Anahtar deliği - Farabi hastanesi işçileri rahatladı! - 13.06.2022

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun da görev yapan Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştiren kanun teklifimizin görüşmelerini tamamladık.

Anahtar deliği - Farabi hastanesi işçileri rahatladı! - 13.06.2022

TFF SEÇİMLERİNDE ADAYLAR KANTARA ÇIKACAK!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, iktidarın TFF seçimlerine dahil olduğu yönündeki açıklamaların gündemi değiştirmek maksadıyla yapıldığını söyledi. Cora, “TFF seçimlerine 9 kişi başkan adaylığı için müracaat etti. Bu adaylar genel kurulda delegenin kantarına çıkacak. Genel kurul kimi uygun görürse o başkan olacak. Olay bu kadar basit iken muhalefetin yaygara koparmasına bir anlam yüklemek mümkün değil! Bizim iktidarımızın spora müdahalesi ancak tesislerle yaparak, yeni spor alanları yaratarak olur. Cumhuriyet tarihinin en büyük spor tesislerini yapmış, yeni branşların gelişimine katkı sunmuş olan siyasi bir partiyi eleştirmek en basit tabirle, art niyetlilik olur” dedi.

Farabi hastanesi işçileri rahatladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun da görev yapan Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştiren kanun teklifimizin görüşmelerini tamamladık. Bu kapsamda;Aile hekimlerimizin uzmanlık eğitimi uygulamasının süresi 2029 yılına kadar uzatıyoruz.Bunun yanında, SGK güvencesi olmayan vatandaşlarımızın borçlarının 5 bin lira altında olması halinde borçlarını siliyoruz” dedi

Cora, “Doktor ve diş hekimlerimizin sabit ek ödemelerini, merkezi yönetim bütçesinden yapmanın yanında ek ödeme tavan oranları artırıyoruz. Üniversite personellerimizin ve Adli Tıp Kurumu personellerimizin ek ödeme tutarı merkezi yönetim bütçesinden karşılıyoruz. Tabip ve diş hekimlerine 375 KHK ile belirlenen tutar kadar sabit ek ödeme yapılabilmesi için yüzde 180 oranı yüzde 265 olarak artırıyoruz” dedi

Yasa ile birlikte, KTÜ Farabi Hastanesi’nde çalışan personel maaşlarını döner sermayeden değil, merkezi bütçeden almış olacak. Farabi Hastanesi’in borç yükü bu sayede azalmış olacak.

TURGAY ŞAHİN’DEN İDDİALI AÇIKLAMA!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’den, Ak Parti İlk Başkanı Sezgin Mumcu’nun, “Trabzon’da 6 milletvekilinin 6’sınında AK Parti’den çıkacak” açıklamasına, “3 milletvekili çıkarın siyaseti bırakacağın” resti gelmişti. Turgay Şahin ile telefonda görüştük. AK Parti’lerin en büyük özelliğinin algı ile ülkeyi yönetmek olduğunu vurgulayan Şahin, Ak Partili arkadaşlarımızın ülke gerçeklerinden haberi yok galiba. Onlara tavsiyem; Trabzon’un mahallelerinden olan Pazarkapı, Çömlekçi ve Değirmendere’de vatandaş ve esnaf ziyareti yapsınlar. O zaman kaç vekil çıkaracaklarını görürüler” dedi. Ülkenin ekonomik anlamda yaşanmaz hale geldiğini dile getiren Şahin, “ Türkiye’de insanlar geçinemiyor. Millet işsiz ve aç! Bu ülkenin yeni mezun mühendisleri, mimarları ve öğretmenleri özel güvenlik işi yapabilmek, bir takside çalışıp evine ekmek götürebilmek için iş kuyruklarına giriyor. Bunlar da 6 milletvekili çıkaracağız diyorlar. Allah akıl fikir versin”

AKÇAY MI, ŞAHİNKAYA MI?

Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun bordo mavili kulübün altyapısında görev değişimine gideceği konuşuluyor. Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Hamit Cihan ile yola devam etmeyi düşünmeyen yönetim kurulunun gündeminde, Mustafa Reşit Akçay ve Güngör Şahinkaya’nın ismi var. Şahinkaya TFF’de U 14 Milli Takım Teknik Sorumlusu olarak görev yapıyor. Güngör Şahinkaya aynı zamanda Trabzonspor asbaşkanı Ertuğrul Doğan’ın da dayısı. Diğer tarafta da uzun yıllar altyapılarda görev yapmış ve bu konuda oldukça önemli deneyim ve birikime sahip Mustafa Reşit Akçay. Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde alt yapıyı bu iki isimden hangisine teslim edeceğini konusunda karar verecek!

BAKANLIKTAN, ÇİFTÇİLİĞE!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar son dönemde yaptığı dikkat çeken açıklamalarına yenilerini ekledi. 17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden Bayraktar, "Benim için kamuoyu vicdanında aklanmak önemli, içim rahat" dedi. 5 çocuğu ve 14 torununa temiz bir isim bırakmak istediğini belirten Bayraktar, şimdilerde Kırklareli'nin Demircihalil köyünde çiftçilik yaptığını ifade ederek "Sığırları bekliyorum; bebek gibi bakıyorum onlara. Çok iyiler, hiç yalan konuşmuyorlar" dedi.

17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Benim için kamuoyu vicdanında aklanmak önemli, içim rahat" dedi. Bayraktar, Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'a konuştu. Bayraktar, "Ödenemeyecek borcum, söylenemeyecek derdim, iyileşmeyecek hastalığım yok; yalnız yeteri kadar şükretmiyorum" düşüncesini dile getirdi.

GÖRELELİ DOLMUŞÇULAR İSYANDA!

Trabzon- Görele hattında çalışan dolmuşçular, duraklarının olmamasından şikâyetçi! Daha önce Pazarkapı mevkiinde bulunan duraklarının, belediye otoparkına dönüştürülmesinin ardından park sorunu yaşayan şoförler oldukça tepkili! Trabzon’da ilçelerin birbirleriye rekabet ettiği dönemde bile Görele Trabzon ile hep iyi ilişkiler içinde olmuştur diyen şoför esnafı, kendimizi Trabzonlulardan hiç ayrı tutmadık. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bizi mevcut durağımızdan çıkardı. Aylardır bize yeni yer gösterilmedi. Hem vatandaşlar, hemde biz çok ciddi şekilde mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerden bir an önce bu sorunu çözüme kavuşturmalarını istiyoruz” dediler.

SULARIMIZ KESİLMESİN!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, Trabzon’da nüfus sayısı neredeyse ikiye katlanıyor. Gurbetteki Trabzonlular yaz ayını fırsat bilerek özellikle köylerine akın ediyorlar. Özellikle köylerde nüfusun artması, bunun yanında havaların ısınması ile birlikte suların azalması Trabzon’un köylerinde su sorunu yaşanmasına neden oluyor. Görüşlerini aldığımız muhtarlar. Gurbetçiler henüz yen yeni Trabzon’a gelmeye başladığı şu günlerde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, olası su kesintileri yaşanmaması için şimdiden önlem alması gerektiğini belirtiyorlar.

GÜNEŞ”İN KONUŞMA YAPMASI BEKLENİYOR!

Eski Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Şenol Güneş’in önümüzdeki günlerde yapılacak olan TFF Genel Kurul Seçimlerinde bir konuşma yapması bekleniyor. Türk futbolundaki sorunların sebepleri ve çözüm önerileri üzerine görüşlerini ifade etmesi beklenen Güneş’in, Milli Takım’da görev yaptığı dönemle ilgili olarak ta bazı konuları gündeme getirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler