Anahtar Deliği - 13.02.2018

Anahtar Deliği - 13.02.2018

Anahtar Deliği - 13.02.2018
VALİLİK BÜYÜKŞEHİR’E HABER VERMEDİ Mİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde dün bir miting vardı. Eylemi gerçekleştirenler Halkevi gençleri. 10-15 kadar genç Günebakış Gazetesi’nde çıkan bir manşetten esinlenerek büyükşehir belediyesi önünde ‘yolsuzluk, dolandırıcılık’ eylemi yaptılar. Biz demiyoruz onlar bunu böyle adlandırıyorlar. Hatırlarsanız Takkart konusunda işi yapan firma ile büyükşehir arasında bir durum olmuştu. Bu durum firmanın işi yapmadığı yapamadığı ve sözleşmesini büyükşehirin fesihetmesiyle sonuçlanmıştı. İşte bu noktada Günebakış Gazetesi Sayıştay raporlarına göre diye başladığı bir ‘belediye 2 milyon zarara uğratıldı’ haber ortaya çıkmıştı. Ardından Büyükşehir Basın Dairesi bu habere , “Biz o firmayı zaten mahkemeye verdik bu Sayıştay raporlarında da mevcuttur” açıklaması yaptı. Yani belediye iş verdiği firmayı zaten mahkemeye vermiş ve onun peşine düşmüştü! Neyse iki tarafın konuyu algılayışı kendi pencerelerinden diyerek bu konuya dalmıyoruz. Dün büyükşehir belediyesi eylem sonrası açıklama geçti. Yine izah etti kendince.. Kimine göre samimi bulunmadı kimine göre bulundu. Hatta kimine göre usulsüzlük var ve halen devam ediyor 9 milyon da büyükşehir zarara uğratıldı. Lakin bu iddialar ne sayıştayda ne de herhangi bir belgeye ispatlandı. Yani şu anda kuru söylenti. Gelelim Halkevi eylemine.. İşte büyükşehir belediyesi önündeki eylemi gerçekleştirenler büyükşehirin o firmayı mahkeme verdiğinden bahsetmedi! O firmayla sözleşme fesih edilip peşine düşüldüğündede! Sadece en baştaki haberden yola çıkılarak eylem yapıldı açıklama geçildi. Ardından vatandaşların tepkisi geldi. Sanki bir tiyatro gösterisi gibiydi. Herşey planlı! Allah’tan bir provokasyon daha alevlenmeden söndü! Ve kimsenin burnu kanamadı. Bu noktada normalde böyle eylemler izinli yapılır. Yada izin alınmamışsa bile emniyet konuyu bir gün hatta bir kaç saat önceden bilir ve Trabzon Valiliğine bildirir. Valilikte Büyükşehir’e.. Ama büyükşehir yetkililerinden aldığımız duyuma göre böyle bir bilgi paylaşımı olmamış! Yani aklımıza kırk türlü şey geliyor ama! Neyse.. 

GÖKHAN SARAL BATTI MI?

Bugün Levent Tan Haber61'de yine çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Levent Tan’a göre Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bilerek ve isteyerek sponsorluk anlaşmalarını kendi hastanesi Medical Park ile senelik imzaladı. Bilerek bunu yapmasının sebebi şu; Ben gidersem ne yaparsalar yapsınlar! Derdi Trabzonspor değil. Derdi bu olsaydı 5 yıllık anlaşma imzalatırdı. İkinci tespiti ise daha çarpıcı Trabzonspor başkanlığını bırakmak istemiyor. Üçüncüsü ise bir tespit değil var olan gerçeği aktarma! Nedir bu gerçek Trabzonspor yöneticisi Gökhan Saral’ın firması battı! Evet bunun Resmi Gazete’de yayınlandığını da fotoğrafıyla yazısının içine yerleştirdi. Acaba bu konuda ne gelecek? Ne gibi yansıması olacak? Yani “düşene bir tekme de biz vuralım” derdinde değiliz. Bir gerçeği aktarma derdindeyiz. Saral’a geçmiş olsun diyoruz. Belki sadece küçük bir firmasıdır. Tekrar geçmiş olsun. Tabi burdan yola çıkarak “işinde batıran Trabzonspor’u batırmaz mı?” eleştirilerine de hazır olsun. Trabzonspor yöneticiliği öyle kolay değil. Herşeyin irdeleniyor inceleniyor. Hele de Gökhan Saral gibi Trabzonspor her konusunda yorum ve görüş bildirdiğinden daha bir göze geliyor.

KEMAL ÜÇÜNCÜ’NÜN ÖZEL ÜNİVERSİTE YORUMU CUK DİYE OTURDU

Prof Dr Kemal Üçüncü özel üniversite gerçeğine dikkat çekti. Üçüncü, “Özel üniversitelerin büyük bir bölümü ciddi manada denetlenmiyor. Herşey keyfiyetle yürüyor. Soygun mekanizması olarak işlev görüyorlar. Kendine özgü yeni bir memur ve öğretim üyesi tipi de ürettiler süreçte. Yazık bu milletin vergilerine.” İfadelerini kullandı. Üçüncü’ye ayrıca Trabzon’da mantar gibi çoğalan kolejleri de hatırlatalım! Onlarda farksız bundan! Yada o kötü noktaya gidiyorlar. Yakında böyle bir dosya açacağız. 

ŞÜKRÜ KULEYİN’İN BASIN TOPLANTISI

Trabzonspor Divan Başkan adaylarından Şükrü Kuleyin dün basın toplantısı düzenledi. Toplantı Zorlu Grand otelde yapıldı. Toplantıya 20 kadar basın mensubu geldi. Bazıları soru sordu. Bazıları ise hiç soru sormadı. Şükrü Kuleyin çok rahat tavırlar sergiledi. Her soruya kendi üslubunca cevap verdi. Bazen öyle samimiydiki tribündeki taraftar kadar relakstı. En dikkat çekici açıklaması ‘başkanlar zirvesi’ oldu. “Kulübün mali açıdan ciddi sıkıntılar içinde olduğunu söyleyerek, bir bakanlar zirvesi yapılması gerektiğini vurguladı ve divan başkanlığının tavsiye makamından öte olacağını söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar