Anahtar Deliği - 14.03.2019

Anahtar Deliği - 14.03.2019

Anahtar Deliği - 14.03.2019

SEYFULLAH KINALI ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU’NU BÖYLE SAVUNDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı dün gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Başkan Orhan Fevzi Gümrükçoğlu olmadığından Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, yerine başkanlık yaptı. 
Burada ilginç sözler söyledi?
Bazı kesimler hakkında iddialarda bulundu ama bu kesimlerin adlarını vermedi.
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hakkında ki iddialarla ilgili baya bir sinirlenmiş..
İddialara cevap vermek, iddiaları karşılığını verip  somut delillerle yalanlamak yerine hepsini, ‘Karalama’ diyerek niteledi.
Bunları da çıkar grupları yaptı dedi.
Kınalı’nın sözleri şu şekilde;
“Eğer 800 bin insanın emaneti yok sayılarak adeta kendilerine ayrı ‘kural hukuk’ isteyen belediye imkanlarını direkt ve dolaylı bir şekilde kullanma imkanı güç ve menfaat gruplarına verilseydi, belediyemizin ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na karşı yürütülen bu çirkin karalama kampanyaları olmazdı. Sayın Orhan Gümrükçüoğlu ve Trabzon Belediyesi en büyük kusuru sesi gür çıkan güç ve menfaat gruplarının haksız taleplerine karşı koyup her zaman kamu menfaatlerini ön planda tutmasıdır” dedi. 
Kınalı bu sözlerle Gümrükçoğlu’nu savundu.
Evet kısmen haklı.
Lakin bir çok iddiayı yanıtlamadı.
Seyfullah Kınalı büyük ihtimalle görevi bırakacak.
Belediyeden ayrılacak.
Bundan sonra İstanbul’da yol işi yapacağı iddiaları var. Bunlarla ilgili de bir  cevap verirse seviniriz..
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a yakın olması da biliniyor. 

EN İNCE DETAYA BİLE HAKİM

Cumhur İttifakı Akçaabat Adayı Osman Nuri Ekim, dün Haber61’i ziyaret etti. 
İmtiyaz sahibimiz Tanju Akıncıoğlu ile Akçaabat üzerine uzun uzun sohbet etti.
Özellikle şunları vurguladı;
Birincisi ilçeyi sahille barışık yapmak. 
Her cümlesi şöyle bitti; “Sahiller halkındır halkın olacak”
İkincisi tarımıyla, deniziyle, dağıyla üreten bir ilçe olmak.
Üçüncüsü turizmde gel geç olmadan en az bir turistin bir hafta konaklayıp kalabileceği bir Akçaabat ortaya konmak.
Başkan adayı Ekim’e, “gelen eleştirilere cevap vermemeniz, siyasi bir karar mı? Sizin de tarzınız bu mu?” Diye sorduk.
“İş üretmek istiyorum. Laf üretmek istemiyorum. Amacım bu. Popülist siyasetten uzak durmak istiyorum. Bu bir şey kazandırmaz ne bana ne ilçeme..”
“AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile kente getirmek istediği istediği hafif raylı sistem konusunda görüştünüz mü?” sorusuna Ekim, “Tabiki. Birlikte hareket edeceğiz. Seçildikten sonra ada beraber olacağız. Akçaabat - Büyükşehir birlikte hizmet edecek” şeklinde cevap verdi. 
Osman Nuri Ekim kendinden emindi.
Vücut diline bakılırsa, böyle gördük.
Bir de aklında seçimden ziyade Akçaabat’a hazırladığı projeler ve bunlarla ilgili atılacak adımlar. 
Bir ara Akçaabat’ın hangi köyünde ne tür tarım yapılıyor, ilçede nerelerde sera var konusuna girdik.
Akçaabat Belediyesi’nin tarıma verdiği önemi anlatırkenki konuya olan hakimiyeti cidden takdir edilir. 
Normalde yanında bir danışmanına paslaması gerekirken en ince detaya birle hakim olduğunu gördük.

SÜLEYMAN SOYLU MEMLEKETİNDE MORAL BULACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar kabinesinde ne kadar Trabzonlu varsa hepsini aldı Trabzon’a geldi. Mitingi yaptı. Mesajlarını verdi. Cumhur ittifakının en büyük vaadi bu seçim Hafif Raylı sistem…
Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yine geldi. 3-4 ilçe gezdi. Hepsinde miting yaptı Bugün de geldi. Dün gece uçakla indi Trabzon’a evinde dinlendi. Sabah kalkar kalmaz Rize’e geçti. Ardeşen’de mitingi var. Oradan gelecek saat 14.30’da Of meydanda hemşerilerine hitap edecek. Ardından 16.00’da Araklı belediye önünde, ve sonunda 18.00’da Arsin Ulucami önünde vatandaşlarla buluşacak. Ülke gündemine ait çarpıcı açıklamalar yapması bekleniyor. 

ONLAR DA SES VERECEK Mİ ACABA?

CHP Ortahisar Meclis Üyesi adayı Oktay Söğüt, aynı zamanda Kuzey Ekspres yazarı. Şu sıralar köşesinde ağır şekilde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i eleştiriyor. Söğüt Ahmet Metin Genç’e sorular yönetirken 5 yıl önce verdiği vaatleri de hatırlatıyor.
Mesela şunları almış bugün köşesine,

* A.Metin Genç, ‘beka’dan bahsediyor yeri geldiğinde de tankçı topçu olacak diye; Oyun ve Oyuncak Müzesi söz vermişti, yapmadı demeyelim mi? Kadınlar Yüzme Havuzu yapacaktı, yapmadı demeyelim mi? Boztepe Güneş Kule’miz olacaktı, olmadı demeyelim mi? Saray-i Atik, Skatepark ve Bilim Merkezi sözü verildi, sözler tutulmadı demeyelim mi? Şehir Giriş Anıtları dikilecek Boztepe yolu genişletecekti, dikilmedi genişlemedi demeyelim mi? Geçin bu beka ayaklarını, şehrimiz heba olmuş, hesabını verin. 
* Bir beş yıl Gümrükçüoğlu , bir beş yılda Genç, etti on. On sene sonra geldiğimiz nokta ; ilçemizde yaşayan vatandaşların mutsuz olduğu bir Ortahisar.
* Başta şehrimize okumaya gelen üniversiteliler olmak üzere, gençler şikayetçi; Ortahisar’da zaman geçirilecek, gezilecek-tozulacak yer yok. Şehirden kopuk da olsan Forum AVM onların tek yaşam alanı. Başka yaşam alanı yok.
* Kent balkonu yok, teleferik yok, saat kulesi yok, seyir terası yok.
* Her yer otopark, trafik keşmekeş, ulaşım berbat. Eli yüzü düzgün bir otogar bile yok. 
* Metro yok tramvay yok, hafif raylı sistem yok.
* Sözde yeşil ile mavinin buluştuğu şehir. Öyle bir şey yok. Ganita çay bahçesine bile ulaşım zor. Denize sıfır konumlanmış şehirde denize girmek yok. Denizi olmayan şehirler suni deniz/plaj yapıyor, biz deniz kenarında bir demli çay bile içemiyoruz. 
* Bu kadar çarpık yapılaşmayı başka hangi şehirde var. Boğulacak hissi yaşamayacağınız semtimiz kalmadı. Yeşil alanlarımız azaldı.
Aklımıza AK Parti’nin meclis üyesi adayları geldi.
Oktay Söğüt Cüneyt Zorlu gibi isimler CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz etrafında büyük bir güç oluşturdular. 
Böyle gündemi sarsan açıklama, söylem, eleştiri getiriyorlar.
Tabi kısmen bazıları doğru kısmen bazıları yanlış yada eksik diyebiliriz o tarafı tartışılır.  
Lakin Ahmet Metin Genç’in meclis üyesi aday listesi ne yapar?
Ses verecekler m seçim bitmeden?

KARADENİZ KARİYER FUARI TAMAMLANDI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ve Karadeniz Bölgesindeki 12 paydaş üniversitenin katkı ve katılımıyla gerçekleştirilen Karadeniz Kariyer Fuarı başladı. Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde düzenlenen Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılışı 11 Mart 2019 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL’ın yaptığı törende Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY, Trabzon Büyükşehir Beledeye Başkan Vekili Seyfullah KINALI, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Muhammet BALTA ve ilimiz Valisi İsmail USTAOĞLU birer konuşma yaptılar. Açılış Törenine ayrıca Trabzon Milletvekili Bahar AYVAZOĞLU, Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat HACISALİHOĞLU ve protokolümüzün pek çok değerli üyesi katıldı. 11-12 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen bu etkinlikte , ulusal ve uluslararası düzeyde, kamu ve özel sektörden 150 firma ve kurum stant açtı. 2 gün süren etkinliğe Trabzon ve paydaş üniversitelerin bulunduğu illerden 10.000'in üzerinde öğrenci katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler