Anahtar Deliği - Trabzon, Doğunun Antalya’sı olabilir mi? - 13.10.2021

Trabzon Büyükşehir belediyesi Ekim ayı meclis toplantıları devam ediyor. Dün de ikinci toplantısı yapıldı. Trabzon Kent Konseyi’nin hazırlamış olduğu Turizm Eylem planı meclise sunuldu.

Anahtar Deliği - Trabzon, Doğunun Antalya’sı olabilir mi? - 13.10.2021

AK Partili meclis üyesinin “En azından PKKlı değiller” çıkışı sonrası özrü kabul edilmedi

Dün de bu köşede yer vermiştik; Ortahisar Belediye Meclisi’nin son gününde CHP’li Cüneyt Zorlu’ya sataşan AK Partili Ufuk Hoş’un sözleri tartışılma konusu olmaya devam ediyor.

Peki ne olmuştu?

Sizin için küçük bir özet geçelim;

Ortahisar belediyesi 2022 performans raporu görüşüldükten sonra söz alan ve değerlendirme yapan Cüneyt Zorlu “Geçen yıl 1313 kişi olan personel sayımız 1358’e çıkmış. Orbel üzerinden belediyemize alınmış. Hangi şartlarda alındı bunlar? Buna bir çözüm bulamadık. Büyükşehir Belediyemiz bile bazı alımları zabıta kadrosundan alıyor. Ben 3 yıldır buradayım ve 1 kez ilan açıldığını görmedim. Bu bizim belediyemize yakışmıyor. Dışarıda binlerce insan işsiz bekliyor ama sanıyorum birilerinin adamı diye alınan personeller Orbel üzerinden çok kolay şekilde belediyeye alınıyor” dedi.

Zorlu’nun bu ifadeleri üzerine AK Parti Meclis Üyesi Ufuk Hoş, “En azından PKK’lı değiller” çıkışını yaptı.

Bu sözler sonucunda sinirlenen Zorlu, “Orayı oraya taşırsak başka şeyler konuşurum. Burada sunum yapıyorum. Personel alımını eleştiriyorum. Nereden biliyorsunuz PKK’lı olmadıklarını?” ifadelerini kullandı.

Bu tartışmanın gerginliği meclis salonu dışına yansımıştı. Hoş’un Zorlu’dan özür dilediği ancak Zorlu tarafından kubul edilmediği öğrenildi. Zorlu’nun, özrü kabul etmeme nedeninin Hoş’un kendisini PKKlıları savunuyormuş gibi göstermeye çalışmasından dolayı olduğunu belirttiği öğrenildi.

Ayrıca Hoş’un mazeret olarak mikrofonun açık kalmasını belirttiği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Bu tartışma sosyal medyaya da yansıdı.

Zorlu yaptığı paylaşımda “Bu gün Ortahisar belediyesinin performans programı görüşülürken partim CHP adına kapanış konuşması yaptım.

Orbel üzerinden bu yılda 55 kişi ilana çıkmadan belediyeye alındığını ve bunun her yıl tekrarlandığını, ayrıca binlerce işsizimizin hakkının yendiğini adamı olanın işe alındığını söyledim.

Bir AKP li arkadaş bu sözlerden rahatsız olarak bana laf atma cüretinde bulundu. "Ama biz pkk lı işe almadık" türünden yaptıklarının doğru olduğunu anlatmaya çalıştı.

Kendince yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul'da ; halk tarafından kabul görmeyen söylemi kullandı.

Olayın kötü tarafı Sayın Genç'in bu olaya tebessüm eden tavrı .

Her yıl bir kaç defa eleştirdiğim Orbel arpalığını ve Ortahisar Belediye’sinin 2.şirketi Orkent’in (ortahisar belediyesinin kentsel dönüşüm şirketi) oluşacak arpalıklarını da takip edeceğimizi buradan belirtmekte fayda var.

Orkent yönetim kurulu üyesi olan bu şahıs bizim vatan, millet ,bayrak milli bayramlar ,Atatürk ve TC konusunda ki görüşlerimizi mecliste çok dinlemiştir. Atmak istediği çamur bize yapışmaz.

Trabzon' da iş arayan ve belediyeye baş vuran pkk lı olmayan binlerce kişinin niye ORBEL üzerinden Ortahisar belediyesine giremediğini sorgulamaları gerekiyor. Belki terör şüphelisi oldukları için işe alınmıyorlar.

Son söz: işe adam alırken adil davranmayanlar kul hakkından korkmazlar mı?” ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımın altına ise CHP Grup başkanvekili Turgay Şahin “Pkklı katilleri tören ile Kandil’den getirip Habur’da kurdukları çadır mahkemelerinde sözde yargılayıp memlekete salan, iki oy için askerlerimizin katili Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaran bu arkadaşın partisi değil miydi?” ifadelerini kullandı.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’da tartışmaya katıldı.

Oyman mikrofonun açık kalmasına gönderme yaparak “Dün Ortahisar’da mikrofon açık kalmış, AKP’nin mikrofon aksaklığı ilk değil.

Meclis üyemiz Sn. Cüneyt Zorlu’nun Ortahisar Belediyesi’nde ORBEL’in personel alımı hakkında konuştuğu sırada AKP sırasından gelen “en azından PKK’lı değiller” çıkışı artık basitleşmiş bir harekettir. Sonrasında da durumun öyle olmadığını izah etmek için yapılan davranışlar da sıvamaktır. İnsan hayatında olduğu gibi siyasette dik duruş çok önemlidir. Dik durun “yok öyle demedim de” “öyle oldu da” gibi cümlelerle oyalanmayın.

Geçtiğimiz günlerde bir başka AKP Meclis üyesi sosyal medyadan ortaya bir şey atmış, sonrasında ben ortaya attım niye üzerinize alındınız diye ikinci kez paylaşım yapmış hala kime söylediğini dile getirememişti. Düşüncenizdekileri dile dökerken ya tam çıkarın ya altından çıkamayacağınız laflar etmeyin.

Hatırlarsınız; seçimleri kazanabilmek adına İstanbul ve Ankara’da “su sayaçlarını PKK’lılar okuyacak” diye karalama yapan zihniyet, Terörist başının mektubuna ağzını açamadığı gibi ülkemizin sıkıntılı günler yaşadığı ve daha sıkıntılı günlerin beklediği bu dönemde artık bir şeyler üretemeyip sadece bu tip söylemlerle karşılık bulurum çabasıyla hala çırpınıyor, dibe girdiğinin de farkında…

Bizler var oldukça Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde görev yaptığımız yol arkadaşlarımıza terörizm iması, yaklaşımı vb. girişimlerde bulunanlara kendi üslubumuzla kuracağımız cümleler vardır. Uyarımdır; akıllarını şaşırırlar.

Bizim Ata, vatan, bayrak, millet ve hizmet sevdamızı kimse basit işlerle oyalamasın, bizim onlar gibi oyalanmaya vaktimiz yok; geliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bakalım bu tartışma nerede son bulacak?

**

Trabzon, Doğunun Antalya’sı olabilir mi?

Trabzon Büyükşehir belediyesi Ekim ayı meclis toplantıları devam ediyor. Dün de ikinci toplantısı yapıldı. Trabzon Kent Konseyi’nin hazırlamış olduğu Turizm Eylem planı meclise sunuldu.

Kent Konseyi başkanı Hasan Karal yaptığı sunumda Trabzon’da turizmin gelişmesi için yağpılması gerekenleri anlattı.

Kral’ın yaptığı sunumun haberini bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Trabzon Kent Konseyi’nin “Trabzon Turizm Eylem Planı “ mecliste yapılan oylama ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından çalışmalarında değerlendirmek üzere kabul edildi.

Bu adım il turizmi adına büyük bir adım olarak kayıtlara geçti.

Toplantıda Trabzon Kent Konseyi’nin özerk bir yapıya kavuşturulacağı müjdesi de verildi.

Trabzon’da ortak akılla sorunlar belirlenip, sorunlar raporlanacak bir yapının oluşması açısından önemli bir adım.

İleriki dönemlerde raporun ne kadar dikkate alınacağını göreceğiz.

**

Büyük Liman’ın başarılı gazetecileri belli oldu

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından merhum gazeteci Muhammet Taş anısına düzenlenen “BGC Muhammet Taş Yerel Gazetecilik Ödülleri-2020” yarışmasının sonuçları açıklandı.

Büyükliman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Aydın Gelleci başkanlığında Hikmet Aksoy Lokalinde toplanan jüri, 18 eserin katıldığı yarışmada; Haber, Haber Fotoğrafı, Spor Fotoğrafı, Tasarım/Mizampaj, Röportaj ve Hikmet Aksoy Jüri Özel Ödülü’nün kazananlarını açıkladı.

“BGC Muhammet Taş Yerel Gazetecilik Ödülleri-2020” yarışmasında ödül kazanan isimler şöyle:

1- HABER:

Birincilik Ödülü: Ahmet BİLGE (İHA)- "Fedakâr Eşten İnsanlık Dersi"

İkincilik Ödülü: Bekir ÖZTÜRK (Sisdağı Haber Gazetesi)- “Kuş Diliyle Kadro İstediler”

Üçüncülük Ödülü: Kamil YILMAZ (Karadeniz Postası Gazetesi)- “Kırk Altı Yıllık Maziyi Arşiv Yaptı”

2- HABER FOTOĞRAFI:

Nurettin KOBYA (İskefiye HaberGazetesi) – “Bozkurt İşareti Yapan Çocuk”

3-SPOR FOTOĞRAFI:

Tuncay HACIFETTAHOĞLU (Taka Gazetesi) - "Hekimoğlu, Başakşehir’i Elinden Kaçırdı”

4-MİZAMPAJ:

Ömer SALKI (İskefiye Haber Gazetesi) - "Anaların Yanında Terörün Karşısında"

5- RÖPORTAJ:

Nurettin KOBYA (İskefiye Haber Gazetesi) - "Muhtar Şimşak Rekor Peşinde"

HİKMET AKSOY JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:

Mustafa ÖZCAN (Şalpazarı Ses Gazetesi)

Kazanan meslektaşlarımızı tebrik ediyoruz.

**

Hamsik taraftarı kızdırdı

2022 Dünya Kupası Elemeleri H Grubu'nda Slovakya'nın Hırvatistan ile oynadığı maçın 41. dakikasında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Marek Hamsik, Trabzonspor taraftarını önce üzdü.

Sonra yapılan açıklamalar ve gerçeğin ortaya çıkmasıyla taraftarın üzüntüsü yerini tepkiye bıraktı.

İlk önce konuşan Slovakya'nın teknik direktörü Stefan Tarkovic "Hamsík, Kazan'daki maçtan sonra arka uyluk kasında sorun yaşadı, yine de Rusya maçında oynamak istedi" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Hamsik’ten de açıklama geldi.

Sport/SK'nın haberine göre; tecrübeli orta saha oyuncusu, "Rusya maçından sonra ciddi bir kas problemi yaşadım. Teknik direktörümüz Tarkovic ile konuşarak Hırvatistan maçında oynamak istedim ama maalesef sakatlık yaşadım. Perşembe günü MR'dan sonra son durumum belli olacak" ifadelerini kullandı.
Yani Trabzonspor’un büyük yatırım yaptığı, büyük bir umut bağladığı Marek Hamsik bile bile, göz göre göre sakatlanmıştı.

İşte bu açıklamalardan sonra bordo mavili taraftarların üzüntüsü yerini kızgınlığa bıraktı.

Haklılar da.

Bakalım Perşembe günü MR sonuçları ne gösterecek ama edinilen bilgilere göre Fenerbahçe maçında oynaması oldukça zor.

**

Abdulkadir Ömür’ün değer kaybı

Abdulkadir Ömür’ün değer kaybı

Trabzonsporluların en çok ümit bağladığı ve destek verdiği isim abdulkadir Ömür. Sadece bordo mavili taraftarlar değil, Türk spor kamuoyu da FİFa’nın “Türk Messi” lakabını taktığı genç isimden çok şeyler bekliyodu.

Beklenen patlamayı bir türlü yapamadı genç isim.

Son açıklanan verilere göre geleceğin yıldızları arasında gösterilen ve sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Abdülkadir Ömür değer kaybetti.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun “23 Milyon Euro verdiler satmadım” dediği genç yıldızın değer düşüşü devam ediyor.

8,5 Milyon Euro gözüken değeri 6 Milyon Euro’ya kadar düştü.

2,5 Milyon değer kaybı var.

Süper Lig’in en çok değer kaybeden futbolcusu olarak zirveye oturdu.

Abdulkadir Ömür’ün ne yapıp edip kendinden beklenen performansı göstermesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler