Anahtar Deliği - Trabzonspor’a yeni sponsor - 13.08.2022

Spor lisesinin durumu içler acısı! Ongan’dan dikkat çeken paylaşım! Bodrum’da Trabzonspor zirvesi, Uzungöl platformu başkentte, Güneş’in asırlık dostu ve Trabzon hasreti.

Anahtar Deliği - Trabzonspor’a yeni sponsor - 13.08.2022

SPOR LİSESİNİN DURUMU İÇLER ACISI!

Türkiye’de ilk kurulan Spor Liseleri’nin başında yer alan Trabzon Spor Lisesi’nin bugünkü hali içler acısı. Anadolu’nun her köşesinden yatılı olarak bu okula gelen yaklaşık 200’e yakın öğrenci, hayati tehlike yaşıyor.

TOKİ tarafından yaptırılan Okul’un istinat duvarları ve futbol sahası çöktü. Okul’un sahalarına geçtiğimiz yıllarda, “kullanışa elverişizdir” diye bir eğitim- öğretim yılı boyunca mühür vurularak kapatıldı.

Okul yönetimi bu yüzden yüklenici firma ile mahkemelik oldu. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu her ne kadar çözüme kavuşturmak istese de bürokratik sürecin geç işlemesi ve olayın mahkemeye taşınmasından dolayı sonuç alamadı. Sorunlar yalnız bunlarla sınırlı değil. Okulun tuvalet ve lavaboları kırılmış vaziyette.

Anahtar Deliği 13.08.2022

Duvarlardaki seramikler yeterince malzeme kullanılmaması sebebiyle yerlerinde kopmuş durumda. Okulda sadece bir temizlik görevlisi var. Bu görevli hem okulu, hem öğrencilerin yatılı olduğu yurdu hem de spor salonunu temizlemek zorunda. Bu kadar alan bir kişinin üzerine kalınca okulda hijyen denen hiç bir şey yok. Temizliği öğretmenler kendi imkânlarıyla yapmak zorunda kalıyor. Bunun yanında okulun gece güvenlik görevlisi de bulunmuyor. Özellik kız ve erkek öğrencilerin yatılı olarak kaldığı bir okulda güvenlik görevlisinin olmaması başlı başına bir skandal. Kız öğrencilerin kaldığı yurdun pencereleri ormanlık alana bakıyor. Gece saatlerinde bu ormanlık alanda gece âlemcileri kadınlı erkekli alkol tüketiyor.

Anahtar Deliği 13.08.2022

Okulun güvenliği sadece gece nöbeti tutan öğretmenlere emanet edilmiş durumda. Okulun ısınma sistemi bozuk olduğu içinde kışın öğrenci ve öğretmenler montla derslere girmek zorunda kalıyor. Yani neresinden tutmak isterseniz elinizde kalıyor. Konunun bu kadar vahim olduğunu öğrenince şu an Trabzon’un en büyük sorununun bu olduğu kanaatine vardık. Çünkü yarın evlatlarını güvenip devletin yatılı okuluna teslim eden velilerin çocuklarının can güvenliğinden endişe ediyorsa, sözün bittiği yerdeyiz demektir. Burada önlem alınmaz ise yarınlarda yaşanacak olan herhangi bir olayın yükünü ne okul nede Trabzon kaldırabilir. O yüzden süratlice önlem alınıp bu olayın çözüme kavuşması gerekiyor.

Anahtar Deliği 13.08.2022

ONGAN’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM!

Trabzonspor Kulübün Divan Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ongan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklama da önemli bir konuya dikkat çekti. Spor yöneticiliği konusunda önemli bir tecrübeye sahip olan Ongan, “2022-2023 Futbol sezonunun bir önceki sezondan zor olduğunu söyledi ve şöyle devam etti;

Anahtar Deliği 13.08.2022

Geçen yıl taraftarın sabrı ve takım oyunundaki sabır şampiyonluğu getirdi. Bu yıl da sabır gerek. Hızlı oynamak önemli değil sonuç önemli. Devre arasında, “umarım doldur boşalt yapmazlar, sabırlı oynamaya devam ederler” dedim kendi kendime! Taraftar da, takım da sabretti, kazandık! Bu yıl geçen yıldan zor olacak! Bu sezon sadece rakiplerle değil, medya ve hakemlerle de mücadele edeceğiz! Geçen yıl dokuzuncu haftadan itibaren lideri yenmek için oynuyorlardı. Bu yıl 36 hafta şampiyonu yenmek için oynayacak tüm futbol bileşenleri!”

BODRUM’DA TRABZONSPOR ZİRVESİ

Trabzonspor Eski Başkanlarından Sadri Şener, yöneticilerinden Mehmet Yiğitalp, Levent Erkuloğlu, TFF eski Yönetici Mustafa Hacıkerimoğlu ve Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen Bodrum’da bir araya geldi. Yaz tatili için Bodrum’da bulunan isimler, Sadri Şener’i kaldığı otelde ziyaret ettiler.

Trabzonspor’un önemli kurmayları bir araya gelince konunun ne olacağını tahmin etmek hiçte zor değil. Ziyaretle ilgili olarak görüştüğümüz Levent Erkuloğlu, “ Bizler Bodrum’da tatildeyiz. Arkadaşlarımızla bir araya gelince hem başkanımız hem de ağabeyimiz olan Sadri Şener’i ziyaret etmek istedik. Sağ olsun kendisi bizleri çok güzel ağırladı. Sağlığı, sıhhati ve neşesi yerinde.

Anahtar Deliği 13.08.2022

Trabzonspor’la ilgili olarak konuştuk. Hepimizin en büyük dileği gönül verdiğimiz kulübümüzün Kopenhag maçında turu atlaması. Sadri Bey’de bu konuda oldukça heyecanlı. Trabzonspor’un şampiyonluğu bizleri olduğu gibi kendisine son derece mutlu etmiş. Trabzonspor’u çok yakından takip ediyor. Kendisinin bordo mavili renklere gönül veren bütün herkese selamı var” dedi.

TRABZONSPOR’A YENİ SPONSOR

Trabzonspor’un yeni sezondaki sağlık sponsoru, Trabzon Özel İmperial Hastanesi oldu. Hastane Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Şampiyon takımımıza sağlık hizmeti vereceğimizden dolayı onurlu ve gururluyuz. Trabzonspor’umuza sakatlıksız ve başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

Anahtar Deliği 13.08.2022

Çelebi; “2022-2023 Futbol sezonunun Trabzonspor’a hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz sezonun şampiyon takımı Trabzonspor’un bir taraftarı ve İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak dün itibariyle yaptığımız anlaşma gereği sağlık hizmeti vereceğimizden dolayı çok mutluyum. Sağlık sponsoru konusunda hastanemizi destekleyen Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulu üyesi Yaşar Güven ve Genel Müdür Sinan Zengin’e çok teşekkür ediyorum. Daha öncesinde Trabzonspor Altyapısına hizmet veriyorduk. Şimdi Profesyonel A takıma bu hizmeti vereceğiz. Bu bizim için çok büyük bir onur. Trabzonspor’umuza sakatlıksız ve başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

UZUNGÖL PLATFORMU BAŞKENTTE

Uzun süredir Trabzon’un gündemini meşgul eden Uzungöl’deki imar sorununu çözmek için kurulan Uzungöl Platformu üyeleri dün Ankara’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını ziyaret ettiler. Bakan yardımcılarıyla ile görüşen platform üyeleri, Uzungöl ile ilgili olarak hazırladıkları dosyayı yetkili mercilere teslim ettiler. Yapılan görüşmelerin nasıl sonuçlanacağını ve yansımalarının neler olacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Anahtar Deliği 13.08.2022

GÜNEŞ’İN ASIRLIK DOSTU VE TRABZON HASRETİ

Trabzonspor camiasının iki önemli ismi. Şenol Güneş ve Hayrettin Hacısalihoğlu. Yarım asırlığı geçen sımsıkı dostlukları var.

Belirli dönemlerde Trabzonspor çatısı altında birlikte çalıştılar. Yönetici antrenör ilişkisi içinde zaman zaman farklı görüşlerde çatıştılar. Fakat hiçbir zaman dostluklarına zeval vermediler. Hacısalioğlu ve Güneş fıtratları gereği zor insandırlar. Disiplinli ve kuralcıdırlar. Ama adil ve adaletlidirler. Dürüst ve minnetsiz bir yapıya sahiptirler. Belkide bu ikiliyi bir araya getiren en önemli faktörlerde bu özellikleri olsa gerek. Şenol Güneş yaz tatilini Trabzon’da geçiriyor.

Anahtar Deliği 13.08.2022

Önceki yıllarda işi gereği Trabzon da çok fazla zaman bulamayan Güneş, geçmişine nispet yaparcasına Trabzon’u adım adım gezdi desek abartılı olmaz. Geçmiş yıllarda tanıdığımız Şenol Güneş gitmiş, yerine sanki başka bir Şenol Güneş gelmiş. Sürekli halkın içinde sürekli değişik mekân ve ortamlarda zaman geçiriyor. Bir bakıyorsunuz Sisdağı yayla şenliklerinde birde bakıyorsunuz resim sergisinde. Fotoğraflarda hep mutlu hep enerji dolu. Bize göre Güneş, iş yoğunluğu dolayısıyla ihmal ettiği Trabzon ile doya doya hasret gideriyor!

Hazırlayan: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler