Anahtar Deliği- Pekşen’e Bakan yakıştırması. 13.6.2015

Seçimin ardından kısa bir Trabzon turu yaparak teşkilatlara teşekkür eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen önceki gün Ankara’ya gitti. ,

Anahtar Deliği- Pekşen’e Bakan yakıştırması. 13.6.2015

PEKŞEN’E BAKAN YAKIŞTIRMASI

Seçimin ardından kısa bir Trabzon turu yaparak teşkilatlara teşekkür eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen önceki gün Ankara’ya gitti. ,
Kazının mezuniyet töreninde hazır bulmak için Başkent’e giden Pekşen’in bugünlerde Trabzon’a gelip mazbatasını alması bekleniyor. Öte yandan AK Parti CHP koalisyon hükümetinin kurulmasına CHP tabanı sıcak bakarken olası kurulacak bir hükümette Milletvekili Haluk Pekşen’in Adalet Bakanı olmasına kesin gözle bakılıyor.
TRABZON BÜROSU AKTİF OLACAK
Kurulacak koalisyon hükümetinde CHP yer almasa, Pekşen bakan olarak yer bulamasa bile milletvekili olarak Trabzon’da evini bile tuttu.
Kaşüstü’nde evini tutan Pekşen önümüzdeki günlerde de Trabzon’un önemli semtlerinden birinde bürosunu tutacak ve böylece her an Trabzonlu seçmenin emrinde olacak. Pekşen’in tutacağı büroda fazla elamana yer verilmeyecek, aileden işi bilen bir ya da iki kişi büroda Milletvekili Haluk Pekşen’in Trabzon’da halkla ilişkilerini yürütecek. Muhtemelen bu isim her zaman Pekşen ailesinin işlerini takip eden Mustafa Pekşen’in olması bekleniyor.
AK PARTİ VE DİĞERLERİ
Trabzon’a baktığımızda sağ duyu sahibi vatandaşların koalisyon tercihinin AK Parti ile CHP’nin ortaklaşa kuracağı hükümeti çağrıştırıyor.
Ancak, AK Parti’ye karşı alerjisi olanların kesin tercihi AK Parti’yi dışarıda bırakan üçlü formül, ne olursa olsun sandıktan çıkan ve barajı aşan MHP+HDP+MHP’nin koşulsuz bir araya gelip koalisyon kurulmasından yana olan çoğunluk bir kesim var. Eyvallah, herkesin dili var konuşacak, fikri var elbette söyleyecek, hepsi de uyar.
TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ KALMAZ
Ak Parti’yi cezalandıralım koalisyon dışında bırakalım anlayışının dışında bir de AK Parti’yi cezalandıralım HDP ile koalisyon hükümetine mecbur kalsınlar anlayışında olan bir kesimin varlığı da söz konusu.
7 Haziran seçiminde vatandaş gerekli cezayı kesmiş tüm siyasi partilere gerekli uyarısını yapmıştır. Bu aşamadan sonra kimsenin kimseye ceza kesmek gibi bir hakkı yok. Türkiye 7 Haziran’da ortaya çıkan parlamento aritmetiğinden bir hükümet çıkarır ülke hükümetsiz kalmaz, kimse de birbirini yemez, yiyemez.
BÜYÜKŞEHİR UYGULAMASI SORUN
En son yapılan ve 30 Mart 2014 yerel seçiminin ardından fiili olarak uygulaması da yapılan Büyükşehir uygulaması yer yer hata verdi, sorun çıkardı.
Sorun yaşayan illerden biri de Trabzon. AK Parti’nin 7 Haziran seçim analizinin ardından yapılan düzenlemenin kitaplaşmasında yer aldı. Trabzon’da Büyükşehir’in sorun yarattığı şeklinde. Bu konu seçimin ardından Trabzon’da tespit edildi ve genel merkeze bildirdi. Büyükşehir yasası Trabzon’da böyle yürümez, ya özel idare geri gelir ya da ilçe belediyelerine yetki verilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler