedik ama hortum bize tutuldu. Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Albay Mithat A'nın ‘askeri belge casusluğu' yaptığı tespit edildi. Ancak soruşturma açılmadan emekli edildi.2003'ten itibaren kurmay olan kişilerin araştırılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler