Anahtar Deliği 12.10.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği 12.10.2016
BAKAN EROĞLU’NUN AKYAZI MESAJINI OKUMAK

Trabzon'a çeşitli ziyaretlerde ve Akçaaçat ilçesinde 270 Milyon TL tutarında 12 tesisin açılışını yapmak için gelen Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akyazı Stadı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Ve dediki;

“Trabzon’daki stadın mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cuma günü gelecek az bir şey kaldı ama stadı sorar mı diye yüreğimiz küt küt atıyor. Ne yapacağız bilemiyorum. Cumhurbaşkanımızın bir dahaki gelişine da stadı hazırlarız. Büyük ölçüde yüzde 95’i bitti.”

Peki ne demek istedi?

Biraz bu mesajı irdeleyelim…

* Bildiğiniz gibi Akyazı Trabzonspor Stadyum inşaatı TOKİ yapıyor. TOKİ doğrudan doğruya başbakanlığa bağlı bir kurum. TOKİ’ye ‘bu işi uzattınız layıkıyla yapamıyorsunuz bizi de zor durumda bırakıyorsunu’ demiş olabilir.

* TOKİ’yi kastetmediyse Trabzonspor yönetiminine, ‘Bakın biz uğraşıyoruz burası bitsin diye ama siz ilgilenmiyorsunuz’ da demiş olabilir.

* Ya da öz eleştiri yapıp ‘Evet biz beceremedik. Bu projeyi layıkıyla sürdüremedik. Bitmediği için de Cumhurbaşkanımız bizi azarlayabilir’ korkusunu içinde taşıyor.

Her üçü de olabilir.

Her ne olursa olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta tarafından Akyazı’ya getirilmesi gerekir. İncelemelerde bulunması gerekir.

BÖLGE İMAMINI KOVALADIM 

Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Trabzon Bölge Müdürü Adnan İpekdal’a bir FETÖZEDE öğrenciden mesaj geldi.

Mesajda ilginç ayrıntılar var.

Neler yaşadığını anlattığı mesajında yaşadığı zorluklardan bahsederken cemaat evlerinde yaşanılan gariplikleri de gözler önüne serdi.

Bu mesajı okuyan anne babalar lütfen not alsın. Çocuklarını okula kayıt ettirip dönmesinler. Peşlerinden gitsinler. 

İşte o mesaj;

“Üniversiteyi ilk kazandığımı öğrendiğim an pek sevinemedim çünkü babam fabrika işçisi ve 5 kardeşiz. Nasıl okuyacağım diye düşünüp durdum. Hayatımda Trabzon’u görmemişim. Nasıl gideceğim onu bile bilmiyorum. Sonra FETÖ buldu beni. ‘biz seni yerleştiririz’ dediler. KYK’yı kötüleyip durdular, gözüm korktu. İlk defa şehir dışına gidiyorum. Çünkü mecburen bunların dediğini yaptım. Bir eve götürüp yerleştirdiler. Babam çalışmadığı için benden 100 lira ev kirası istediler. Sadece biraz kaldıktan sonra daha ortada siyasi olaylar yokken ben bunları sürekli eleştirdim. Eve neden 8 gazete geliyor, gazete almak imanın şartımı? Siz neden sürekli numara değiştiriyorsunuz diye eleştirdim. Sonra neden takma isimler kullanıyorsunuz diye eleştirdim. Daha sonra ev kiramı 450 lira yaptılar. Itaat etmem için yılmadım üstlerine gittim düşüncelerimi değiştirmedim. Beni sürgün ettiler. Evimi sürekli değiştirdiler. Suriyelilerle Afrikalılarla aynı evlere koydular.  Kimseyi yoldan çıkarmasın diye… Ama hepsini cemaate karşı kışkırttım daha sonra siyasi olaylar patlak verdi. HDP’ye CHP’ye oy vermemiz istendi. Karşımda duran 35 yaşındaki bölge imamını evin içinde kovaladım. Bu sırada KYK’ya başvurmuştum ama almadılar. Bende bavullarımı arkadaşıma emanet edip bir hafta kütüphanede yattım. Cemaatten kaçıp sonra KYK’nın beyaz masasına birşeyler yazdım bir kaç gün sonra KYK çıktı. Ama bu seferde depozite için param yoktu. Aramadığım kimse kalmadı. Kimseyi de bulamadım sonra bir arkadaş borç verdi. Onunla KYK’ya kaydoldum. Derslerim düzelmeye başladı. Ben her gün Allah’a bana burayı nasip ettiği için dua ediyorum. Allah sizden ve sizin gibi insanlardan razı olsun.”

TRABZONSPOR’DA ARALIK SENARYOLARI 

Trabzonspor Aralık ayında seçimli genel kurul yaparsa neler olur? Bu soruya herkes cevap arıyor. Mesela Muharrem Usta yönetimini değişir ve güçlü bir yönetimle tek başına camianın da desteğini alarak yeniden başkan seçilir. Bunu diyenler çok fazla. Hatta şu tartışılıyor. Acaba seçimli genel kurul olursa başkan adaylığına Celil Hekimoğlu yeniden talip olur mu? Bakan Süleyman Soylu’yu ziyaret ettikten sonra gündeme hep sıcak mesajlarıyla dikkati çekti. Türlü fikirler aklımıza gelmiyor değil. Neyse acaba aday olur mu sorusuna, ‘evet olur’ diyenler var. ‘Olmaz’ bekler diyenler de azımsanacak kadar değil. Ama ‘olmalıdır kesinlikle’ diyenler var. Mesela bunlardan biri Faruk Kanca. Diyorki; “Celil Hekimoğlu başkan adayı olmalıdır. Camianın ondan beklentisi budur. Yarı yolda bırakmamalıdır.”

Diğer taraftan farklı adaylar da çıkabilir deniyor. Mesela Özkan Sümer gibi… Mesela İbrahim Usta gibi.. Mesela Nuri Albayrak gibi… 

BAŞKAN YÖNETİM BOZUKSA DÜZELT!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 9 kmlik bir EDS hattının Kahramanmaraş Caddesi dahil uygulamaya konacağını duyurdu. 

Başkan ayrıca Kahramanmaraş Caddesinin trafik sorununa, “Maraş caddesinde trafik sorunu yoktur trafik yönetim bozukluğu vardır.” diyerek yine teşhis koydu.

Herkes gibi anlayacağınız Başkan da şikayet etti.

Yahu başkanım bari siz yapmayın!

Varsa yönetim bozukluğu siz düzelttirin o zaman!

Mühür elinizde.

Bu kenti siz yönetiyorsunuz!

65 bin nüfuslu Boztepe-Çukurçaır durağına gidip vatandaşlarla hiç dolmuş sırası beklediniz mi mesela?

Bence denemenizde fayda var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler